Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Η σημερινή απεργία και η κινητοποίηση με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων είναι συνέχεια της μαζικής αντιπαράθεσης των λαϊκών στρωμάτων με τις πολιτικές του Κεφαλαίου για τις ευθύνες του εγκλήματος στα Τέμπη. Δυο βδομάδες αδιάκοπης κινητικότητας, πορειών, καταλήψεων, απεργιών και παρεμβάσεων που συσπειρώνουν τον κόσμο των «από κάτω» και δημιουργούν μια νέα σύνθεση συγκέντρωσης δυνάμεων που φέρνει εμπόδια στους μηχανισμούς του συστήματος από τη μαζικότητά τους.

Η σημερινή απεργιακή πορεία χτυπήθηκε από την κρατική καταστολή, με εντολή της κυβέρνησης, σε διάφορα σημεία. Τα γκλοπ και οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης έστειλαν στο νοσοκομείο απεργούς. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα για να μην γίνει το Σύνταγμα χώρος ζύμωσης και πολιτικού διαλόγου μεταξύ των απεργών, καθώς και για να μην παραμείνουν οι διαδηλωτές/τριες στους δρόμους ήταν, όπως φάνηκε πεντακάθαρα, σχέδιο της ΕΛΑΣ.

Οι μαζικές πορείες και η ενότητα των διαδηλωτών όσον αφορά την οργή για το έγκλημα που είναι πάνδημη ενοχλούν το σύστημα και τον μηχανισμό. Για αυτό και σήμερα αφέθηκαν στην άκρη τα διάφορα περί σεβασμού των «συγκεντρώσεων πένθους» και τα μελιστάλαχτα των παπαγάλων και οι μπάτσοι μάτωσαν απεργούς. Τα βίντεο δείχνουν τα ΜΑΤ να χτυπάνε και φυσικά οι απεργοί να απαντάνε περιφρουρώντας τα μπλοκ τους, γλιτώνοντας κόσμο από αναπνευστικά και κλωτσοπατινάδες.

Η εικόνα με τη βίαιη επίθεση στο απεργιακό μπλοκ της ΣΒΕΟΔ που κάνει το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας την οργή όλων των εργαζομένων για τα ΜΑΤ, είναι χαρακτηριστική. Διμοιρία χτυπά και σπάει το μπλοκ ενώ εγκλωβίζει και ποδοπατά σαν αγέλη την χρόνια μαχητική συνδικαλίστρια Μ. και μέλος της ΣΒΕΟΔ. Τέσσερα ακόμα μέλη της ΣΒΕΟΔ τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σε άλλο σημείο στην Ακαδημίας γερανοφόρο της αστυνομίας ανέπτυξε ταχύτητα εμβολίζοντας κάδους και τινάζοντας διαδηλωτή στο κράσπεδο τραυματίζοντάς τον. Στην Πατησίων χτυπήθηκαν άλλοι διαδηλωτές και διαδηλώτριες.

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ενοχλούν με τη στάση τους, ο λαϊκός παράγοντας φαίνεται ότι μπαίνει ξανά και δυναμικά στο προσκήνιο και αντιδρά κατεβαίνοντας στους δρόμους και φωνάζοντας ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, θέτοντας παράλληλα και τη συνολική κριτική στην αστική πολιτική. Πράγμα που φοβίζει τους κυρίαρχους της αστικής εξουσίας.

Η οργανωμένη εργατική τάξη και τα σύμμαχα λαϊκά στρώματα πρέπει να σφυρηλατήσουν την ενότητα και να μην εγκλωβιστούν από τους εμπόρους της ελπίδας όλων των αποχρώσεων.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει

Διαβάστε ακόμα:

Επίδομα καταστολής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου