Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Ένοχοι ο καπιταλισμός και η υποτέλεια

Ακόμα 57 νεκροί στον βωμό του κέρδους, κυρίως νέοι άνθρωποι, τους οποίους θρηνούμε ως λαός και δεν φαίνεται να ξεχνιούνται έτσι εύκολα. Για αυτούς τους νεκρούς τις εγκληματικές ευθύνες φέρουν ακόμα μια φορά οι διαχειριστές του καπιταλισμού στην Ελλάδα.

Τα κροκοδείλια δάκρυα των πολιτικών εκφραστών της αστικής τάξης σκεπάζονται από την προσπάθεια που κάνουν για να αποκρύψουν τις ευθύνες που έχουν. Θέλουν να κρύψουν την υποτέλειά τους και το πού οδηγούν τη χώρα, ξεπουλώντας κάθε μέτρο γης και δημόσιας περιουσίας.

Το αίμα που χύνεται δεν θα κάνει τους αστούς και το πολιτικό τους προσωπικό να αλλάξουν ρότα. Μπροστά στα κέρδη και την προσπάθεια συντήρησης του εκμεταλλευτικού συστήματος, τους νεκρούς του λαού, σε κάθε περίπτωση, είτε είναι χιλιάδες είτε δεκάδες, είτε από covid, είτε από «Τέμπη», τους έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια. Και δεν είναι καθόλου κυνικό αυτό. Κυνικοί είναι αυτοί και αυτό βγάζει μάτι για όποια και όποιον παρακολουθεί τα λόγια και τις πράξεις τους και τώρα για το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και για κάθε περίπτωση.

Τη στιγμή που στον δρόμο κατεβαίνουν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές/τριες, εργαζόμενες/άνεργοι/συνταξιούχοι/μαθήτριες/φοιτητές, τη στιγμή που ανοίγεται η κουβέντα περί ιδιωτικοποιήσεων, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία δεν «μασάει» από τα αφηγήματα της κυβέρνησης, η τελευταία συνεχίζει να σχεδιάζει την επίθεση στα λαϊκά στρώματα.

«Πηγαινοφέρνει», μέχρι την κατάλληλη για αυτούς στιγμή, τη συζήτηση στη βουλή προς την ιδιωτικοποίηση του νερού. Φέρνουν την Τετάρτη 15 Μάρτη, στην ολομέλεια της βουλής, το νομοσχέδιο για τη μετατροπή του Παιδοογκολογικού Τμήματος  του Παίδων «Αγία Σοφία» σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ». Στέλνουν στα σχολεία, τα γεμάτα ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό, μηχανισμούς για «αξιολόγηση» των καθηγητών που παλεύουν μόνοι τους να τα βγάλουν πέρα.

Στις 14 Μαρτίου, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, το Υπουργείο Υγείας πρότεινε την άρση των «μέτρων» για τον Cοvid-19, κάτι το οποίο έγινε δεκτό. Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας έχει αφήσει μέχρι σήμερα σχεδόν 35.000 νεκρούς. Και αυτό σημαίνει επίσης «κλειστά σπίτια», σημαίνει φέρετρα, σημαίνει νεκροί που θυσιάστηκαν χάριν της καπιταλιστικής «κανονικότητας».

Συνεχίζουν το εγκληματικό έργο τους σε κάθε πεδίο και θα συνεχίσουν να το κάνουν αν δεν βρουν μπροστά τους την ενότητα των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων. Για αυτή την ενότητα πρέπει να δουλέψουμε και αυτή η ενότητα θα χτιστεί απομονώνοντας τις φωνές της «ουράς» της αστικής ιδεολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου