Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Τρία χρόνια από την εργατική δολοφονία του Μ. Αφράτη

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε κείμενο του αδερφού του Μανώλη Αφράτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας στις 21 Μάη του 2020 στο Ρέθυμνο.

***

21/5/2023

Σήμερα συμπληρώνονται 3 χρόνια από την εργατική δολοφονία του αδερφού μου και ακόμα δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη… Εμείς μετράμε 3 χρόνια σήμερα, ενώ κάποιοι μετρούν τις ψήφους για να εκλεγούν βουλευτές και να περνάνε νομοσχέδια, κομμένα και ραμμένα για τα συμφέροντα των αφεντικών, πολιτικών εντολέων τους.

3 χρόνια εμείς ακόμα περιμένουμε το νόμο να εφαρμοστεί και να δικαιωθεί επιτέλους η μνήμη του αδερφού μου... Νόμοι που δεν εφαρμόζονται για τους εργαζόμενους, αλλά για τα αφεντικά και την άρχουσα τάξη. Δεν έχουν καταλάβει ότι εμείς είμαστε που τους εκλέγουμε και τους ανεβάζουμε στις καρέκλες τους.

Η αλαζονεία και η ασυδοσία κυβερνώντων και οικονομικών ελίτ έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, εντατικοποίηση, απαξίωση των ανθρώπων που δουλεύουν και κάθε έννοιας εργατικής νομοθεσίας τείνουν να γίνουν πια ο κυρίαρχος κανόνας. Τα εργατικά ατυχήματα είναι πια υπόθεση ρουτίνας στην ημερήσια διάταξη. Μόνο από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει 57 εργατικά ατυχήματα.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι το σύνολο των εργαζομένων σε κάθε βαθμίδα απασχόλησης και σε κάθε περιβάλλον, υποφέρει από αγχωτικές διαταραχές, διαταραχές ύπνου, κρίσεις άγχους και ενίοτε σοβαρά προβλήματα υγείας που επιφέρει η εφαρμοζόμενη ψυχολογική πίεση και ο συνεχής εργοδοτικός εκβιασμός.

Δε μιλάμε για ατυχήματα από αμέλεια ή από «την κακιά την ώρα», αλλά για εργατικές δολοφονίες. Για τα κέρδη τους γίνονται όλα.

Όμως όλος αυτός ο κόσμος που τόσο καιρό στηρίζει την υπόθεση του Μανώλη δεν έχει πορτοφόλια και μεγάλες τσέπες. Έχει ανοικτό μυαλό και μάτια που βλέπουν και περιμένει ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

Σ. Αφράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου