Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Β. Εύβοια: μπαλώματα, υποσχέσεις και αγιασμοί…

Γεια σου Εύβοια και βορειοευβοιώτικε λαέ με τα τυχερά σου! Ένα ολοκαίνουργιο ασθενοφόρο, δωρεά της ιερής αρχιεπισκοπής Αμερικής, δόθηκε στο κέντρο υγείας Μαντουδίου. Έπρεπε να πεθάνουν αρκετοί συνάνθρωποί μας φέτος, με τελευταίο θύμα τον αδικοχαμένο Θύμιο Ζουραίτη, επειδή δεν υπήρχε δεύτερο ασθενοφόρο να μεταφέρει επείγοντα περιστατικά. Η Βόρεια Εύβοια όταν σβήνουν τα φώτα της ψευτοφιλανθρωπίας και τα πολιτικάντικα σόου των τοπικών παραγόντων τελειώνουν για το πόπολο, αφήνεται στο έλεος της υποβάθμισης και της μαύρης καθημερινότητας.

Ποια είναι η Εύβοια που την πληρώνει; Όχι η Εύβοια με τους επιχειρηματίες που είδαν ως ανάπτυξη την καμένη γη των καταστροφικών πυρκαγιών. Όχι η Εύβοια των αστών πολιτικών που πλασάρουν ως ανάπτυξη την «τουριστική βιομηχανία» και την ιδιωτικοποίηση κάθε σπιθαμής γης. Όχι η Εύβοια όσων έβαλαν πλάτη να ησυχάσουν τα πράματα στο πολύπαθο νησί προς όφελος των καπιταλιστικών συμφερόντων. Όχι! Αυτή η Εύβοια δεν την πληρώνει. Η Εύβοια των μεγάλων επιχειρηματιών και όσων ρουφάν το μόχθο των ευβοιωτών, ντόπιων και μεταναστών, δεν την πληρώνει.

Την υποβάθμιση την πληρώνει η εργατική τάξη, οι αγροτοκτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι, οι δασεργάτες, οι πευκάδες, οι άνεργοι και οι άνεργες. Αυτοί είναι που την πληρώνουν και η ζωή τους έχει πέσει στα τάρταρα. Τα νέα παιδιά εγκαταλείπουν τα μέρη τους και οι καπιταλιστές αλωνίζουν, σχεδιάζοντας το μέλλον της Εύβοιας. Αυτή είναι η εικόνα. Ξανασχεδίασμα με γνώμονα την πλήρη κυριαρχία του Κεφαλαίου. Και ο ευβοιώτικος λαός; Σκυμμένος να παρακαλά και να χαίρεται από τις δωρεές, τα κουπόνια, τις προσφορές και τις υποσχέσεις ότι πρώτα θα προσλάβουν τους ντόπιους στα αναπτυξιακά κάτεργα μικρά και μεγάλα…

Στα εγκαίνια λοιπόν του ασθενοφόρου και στις αγιαστούρες παρεβρέθηκαν ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, ο αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο εντεταλμένος σύμβουλος υγείας Ανδρέας Τοουλιάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος παιδείας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Κώστας Γαλάνης, όλοι οι αντιδήμαρχοι του Δήμου, ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Ευβοίας και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας.   

Οι λόγοι προφανείς… Συνεχίζουν να είναι οι «σωτήρες» και να οδηγούν το πλοίο… Αν δεν κινητοποιηθεί και συσπειρωθεί ο κόσμος της Εύβοιας σε μόνιμη βάση με σημαία του τα λαϊκά συμφέροντα των πολλών, οι πολιτικάντηδες της περιοχής θα συνεχίσουν να γελούν και να φωτογραφίζονται μπροστά στις δωρεές…

Να μην συνηθίσουμε την ελεημοσύνη, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας ανήκει.

Διαβάστε ακόμα:

Βόρεια Εύβοια: να μην παραδοθούμε στους «φιλεύσπλαχνους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου