Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

ACS: αυτοί βραβεία, εμείς;

Από την απονομή βραβείων «επιχειρηματικής αριστείας»!
στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια

Άλλο ένα βραβείο για την ACS. Αυτή την φορά από την τελετή απονομής των βραβείων diamonds της ναυτεμπορικής, τον Δεκέμβρη του ’22, λαμβάνοντας τη διάκριση «Diamond of the Greek economy 2022». Λίγους μήνες πριν, τον Ιούλιο, βραβεύτηκε στην τελετή απονομής των βραβείων «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας».

Για τις παραπάνω διακρίσεις ο Απόστολος Γεωργατζής, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Quest και της ACS, δηλώνει υπερήφανος, λέγοντας πως όραμά τους είναι να συνεχίσουν να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας. Εκθειάζοντας την ολοκλήρωση του νέου κέντρου διαλογής, επένδυση που ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια ευρώ, έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα επιχειρηματικό πλάνο 5ετιας, το οποίο περιλαμβάνει επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και εκτιμήσεις για διπλασιασμό των πωλήσεων και της κερδοφορίας τους σε σχέση με το 2021.

Διαβάζοντας αναλυτικότερα τις δηλώσεις του κυρίου Γεωργατζή, εκτός από τα ποσά που ζαλίζουν, θα δούμε πως δεν αναφέρεται πουθενά το υποκείμενο που παράγει τα παραπάνω, ο εργαζόμενος. Φυσικά και δεν μας κάνει καμία εντύπωση, γιατί το όραμά τους, για να συνεχίσουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας, για μας είναι γολγοθάς. Ανάπτυξη για μας σημαίνει εντατικοποίηση της εργασίας μας, που αποτυπώνεται στις εκτιμήσεις για διπλασιασμό της κερδοφορίας τους, περαιτέρω υποβάθμιση των εργασιακών μας σχέσεων, συνεχίζοντας την παραγωγή των κερδών τους με μισθούς πείνας και χωρίς καμία αύξηση, παρ’ όλα τα βραβεία που σαρώνουν τα τελευταία χρόνια.

Σαφώς και δεν είμαστε αχάριστοι και δεν ξεχνάμε το βραβείο μας, το οποίο είχε σταλεί με εσωτερικό e-mail στα υποκαταστήματα της ACS, μαθαίνοντας σε δεύτερο χρόνο πως μας το απένειμε ο κύριος Κοσκορέλλος Κώστας, διευθυντής λειτουργίας και ποιότητας διακίνησης δικτύου και όχι ο περιφερειάρχης, όπως είχαμε γράψει. Οπότε με τη σειρά μας κύριε Γεωργατζή να δηλώσουμε και εμείς υπερήφανοι που ένα μεγαλοστέλεχος ψηλά στην ιεραρχία της ACS, μας βράβευσε; Να συμβάλλουμε κι εμείς, κύριε Κοσκορέλο, στην «ανάπτυξη της χώρας», δουλεύοντας χωρίς να κουραζόμαστε και τις Κυριακές; Όχι βέβαια.

Το δικό μας πλάνο, για να σταματήσουν να υποτιμάνε τις ζωές μας σαν να είμαστε δούλοι, πρέπει να είναι η ταξική οργάνωση. Παλεύοντας οργανωμένα, βάζοντας αναχώματα στις ορέξεις τους για περισσότερα κέρδη- δηλαδή παραπάνω ξεζούμισμα δικό μας- για να σταματήσει επιτέλους η σιωπή και η υποχώρηση στην οποία έχουμε περιέλθει τα τελευταία χρόνια.

Βγάζοντας τα συμπεράσματά μας από τα παραπάνω πιστεύουμε, συνάδελφοι, πως πρέπει να τους κοιτάξουμε κατάματα και να πάρουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ACS

Διαβάστε ακόμα:

ACS: Αποφασίζουμε και διατάζουμε για άλλη μια φορά


Αργυρούπολη: παρέμβαση στην ACS


Ανοιχτό γράμμα ενός courier


Στο κάτεργο της ACS

Στο κάτεργο της ACS (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου