Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Κ.Κ. Ινδίας (Μαοϊκό): Ανακοινώσεις για τους νέους βομβαρδισμούς από αέρος (11-12/01/2023)

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στην ανακοίνωση-έκκληση του ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκού) της 8ης Γενάρη προς τους επαναστάτες, τους δημοκράτες και τους προοδευτικούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να διαμαρτυρηθούν για τις επικείμενες επιθέσεις σε βάρος των κύριων περιοχών που ελέγχει το επαναστατικό κίνημα στην Ινδία, και ήδη ξανάρχισαν οι βομβαρδισμοί τους από αέρος, με ιδιαίτερο στόχο, μάλιστα, ηγετικά στελέχη του ΚΚΙ (Μαοϊκού). Παρακάτω, υπάρχουν δύο ανακοινώσεις από οργανώσεις του κόμματος από την Τσατίσγκαρχ και από μια περιοχή που ανήκει στην Τελανγκάνα και την Άντρα Πραντές.

***

Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαοϊκό)

Επιτροπή Περιφερειών Νότιας Μπαστάρ

Δελτίο Τύπου

11 Γενάρη 2023

Να καταδικάσουμε τις επιθέσεις από αέρος που διατάχθηκαν από τον υπουργό εσωτερικών Αμίτ Σαχ στη Νότια Μπαστάρ με στόχο την κομματική καθοδήγηση!

Να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στον πόλεμο που επιβάλλεται στον λαό της Μπαστάρ!

Η αστυνομία της Τελανγκάνα και της Τσατίσγκαρχ, σήμερα, στις 11 το πρωί, έβαλε στο στόχαστρο τα χωριά Μαντκανγκούντα, Μεταγκούντα, Μποτέτανγκ, Σακίλερε, Μανπαντουλάντε, Κανεμάρκα, Ποτεμάνγκαμ, Μποταλάνκα, Ρασαπάλι και Εράπαντ στους δασώδεις λόφους της Νότιας Μπαστάρ με ντρόουν και ελικόπτερα. Είναι γνωστό σε όλους ότι είχε σημειωθεί βομβιστική επίθεση στις 15 του περασμένου Απρίλη, επίσης. Αυτή τη χρονιά, έχουμε πάλι βομβαρδισμούς από αέρος, που ξεκίνησαν στις 11 Ιανουαρίου 2023. Εκατοντάδες βόμβες ρίχτηκαν με στόχο να πλήξουν την ηγεσία του κόμματος και του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αντάρτικου Στρατού (ΛΑΑΣ). Επί μήνες, μέρα και νύχτα, συνεχίζεται η παρακολούθηση από ελικόπτερα.

Ο υπουργός εσωτερικών του κέντρου, Αμίτ Σαχ, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα εξαλείψει το μαοϊκό κόμμα πριν τις εκλογές για την Κάτω Βουλή (Λοκ Σάμπχα) το 2024. Ο λαός της Τσατίσγκαρχ, όμως, αντιστέκεται με όλη του τη δύναμη ενάντια στην αντιιθαγενική κυβέρνηση του Κογκρέσου (σ.parapoda: κυβέρνηση στην πολιτεία Τσατίσγκαρχ), τους αρχηγούς της αστυνομίας και τους αξιωματούχους της διοίκησης, που, σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο, υπό την καθοδήγηση της βραχμανικής ινδουιστικής φασιστικής κυβέρνησης του κέντρου, αποπειρώνται παντοιοτρόπως να εξαλείψουν τους ανθρώπους του κόμματός μας, του ΛΑΑΣ, των Επαναστατικών Λαϊκών Επιτροπών.

Εξαιτίας αυτών των σφοδρών βομβαρδισμών, οι κάτοικοι δεν είναι σε θέση να πάνε στις καλλιέργειές τους, σε εποχή συγκομιδής. Υπάρχει μια ατμόσφαιρα πανικού στις τάξεις του λαού.

Μαχήτριες και μαχητές του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αντάρτικου Στρατού

Το κόμμα μας, άλλη μια φορά, καλεί όλες τις προοδευτικές, δημοκρατικές και επαναστατικές δυνάμεις στη χώρα και τον κόσμο να εξαπολύσουν ένα ισχυρό μαζικό κίνημα ενάντια σε αυτές τις τρομακτικές επιδρομές από αέρος ενάντια στους ανθρώπους του κόμματός μας και του ΛΑΑΣ  από πλευράς κρατικών αρχών και αρπακτικών κυβερνητικών στοιχείων στην Ινδία.

Γκάνγκα,

Γραμματέας Επιτροπής Περιφερειών Νότιας Μπαστάρ

του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαοϊκού)

***

Μονάδες των CRPFCobras και Greyhound (σ.parapoda: Κεντρικές Εφεδρικές Αστυνομικές Δυνάμεις, Τάγματα Κομάντο για Αποφασιστική Δράση και Ειδικές Αντιαντάρτικες Μονάδες της Αστυνομίας της Άντρα Πραντές και της Τελανγκάνα) αναπτύσσονται στα σύνορα και επιτίθενται στους ιθαγενείς.

Οι κυβερνώντες ανοίγουν το δρόμο για τη λεηλασία της χώρας

12 Γενάρη 2023

Χτες (Τετάρτη), η αστυνομία των δύο πολιτειών (σ.parapoda: Άντρα Πραντές και Τελανγκάνα) διέδωσε τη φήμη σε όλη τη χώρα ότι ο διοικητής τάγματος σ. Χίντμα σκοτώθηκε σε χειρουργικό πλήγμα στα σύνορα των δύο πολιτειών (σ.parapoda: Ο Χίντμα, γεννημένος το 1981, είναι ταυτόχρονα και το νεότερο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Φέρεται από το ινδικό κράτος ως σχεδιαστής των επιθέσεων το 2010 στη Νταντεουάντα, με 76 ένοπλους του κράτους νεκρούς, και το 2017 στη Σούκμα, με άλλους 25 νεκρούς. Επικηρυγμένος, σε μια επίθεση πρόπερσι 2.000 ενόπλων του ινδικού κράτους με αποκλειστικό στόχο τη σύλληψή του, 23 από αυτούς σκοτώθηκαν). Είναι αλήθεια ότι η επίθεση έγινε, όμως ο στόχος της δεν επιτεύχθηκε. Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Αντάρτικος Στρατός μας (ΛΑΑΣ) έδωσε μια ισχυρή απάντηση στην επίθεση.

Ο Μάντβι Χίντμα, διοικητής τάγματος του ΛΑΑΣ

και μέλος της ΚΕ του ΚΚΙ (Μαοϊκού)

Προκαλεί κατάπληξη το να βλέπει κανείς το στρατό αυτής της χώρας να επιτίθεται στο λαό της χώρας και έπειτα να δικαιολογεί τις επιθέσεις αυτές και ξεδιάντροπα να τις διαφημίζει. Ο στρατός, που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι στα σύνορα της χώρας για την ασφάλεια της χώρας, τρομοκρατεί τους ιθαγενείς στα δάση της Τσατίσγκαρχ δημιουργώντας κάθε τέσσερα χωριά και ένα στρατόπεδο. Οι Αντιβάσι συντρίβονται κάτω από σιδερένιες μπότες.

Ο πολυτιμότερος θησαυρός στη χώρα σήμερα βρίσκεται στη Νταντακαράνυα της Τσατίσγκαρχ. Οι πολυεθνικές εταιρίες συνωμοτούν για να λεηλατήσουν τον ποικίλο δασικό και ορυκτό πλούτο. Σε αντίθεση με άλλες περιοχές, όμως, εδώ ο πλούτος δεν μπορεί να λεηλατηθεί. Το μαοϊκό κόμμα θέλει να κρατήσει τους Αντιβάσι ζωντανούς και να αξιοποιούν αυτοί τον πλούτο τους. Αυτό δεν είναι αποδεκτό για τους κυβερνώντες. Για αυτό το λόγο, εξυφαίνουν όλων των ειδών τις συνωμοσίες για να εξαλείψουν το μαοϊκό κόμμα. Έχουν, έτσι, μετατρέψει ολόκληρη την πολιτεία της Τσατίσγκαρχ σε αστυνομικό στρατόπεδο. Τακτικά βομβαρδίζουν τα καταπράσινα δάση για να σκοτώσουν. Οι επιδρομές από αέρος μπορούν να χαρακτηριστούν ότι, τελευταία, αποτελούν τον κανόνα. Έχουν διεξαχθεί ήδη αρκετές φορές. Πολλές φορές, πομποί τοποθετούνται στα χωριά. Ο λαός πρέπει να τους επισημαίνει όλους αυτούς. Η SAMADHAN (σ.parapoda: Αρκτικόλεξο συνόλου αντιμαοϊκών στρατηγικών του ινδικού κράτους, με τα γράμματα να αντιστοιχούν στα εξής: S-Έξυπνη Ηγεσία, Α-Επιθετική Στρατηγική, Μ-Κινητροδότηση και Εκπαίδευση, Α-Πρακτική Πληροφόρηση, D-Δράση στη βάση πινάκων μέτρησης δραστηριότητας και μέτρησης αποτελεσμάτων ανά περιοχή, Η-Τεχνολογία δημιουργίας Ζωνών Ασφαλείας, Α-Πλάνο Δράσης για κάθε περιοχή και Ν-Μη πρόσβαση σε χρηματοδότηση) υιοθετεί διασπαστικές τακτικές για να αποσπάσει τον λαό από το μαοϊκό κόμμα.

Καλούμε σε καταδίκη αυτών των επιθέσεων.

Η κυβέρνηση του BJP στο κέντρο, τόσο ο Μόντι όσο και ο Αμίτ Σαχ, εργάζονται ως πράκτορες του ιμπεριαλισμού. Τα συνταγματικά δικαιώματα χάνονται στη χώρα. Εξαλείφονται το δικαίωμα διαφορετικής γνώμης και ζωής. Νόμοι εκπονούνται για να επιτρέπεται ο πλούτος της χώρας να παραμένει στα χέρια λίγων.

Να καταδικάσουμε την SAMADHANPrahar (σ.parapoda: Η αντίστοιχη στρατιωτική επιχείρηση, που βρίσκεται στην τρίτη φάση της).

Οι επιδρομές από αέρος ενάντια στο λαό της χώρας είναι μια ειδεχθής ενέργεια.

Εμπρός λαέ, να σώσουμε τον πλούτο της χώρας.

Ο στρατός που αναπτύσσεται στη Νταντακαράνυα να αποσυρθεί άμεσα.

Με επαναστατικούς χαιρετισμούς,

Αζάντ

Γραμματέας της Επιτροπής Περιφέρειας Μπαντράντρι Κοταγκούντεμ (σ.parapoda: Τελανγκάνα)-Αλούρι Σιταραμαράτζου (σ.parapoda: Άντρα Πραντές) του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαοϊκού)

Μετάφραση parapoda από τη γλώσσα τελούγκου με τη βοήθεια μεταφραστικών μηχανών και από την αγγλική μέσω διαφόρων αποσπασμάτων αναρτημένων στο διαδίκτυο. Για περισσότερα για τον Λαϊκό Πόλεμο και τους λαϊκούς αγώνες στην Ινδία βλ. εδώ. Επίσης, στα ελληνικά κυκλοφορεί το βιβλίο του ΚΚΙ (Μαοϊκού) «Το ζήτημα των Καστών στην Ινδία» (εκδόσεις Προλετκούλτ).

Πηγή: παρα ποδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου