Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

ACS: Αποφασίζουμε και διατάζουμε για άλλη μια φορά

Από τη βράβευση της ACS ως «Μεταφορική Εταιρεία του 2020» στο 4ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών που διεξήχθη στις 1, 2 Ιουλίου του 2021 στο Μέγαρο – Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών

Ενημερωθήκαμε από συνάδελφο της ΑCS πως στάλθηκε εσωτερικό e-mail από περιφερειάρχη της εταιρείας, που απευθυνόταν στους πράκτορες στα καταστήματα, που έλεγε σε μέσες άκρες το εξής: «Την Κυριακή να εργαστούν άπαντες (χωρίς να τον ενδιαφέρει) αν οι εργαζόμενοι είναι κουρασμένοι και πως αν δεν γίνει αυτό και χαθεί έστω ένας πελάτης, ξέρετε τι σημαίνει αυτό…»

Από την πλευρά μας φυσικά και ξέρουμε τι σημαίνει. Μας το έχετε αποδείξει πολλές φορές (κύριε) περιφερειάρχη πως μπροστά στα κέρδη σας δεν έχουν καμία αξία οι ανθρώπινες ζωές. Τρανό παράδειγμα η περίοδος της πανδημίας που το μόνο που σας ένοιαξε ήταν τα εμπορεύματα χωρίς να λάβετε κανένα μέτρο για εμάς, παρόλο που σας παράγουμε τα κέρδη.

Όπου υπήρχε κρούσμα το υποκρύπτατε (π.χ. ΑCS Αργυρούπολης) και σφυρίζατε αδιάφορα. Μάσκες και ότι ήταν αναγκαίο για την προστασία μας τα πληρώναμε από την τσέπη μας. Συγγνώμη! Σε κάποια καταστήματα είχατε δώσει από 2 υφασμάτινες μάσκες αλλά είχατε ξεχάσει να μας δώσετε το παγουρίνο μας. Να μην μιλήσουμε για τις αποθήκες που δεν τηρούνται αποστάσεις. Επίσης διαφωνούσατε με την επιθυμία πολλών συναδέλφων να μην ανεβαίνουν στα σπίτια και να πραγματοποιούν την παράδοση σε εξωτερικό χώρο, την ώρα που εσείς οι ίδιοι προστατευμένοι στα πολυτελή γραφεία σας τσουβαλιάζατε τα κέρδη σας και σχεδιάζατε την κατασκευή νέων κέντρων διαλογής, αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Έχοντας αποκομίσει τεράστια ποσά τα τελευταία χρόνια από την αύξηση του φόρτου εργασίας μας συνεχίζεται την υποτίμησή μας νομίζοντας ότι είμαστε δούλοι και θα υπακούμε στις διαταγές σας. Δε ντραπήκατε να φωνάξετε συναδέλφους να εργαστούν (ΑCS Χαϊδαρίου) την Τετάρτη, που είχε κηρυχθεί αργία λόγω του χιονιά, για να μην χάσετε κανα πελάτη, χωρίς να ενδιαφέρεστε αν οι εργαζόμενοι χάνουν τους μισθούς τους όταν πτωχεύει κάποιος πράκτορας (ΑCS Αλίμου).

Οπότε, με όλα τα παραπάνω, ξέρουμε τι συμβαίνει αν χαθεί ένας πελάτης, εσείς μάλλον δεν ξέρετε τι σημαίνει κούραση και τι θα συμβεί αν χαθεί μια ζωή στην άσφαλτο. Να σας πούμε κύριε περιφερειάρχη ότι η δουλειά που κάνουμε, ρισκάροντας τις ζωές μας καθημερινά και επί χρόνια καθώς είμαστε εκτεθειμένοι σε βροχές, κρύα και καύσωνες για να παραδοθούν τα δέματά σας, μας φέρνουν μετωπικά αντίθετους με τα γραφόμενά σας στο απειλητικό σας e-mail.

Απαιτούμε το λιγότερο σεβασμό από την πλευρά σας και σας καλούμε την Κυριακή να πάρετε ένα μηχανάκι και να έρθετε για δουλειά γιατί αλλιώς ξέρετε τι θα συμβεί αν χαθεί ένας συνάδελφος. Καλό το χιούμορ αλλά να ξέρετε πως δεν ξεχνάμε τα αδέρφια μας που έχουν χαθεί στην άσφαλτο για το μεροκάματο και όσους συναδέλφους έχουν τραυματιστεί από εργατικά «ατυχήματα». Για αυτό καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν στο ταξικό σωματείο (ΣΒΕΟΔ) και να αρνηθούν να δουλέψουν την Κυριακή. Επίσης, απαιτούμε από τον μεγαλομέτοχο της ΑCS να μας απαντήσει αν αυτοί οι κύριοι που γράφουν τα e-mail δρουν αυτοβούλως ή ακολουθούν τις οδηγίες του.

Πρωτοβουλία εργαζομένων στην ΑCS 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου