Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Εξανέστη η ΓΣΕΕ

Πόσα «πσσς» χωρά μια ανακοίνωση της ΓΣΕΕ; Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως μπορούν να γράφουνε οι γυμνοσάλιαγκες περί εργοδοτικών εγκλημάτων… Θαυμάστε ανακοίνωση:

Για τη ΓΣΕΕ τα λόγια στέρεψαν (πσσς…). Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν πλέον την τραγική κατάσταση με τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας (πσσς…). Το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί και η κραυγή αγωνίας μας δυστυχώς δεν εισακούεται (πσσς…).

Ακόμη ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του εχθές πέφτοντας από ύψος 15 μέτρων κατά τη διάρκεια ηλεκτροσυγκόλλησης σε καρνάγιο στον Αλμυρό Βόλου. Έχουμε κατ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου (πσσς…), έχουμε στείλει σχετική επιστολή στο αρμόδιο Υπουργείο (πσσς…). Παρ’ όλα αυτά τίποτα δεν έχει γίνει και η λίστα των νεκρών και των τραυματιών εργαζομένων μέρα με την ημέρα μεγαλώνει (τι μας λέτε;;).

Την προηγούμενη εβδομάδα χειριστής σε τεχνικό έργο έπεσε στον γκρεμό με το μηχάνημά του. Πλέον έχουμε έναν νεκρό εργαζόμενο την εβδομάδα (τι λέτε;;). Τα θύματα από εργατικά δυστυχήματα μέσα στην τελευταία διετία διπλασιάστηκαν (σοβαρά;).

Τι γίνεται με τους ελέγχους του ΣΕΠΕ στους χώρους εργασίας;
Τι γίνεται με την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας στην εργασία;
Τι γίνεται με την απόδοση ευθυνών με τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα; Κρίσιμα ερωτήματα τα οποία δυστυχώς παραμένουν αναπάντητα (πσσς…).

Αρνούμαστε να αποδεχθούμε μια καθημερινότητα με νεκρούς εργαζόμενους και την πολιτεία να παραμένει άπραγη και απαθής (πσσς…).

Και όπως λένε και οι νεολαίοι ξεπατικώνοντας την ατάκα από ταινία του Οικονομίδη: Ρε ΓΣΕΕ πως τους πετσόκοψες έτσι;;; Πραγματικά όμως…

Η εργατική τάξη δολοφονείται στο βωμό του κεφαλαίου και ευθύνεται γι αυτή την καθημερινή ζωή στο σφαγείο και η γενική συνομοσπονδία εξυπηρέτησης εργοδοτών. Τα τσιράκια και οι λακέδες που λειτουργούν ως πρακτορείο των αφεντικών ας μη το παίζουν φιλεργατικοί γιατί προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Η εργατική τάξη μπορεί να είναι σκυμμένη αλλά ξέρει τον ρόλο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας πολύ καλά. Ταξική πολιτική οργάνωση χρειάζεται η τάξη έτσι ώστε να κοπεί ο βήχας των «φίλων του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου