Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Χανιά: ξυλοδαρμός εργάτη από το αφεντικό

Άλλος ένας ξυλοδαρμός μετανάστη εργάτη. Αυτή τη φορά στη Κίσσαμο Χανίων. Το…ανεκδιήγητο που έκανε ο θρασύς 23χρονος οικοδόμος από την Αίγυπτο ήταν να ζητήσει τα δεδουλευμένα του (270€) από το αφεντικό του! Ο τελευταίος αρνιόταν να πληρώσει και τον κορόιδευε, αποφεύγοντας να βάλει το χέρι στην τσέπη. Όταν ο εργάτης του γνωστοποίησε ότι θα τον καταγγείλει, ο νταής εργοδότης τον χτύπησε στο κεφάλι με μεταλλική αλυσίδα και ενώ ήταν πεσμένος από τα χτυπήματα συνέχισε την εγκληματική του ενέργεια.

Αποτέλεσμα να πάει στο νοσοκομείο, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες (20 ράμματα στο κεφάλι και εκδορές στο σώμα). Η αστυνομία συνέλαβε τον 47χρονο νταή εργοδότη (που τα στοιχεία του δεν δημοσιεύτηκαν).

Στις πιάτσες των μεταναστών στα Χανιά ο συγκεκριμένος νταής εργοδότης φαίνεται ότι είναι γνωστός για την τραμπούκικη δράση του. Είχε επιτεθεί ξανά σε εργάτες παλιότερα αλλά δεν τον κατήγγειλαν λόγω του φόβου της απέλασης, γιατί δεν είχαν άδειες παραμονής. Ο νεαρός αιγύπτιος οικοδόμος μπήκε και αυτός στη λίστα των δαρμένων εργατών από τους νταήδες εργοδότες που το ίδιο το σύστημα τους δίνει τον «χώρο», για να δράσουν. Γιατί είναι το σύστημα που δεν αντιμετωπίζει τους εργάτες σαν ανθρώπους αλλά σαν εμπορεύματα που ανήκουν στο αφεντικό. Άρα «σκάσε και μη μιλάς εργάτη». Και αν μιλήσεις, μπορεί να βρεις και τον μπελά σου.

Σε μια εποχή ταξικής υποχώρησης για την εργατική τάξη οι νταήδες εμφανίζονται αποθρασυνόμενοι όπως και όλα τα κοινωνικά κατακάθια που θέλουν την πολυεθνική εργατική τάξη φοβισμένη και σιωπηλή. Η ταξική ενότητα και η οργάνωση σε ταξικά συνδικάτα μπορεί να αποκρούσει και να βάλει στη θέση τους τους επίδοξους νταήδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου