Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Αλητεία δίχως όρια

Από τα καλωσορίσματα στη λ
αϊκή
 αγορά της Ν. Φιλαδέλφειας
του Γεωργιάδη, δε θα μπορούσε να λείπει και ο... μάγκας δήμαρχος

Και τι δεν έχουν ακούσει και βιώσει εργαζόμενοι και εργαζόμενες κατά τη διάρκεια διεκδικήσεων από αφεντικά. Τι δεν έχουν ακούσει και βιώσει κάτοικοι, συνδικαλιστές, προοδευτικοί άνθρωποι και πάει λέγοντας όταν τυχαίνει να βρεθούν απέναντι από τις αρχές: κοροϊδία, απειλές, τρομοκρατία, τραμπουκισμούς…

Η ισχύς, δηλαδή η τσάμπα μαγκιά, που απολαμβάνουν αυτομάτως οι εκπρόσωποι και θιασώτες του καπιταλιστικού συστήματος, τους επιτρέπει να συμπεριφερθούν όπως γουστάρουν, ειδικά όταν η τακτική ορισμένων και για να «ανέβουν» και για να διατηρηθούν είναι και καθαρά η… ωμή αλητεία.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο σημερινός δήμαρχος της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Και τι δεν έκανε για να πιάσει πόστα: και τον εραστή της ΑΕΚ παρίστανε και τσαμπουκάδες μέσα στο γήπεδο- για συγκεκριμένα συμφέροντα- έκανε και τα επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή υπερασπίστηκε και… και… να τος! Δήμαρχος με τα όλα του!

Τώρα οι τσαμπουκάδες τού βγαίνουν πιο εύκολα, μετράει η γνώμη του. Το τελευταίο του κατόρθωμα είναι το πώς αντιμετώπισε τους εργαζόμενους του δήμου όταν με το σωματείο τους διεκδίκησαν αποφασιστικά τα αιτήματά τους. Αυτό και μόνο αρκούσε για να εξοργίσει τον μάγκα δήμαρχο και να απαντήσει… θεσμικά: «είστε αχάριστοι από την πρώτη στιγμή και θα πάρετε τ’ αρχίδια μου σε αυτά που ζητάτε» και συνέχισε απειλώντας προσωπικά τον πρόεδρο του σωματείου.

Εμείς θα απαντήσουμε λιγότερο «μαγκιόρικα» στον δήμαρχο Γιάννη Βούρο και θα αρκεστούμε να πούμε πως είναι άξιος εκφραστής των συμφερόντων στην περιοχή. Μια περιοχή που ήθελε έναν τέτοιον μάγκα για να τη διατηρεί ως τσιφλίκι, χωρίς να ακούγονται και τίποτα φωνές διεκδίκησης που σπάνε την ησυχία.

Οι εργαζόμενοι της περιοχής, όχι μόνο του δήμου αλλά και συνολικά, ας δούνε με τι έχουν να κάνουν και ας οπλιστούν με ταξική αλληλεγγύη, ας σταθούν οργανωμένα απέναντι στις ορέξεις του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.

Παρακάτω αυτούσια η ανακοίνωση (8/6/22) του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας:

Σήμερα, ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας με μεγάλη προσέλευση και επιτυχία. Το Διοικητικό Συμβούλιο παρουσίασε τα προβλήματα που μαστίζουν τις υπηρεσίες μας και κατέθεσε απολογισμό της δράσης του από τις 8 Δεκεμβρίου 2021 που συγκροτήθηκε.

Σας ενημερώνουμε, ότι καταθέσαμε από την πρώτη συνάντησή μας με το Δήμαρχο, στις 20 Δεκεμβρίου, τα αιτήματα των συναδέλφων μας και δεσμεύτηκε να δοθούν λύσεις στα περισσότερα από αυτά. Ακολούθησαν και επόμενες συναντήσεις μαζί του και πάντοτε λαμβάναμε θετική πρόθεση από την πλευρά του για την επίλυσή τους. Διαπιστώσαμε, όμως εν τέλει, ότι η θετική πρόθεση παρέμενε στις διά ζώσης συζητήσεις μας και δεν την ακολουθούσε η υλοποίηση των δεσμεύσεών του. Σχετικά με τα προβλήματά μας, αναφέρουμε ενδεικτικά τα εξής: έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας, ασυντήρητα οχήματα, έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού, ακατάλληλες εγκαταστάσεις, εντατικοποίηση των εργασιών στις περισσότερες υπηρεσίες λόγω έλλειψης προσωπικού, αδυναμία δίκαιης διαχείρισης του προσωπικού, παραχώρηση δημόσιου χώρου στην εκκλησία, προκειμένου να χτιστεί ναΐσκος (υπενθυμίζουμε και την παραχώρηση στη Μητρόπολη, δυο χρόνια πριν περίπου, οικοπέδου του Δήμου, όπου επρόκειτο να ανεγερθεί ο 3ος Παιδικός Σταθμός της Νέας Φιλαδέλφειας), ανάθεση σε ιδιώτη την τοποθέτηση φωτιστικών ΙΕΟ στην πόλη, ολιγωρία στην πληρωμή οικονομικών εκκρεμοτήτων σε συναδέλφους, άδικη περικοπή δεδουλευμένων ημερομισθίων σε συναδέλφισσα. έλλειψη σχεδίου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών συνθηκών κ.α.

Σήμερα, λοιπόν, επειδή, δεν ανεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό, αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ στη Γενική μας συνέλευση, ότι την Πέμπτη 16 Ιουνίου θα απέχουμε από την εργασία μας, θα συγκεντρωθούμε στις 8.00πμ έξω από το Δημαρχείο διεκδικώντας συνάντηση με το Δήμαρχο για δρομολόγηση άμεσης επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων μας. Εάν δεν υπάρξει γόνιμη συνάντηση, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με αποχή από τις υπηρεσίες μας, έως ότου πετύχουμε τη διευθέτηση των αιτημάτων μας.

Η απόφασή μας αυτή. όμως, εξόργισε τη Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος, ο άνθρωπος του πολιτισμού, τηλεφώνησε το μεσημέρι στον Πρόεδρο του Σωματείου, ο οποίος μαζί με άλλα τέσσερα μέλη του προεδρείου συμμετείχε στον απολογισμό της σημερινής Γενικής Συνέλευσης και ξεστόμισε τις εξής απειλές: «Είστε αχάριστοι από την πρώτη στιγμή και θα πάρετε τ’ αρχίδια μου σε αυτά που ζητάτε (δυο φορές)», «θα σας κυνηγήσω όλους και εσένα ειδικά μέχρι να βρεις μαύρο χιόνι». Τα σχόλια είναι περιττά.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη συμπεριφορά του Δημάρχου Γιάννη Βούρου και του στέλνουμε το μήνυμα, ότι η εξαπόλυση υβριστικών σχολίων και απειλών που σκοπό έχει τον εκφοβισμό μας, δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας απομακρύνουν από το στόχο μας, αλλά μας ενδυναμώνουν πιο πολύ να συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας, για την καλυτέρευση της εργασιακής μας καθημερινότητας και της ζωής μας, που έχουν άμεση σχέση και με την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών μας προς τους πολίτες, όπως απορρέει από τα καθήκοντά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου