Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Καρφί για το σφαγείο;

Μέσα στην αλληλοδιαπλοκή και τις σκακιστικές κινήσεις των ιμπεριαλιστών και ενώ η ρωσική εισβολή και κατάκτηση ουκρανικών πόλεων από τους ρώσους ιμπεριαλιστές συνεχίζεται, όλος ο πλανήτης κοιτά την πολεμική πασαρέλα βουβός. Οι λαοί, που θα είναι το καύσιμο οπουδήποτε ξεσπάσει μια νέα σύγκρουση, θυμίζουν τα αρνιά πριν τη σφαγή.

Η κάθε ιμπεριαλιστική μηχανή επιβάλει στο εσωτερικό τη σιγή νεκροταφείου. Το ότι δεν ακούμε αντιπολεμικές φωνές από τους ρώσους διεθνιστές δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν, ούτε ότι όλος ο ρώσικος λαός είναι σύμφωνος με το σφαγείο στην Ουκρανία. Το ίδιο συμβαίνει και στο διεθνιστικό κίνημα των δυτικών ιμπεριαλιστικών χωρών. Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και στον ιμπεριαλισμό μπορεί να είναι μικρές σε όγκο αλλά μιλάνε τη φωνή της ειρήνης και είναι φωτεινοί σηματοδότες σε μια ατμόσφαιρα φιλοπόλεμη και πατριδοκάπηλη.

Οι ΗΠΑ σε μια επίδειξη δύναμης ενάντια στη Κίνα και δια στόματος Μπάιντεν διαμήνυσαν ότι θα υπερασπιστούν την Ταιβάν από την Κίνα. Η Κίνα δεν έμεινε να κοιτά και να ακούει χωρίς να απαντήσει δια μέσω του Ουάνγκ Ουενμπίν, εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών: «Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τη σθεναρή αποφασιστικότητα, την έντονη θέληση και την ισχυρή ικανότητα του κινεζικού λαού να υπερασπιστεί την εθνική του κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα».

Μια μέρα μετά πραγματοποιήθηκε Σύνοδος των χωρών της Quad (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Αυστραλία) που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο με συμμετοχή του Μπάιντεν. Την δήλωση για λογαριασμό των τεσσάρων την έκανε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Κισίντα: Δεν θα ανεχτούμε αλλαγή του στάτος κβο με τη βία στην περιοχή του Ινδικού- Ειρηνικού. Δήλωση κοφτή, όπως αρμόζει σε πολεμική περίοδο. Η τετράδα συμφώνησε να ενισχύσει με το ποσό των 50 δις δολαρίων υποδομές και επενδύσεις δημοσίου και ιδιωτικού χαρακτήρα στην ευρύτερη περιοχή. Μια οικονομική διείσδυση που θα προσπαθήσει να ανακόψει τους σχεδιασμούς και τις βλέψεις της Κίνας. Η κινέζικη ναυτική παρουσία στα νησιά του Ειρηνικού φωτογραφήθηκε από την τετράδα με κύρια αιχμή τα νησιά του Σολομώντα. Με αυτά τα δεδομένα συμφώνησαν σε εντεινόμενη ναυτική επόπτευση έτσι ώστε να μπορούν να «ελέγχουν» καλύτερα τις κινήσεις των αντιπάλων.

Αυτή η διαρκή πολεμική κατάσταση ενισχύθηκε και από την άλλη πλευρά των ρωσοκινέζων ιμπεριαλιστών με κοινά γυμνάσια περιπολίας βομβαρδιστικών αεροσκαφών στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού. Η κοινή περιπολία κράτησε 13 ώρες πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας και την Ανατολική Σινική θάλασσα και περιελάμβανε ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 και κινεζικά αεριωθούμενα Xian H-6.

Την ίδια ώρα η ΕΕ έστειλε στον Ουκρανικό στρατό 500 εκατ. ευρώ (ανεβάζοντας έτσι το συνολικό ποσό στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ) ως 4η δόση, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την «Ειρήνη» (EPF) για την Ουκρανία. Ο ουκρανικός λαός μετρά την καταστροφή και ζει τη φρίκη του πολέμου. Άλλος ένας λαός που συνθλίβεται από τις ερπύστριες και τις βόμβες των ιμπεριαλιστών. Η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, ας μην έχουμε αυταπάτες, αν οι λαοί δεν ξεσηκωθούν ενάντια στον πόλεμο.

Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν λέει το σύνθημα. Με αυτό το σύνθημα οι αντιιμπεριαλιστές και οι κομμουνιστές σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας προσπαθούν και πρέπει να συγκροτηθούν ενάντια στο γενικευμένο σφαγείο που ετοιμάζουν οι εμπρηστές του πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου