Κυριακή 15 Μαΐου 2022

74 χρόνια οι Σιωνιστές δολοφονούν

Την Τετάρτη 12 Μαΐου δολοφονείται εν ψυχρώ από τον ισραηλινό στρατό με μια σφαίρα στο κεφάλι η Παλαιστίνια δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Ακλέχ. Φωτορεπόρτερ του Al Jazeera για χρόνια, βρέθηκε στην κατεχόμενη Δυτική όχθη, στη μαρτυρική πόλη της Τζενίν, για να καλύψει τις ισραηλινές επιδρομές. Στο σημείο δεν υπήρχαν παλαιστίνιοι μαχητές. Ο ισραηλινός στρατός άνοιξε ξαφνικά πυρ κατά των δημοσιογράφων (οι οποίοι φορούσαν και τα ευκρινή δημοσιογραφικά γιλέκα, με το χαρακτηριστικό PRESS) χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό.

Οργή προκλήθηκε όχι μόνο στους συναδέλφους της Ακλέχ αλλά και στους Παλαιστίνιους εν γένει. Η δολοφονία αυτή δεν έγινε τυχαία. Η Σ. Α. Ακλέχ ήταν πολύ γνωστή και αγαπητή ανάμεσα στους Παλαιστίνιους, που τη θεωρούσαν τη δικιά τους φωνή. Από τη δεύτερη Ιντιφάντα κι έπειτα αναδείκνυε τα εγκλήματα των Σιωνιστών στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

Η κηδεία της την επομένη μετατράπηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Αν και χριστιανή η ίδια, αυτό δεν ήταν εμπόδιο για όλους, χριστιανούς και μουσουλμάνους Παλαιστίνιους να παρευρεθούν στη νεκρική πομπή. Ανεξαρτήτως θρησκείας, ενωμένοι στον αγώνα για επιβίωση και λευτεριά στην πολύπαθη Παλαιστίνη.

Οι Σιωνιστές δεν δίστασαν να μετατρέψουν την κηδεία σε πεδίο μάχης. Σκηνές που προκαλούν οργή κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Η ισραηλινή αστυνομία επιτίθεται με χημικά και ξύλο στους παρευρισκόμενους και στους ανθρώπους που κρατάνε το φέρετρο. Οι «ευσεβείς πιστοί» ισραηλίτες δεν ντρέπονται να μετατρέψουν μια κηδεία σε ρινγκ. Γιατί για τους Παλαιστίνιους δεν υπάρχει γη ούτε για να ζήσουν ούτε για να ταφούν.

Το μακρύ χέρι του Ισραήλ όμως φτάνει κι εδώ, στη σύμμαχο Ελλάδα… Χθες (14/5) απαγορεύτηκε από την αστυνομία προγραμματισμένη μηχανοκίνητη πορεία παρότι ήταν διοργανωμένη από την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας. Η πορεία θα γινόταν με αφορμή την 74η επέτειο από τη Νάκμπα (καταστροφή) και με αποκορύφωμα τα τελευταία γεγονότα της δολοφονίας της Ακλέχ. Η άδεια που είχε δοθεί στους διοργανωτές ανακλήθηκε τελευταία στιγμή.

Ο ηρωικός αγώνας των Παλαιστινίων που μετράει 74 χρόνια δεν έχει σταματήσει. Το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ συνεχίζει να επιτίθεται με κάθε μέσο στους Παλαιστίνιους. 74 χρόνια μετά οι Σιωνιστές συνεχίζουν να διώχνουν τον παλαιστινιακό λαό απ΄τη γη του. Του επιτίθενται, τον δολοφονούν, τον ξεριζώνουν. Η Αντίσταση όμως δεν έχει πάψει. Πέρσι τέτοια εποχή ενωμένες οι ένοπλες ομάδες της Αντίστασης κατάφεραν να αναχαιτίσουν τον πόλεμο που εξαπέλυσαν οι Σιωνιστές στη Γάζα. Κι όσο υπάρχει ένοπλη αντίσταση για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης υπάρχει ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου