Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Γενική Ταχυδρομική: Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Σήμερα, για άλλη μια φορά, η αστυνομία δεν επέτρεψε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απολυμένο Γ.Π. έξω από το κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής στη Μεσογείων 201. Η συγκέντρωση ήταν καλεσμένη από τη ΣΒΕΟΔ και την Επιτροπή Εργαζομένων στη Γενική Ταχυδρομική.

Από το πρωί αστυνομικές δυνάμεις, με διάφορα προσχήματα και εξακριβώσεις που έφταναν μέχρι τον σωματικό έλεγχο, προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα «ασφάλειας» έξω από το κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής. Τα μέλη της ΣΒΕΟΔ και οι αλληλέγγυοι αρνήθηκαν να υποστούν αυτόν τον εξευτελισμό. Έτσι κι αλλιώς όλα αυτά ήταν προσχηματικά.

Το μήνυμα που πρέπει να δοθεί από τον καπιταλιστή και το κράτος του, που λειτουργεί όπως ακριβώς προστάζει, είναι να μην «κουνηθεί φύλλο» έξω από τα κάτεργά του. Έτσι, για άλλη μια φορά, η εργατική τάξη σύρεται μέσα σε κλούβες και περνάει εξακριβώσεις μέσα στη ΓΑΔΑ και στην υποδιεύθυνση ασφαλείας βορειοανατολικής Αττικής ΑΤ Αμαρουσίου. Όχι μία αλλά δύο φορές την ίδια μέρα(!). «Φαράσι» σε δύο κινητοποιήσεις στις 9.00 το πρωί και στις 13.00 το μεσημέρι. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δείχνει ποιους υπηρετεί και τι υπερασπίζεται. Όπως για άλλη μια φορά η εργατική τάξη με το χαμόγελο στα χείλη και την αλληλεγγύη της περνάει, με όρθιο το κεφάλι, τις εξευτελιστικές διαδικασίες ενός κράτους βαθιά αντεργατικού.

Είναι τιμή μας να μας προσαγάγουν οι «δημοκρατικές δυνάμεις» γιατί υπερασπίζουμε το δικαίωμα στην εργασία και στην απεργία. Είναι τιμή μας να βρισκόμαστε ανάμεσα στα παιδιά της εργατικής τάξης που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο. Είναι τιμή μας να βρισκόμαστε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Η αλληλεγγύη η συναδελφική στα αφεντικά φέρνει ταραχή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου