Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Πανέτοιμοι για τα συμφέροντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού

Τίποτε το καινούργιο για το λαό μας από τη συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Μπάιντεν, όλα συνεχίζονται όπως πρέπει. Η χώρα σε ρόλο λόγχης θα αξιοποιηθεί από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό όπου χρειαστεί. Ας κρατήσουμε αυτό από την πολυδιαφημιζόμενη συνάντηση. Η εξαρτημένη αστική τάξη πήγε σαν φτωχή συγγενής στον θείο Σαμ για να του ευχηθεί με γλυκά, την βάλανε να πιεί ένα λικέρ, έβγαλε δύο φωτογραφίες και υποσχέθηκε ότι στο χωριό όλα βαίνουν καλώς για τον πλανητάρχη τσιφλικά… όλα είναι στη θέση τους και νοικοκυρεμένα. Ότι χρειαστεί ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός θα είναι στη διάθεσή του από την πλευρά της Ελλάδας.

Αυτό το τόνισε και ο Μπάιντεν για την αντιρωσική συμμαχία στην ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση, είπε ορθά κοφτά ότι ο ελληνικός λαός είναι περήφανος και γίνεται μια χαρά κρέας για τα κανόνια των καπιταλιστικών συμφερόντων θα συμπληρώσουμε εμείς. Όσον αφορά τα σχέδια πάνω στο κυρίαρχο ενεργειακό ζήτημα ο τελευταίος που θα ζητηθεί να εκφράσει γνώμη θα είναι ο λαός μας. Η ντόπια αστική τάξη με τα αφηγήματά της θα κουμαντάρει το μαντρί και οι έλληνες εφοπληστές θα πάρουν κομμάτι από την πίτα των μεταφορών όπου χρειαστεί. Οι όποιες εξελίξεις μόνο κινδύνους μπορεί να έχουν για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής. Η ανάφλεξη μπορεί να τινάξει στον αέρα την ειρήνη και να φέρει πόνο και καταστροφή στα μέρη μας.

Αυτό, δυστυχώς, δεν έχει κατανοηθεί ακόμα από μεγάλο τμήμα των λαϊκών στρωμάτων έτσι ώστε να δράσει ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία προχωρά αδιάκοπα οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη χώρα μας είναι όλο και πιο λίγες. Οι διαδηλώσεις ενάντια στην ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις (φωτό), που υπογράφηκε την προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή, δυστυχώς δεν είχαν τον κόσμο που θα αναλογούσε σε μια τέτοια συμφωνία που «δένει» με άλλον έναν κόμπο τη χώρα στον πόλεμο.

Καθήκον όλων των αντιιμπεριαλιστών – διεθνιστών είναι να ανατρέψουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς και τα παραμύθια της αστικής τάξης ότι «όλα βαίνουν καλά» και να πούμε την αλήθεια στην εργατική τάξη για την επικινδυνότητα και την κρισιμότητα της περιόδου.

Εργάτες μη ξεχνάτε: οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου