Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Αμβούργο: διαδήλωση για την Υγεία

Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο η πρώτη μεγάλη διαδήλωση ενάντια στους αρνητές της πανδημίας, τη συνωμοσιολογία, τον ναζισμό. Οι δεκάδες οργανώσεις που πήραν μέρος- σωματεία, πρωτοβουλίες, ενώσεις*- κάνουν λόγο για 5 χιλιάδες διαδηλωτές, η αστυνομία για 3 χιλιάδες. Συνθήματα που κυριάρχησαν: «Μόνο αλληλέγγυοι θα βγούμε από την κρίση», «Η ελευθερία σας είναι εγωισμός», «Άρση στις πατέντες των εμβολίων».

Όπως γράφει στον λογαριασμό της στο twitter η αντιφασιστική ομάδα GROW Hamburg:

«Συναγερμός, αυτή ήταν η αρχή! Συγκεντρωμένοι σε ένα μαχητικό Αντίφα Μπλοκ και με εκατοντάδες κόσμο, διαδηλώσαμε σήμερα στο Αμβούργο για μια αλληλέγγυα πολιτική ενάντια στην πανδημία και ενάντια στις αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας».

Οι GROW Hamburg συμμετείχαν στο Δίκτυο Αυτόνομων Αντίφα που οδηγούσε την διαδήλωση με κεντρικό πανό: «Εμβόλια για όλους, αλλιώς μπάχαλα» (βλ. φωτο πάνω)

Στο δικό τους πανό διαβάζουμε:

«Απεργίες, Καταλήψεις, Απαλλοτριώσεις, Με αλληλεγγύη απαντάμε στον αγώνα ενάντια στην Κορωνο-κρίση»

Στα υπόλοιπα πανό: «Να σταματήσουμε τις θεωρίες συνωμοσίας, ενάντια στον αντισημιτισμό και τις αυταρχικές λύσεις στην κρίση».

«Αλληλέγγυοι και κουκουλωμένοι ενάντια σε ναζί, κεφάλαιο και αρνητές του ιού»

«Κανένας χώρος για τις θεωρίες συνωμοσίας, Αλληλεγγύη ενάντια σε Εγωισμό και Αντισημιτισμό».

Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις ενάντια στον σκοταδισμό που αποτελεί το χρήσιμο εργαλείο των αστικών τάξεων στη διαχείριση της πανδημίας έγιναν και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας την ίδια μέρα.

Ξεχωρίζουμε την κινητοποίηση των υγειονομικών στο κέντρο της Καρσλρούης. Καταγγέλλοντας την ολοένα και πιο επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες δομές της χώρας αλλά και την υπερεντατική εξαντλητική δουλειά τους και με συνθήματα «Εμβολιαστείτε αντί να κατηγορείτε» και «Είμαστε φιμωμένοι», περικύκλωσαν συμβολικά το κέντρο της πόλης με μια αλυσίδα ανθρώπων και ασθενοφόρων με αναμμένες σειρήνες.

* Blöcke der Interventionistischen Linken (IL), der Barmbeker Initiative gegenRechts, der OmasgegenRechts, der Partei Die Linke, der DGB und der Autonome Antifa Vernetzunggefolgt von einem Klima- und Jugendbildungsblock.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου