Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

1η ανακοίνωση του «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΕΧΝΗΣ»

Κινητοποίηση Κυριακή 09/01, 12:00 έξω από την πρεσβεία της Ισπανίας

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ, «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΕΧΝΗΣ»

Ιδρύσαμε το Διεθνές Μέτωπο Τέχνης (IAF) με ένα Συμπόσιο/Φεστιβάλ που διοργανώσαμε ως καλλιτέχνες από 8 διαφορετικές χώρες* στην Αθήνα στις 20-21 Νοεμβρίου 2021! Η διαφορετική μας καταγωγή δεν μας εμπόδισε στο να αποφασίσουμε να οργανωθούμε και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των επαγγελμάτων μας, καθώς και την ηγεμονία του ιμπεριαλισμού στον χώρο της τέχνης και τις επιθέσεις του στους λαούς του κόσμου. Πραγματοποιήσαμε το πρώτο μας συνέδριο με κοινό αίτημα «Απαιτούμε Δικαιοσύνη», λέμε όχι στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Σήμερα, μια χούφτα παρασιτικών μονοπωλίων ευημερούν ρουφώντας το αίμα της ανθρωπότητας. Η επιθετικότητά τους δεν ασκείται μόνο με οικονομικά μέτρα ή με βομβαρδιστικά, τεθωρακισμένα και τουφέκια. Χρησιμοποιώντας τα πολιτιστικά προϊόντα ως όπλο επιβολής, ο διεθνής ιμπεριαλισμός βομβαρδίζει τους ανθρώπους και ιδεολογικά.

Το μεγαλύτερο όπλο που χρησιμοποιεί ο ιμπεριαλισμός για να χειραγωγήσει τις μάζες: Ιδεολογική Επίθεση

Η βιομηχανία της τηλεόρασης, της διαφήμισης, του κινηματογράφου, της μουσικής και των εκθέσεων, βομβαρδίζει τη σκέψη μας κάθε δευτερόλεπτο με στόχο να μετασχηματίσει την αντίληψή μας και να επιβάλει την ιμπεριαλιστική ατομικιστική και αλλοτριωμένη κουλτούρα. Με άλλα λόγια, αν οι ιμπεριαλιστές θέλουν να εισβάλλουν σε μια χώρα οικονομικά, θα το κάνουν όχι μόνο στρατιωτικά, αλλά και πολιτιστικά. Εμείς στεκόμαστε ως οδόφραγμα απέναντι σε αυτή την εισβολή. Εδώ είναι που το Διεθνές Μέτωπο Τέχνης βγαίνει στο προσκήνιο.

Το καπιταλιστικό σύστημα είναι σάπιο σε σημείο αποσύνθεσης. Η κερδοσκοπία είναι η μόνη ηθική αξία της αστικής τάξης. Δεδομένου ότι η αύξηση των κερδών βασίζεται στην εκμετάλλευση των εργαζομένων που επιφέρει περισσότερη φτώχεια, πείνα και καταπίεση για τους ανθρώπους, παγιώνεται η αντιδραστική και ραγδαία αποσυντιθέμενη φύση των ιμπεριαλιστών. Η μπουρζουάδικη οικονομία προκαλεί ύφεση σε εκατομμύρια ανθρώπους: ένα παιδί πεθαίνει από πείνα και ασθένειες που σχετίζονται με αυτήν κάθε πέντε δευτερόλεπτα, καθώς η χώρα του είτε λεηλατείται είτε καταλαμβάνεται. Παραστρατιωτικές οργανώσεις, δολοφονίες, πραξικοπήματα, βασανισμοί, εξαφανίσεις, βιασμοί.

Για τους λόγους αυτούς, ο ιμπεριαλισμός προσπαθεί να διαιωνίσει τις πολιτιστικές και ανήθικες επιθέσεις του, με κάθε είδους σάπια ιδεολογικά προπαγανδιστικά εργαλεία. Με στόχο να διατηρήσει και να συντηρήσει τη δική του τάξη πραγμάτων, οδηγεί τις μάζες του κόσμου στην υποβάθμιση και την παρακμή. Εφόσον ο καπιταλισμός είναι ένα παρακμάζον και απαξιωμένο σύστημα, επιχειρεί να απαξιώσει όσους του αντιτίθενται και να υποβαθμίσει όσους ξεσηκώνονται ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, προκειμένου να τους αποδιοργανώσει και απομονώσει.

Η κύρια σύγκρουση της εποχής μας είναι μεταξύ του ιμπεριαλισμού και των καταπιεσμένων μαζών, επειδή η γη, η θάλασσα και ο αέρας διεκδικούνται παγκοσμίως μεταξύ των μονοπωλίων.

Ως καλλιτέχνες του Διεθνούς Μετώπου Τέχνης, δε τοποθετούμε την τέχνη πάνω από τις κοινωνικές τάξεις. Το έργο μας στοχεύει να γίνει η φωνή των λαών, των καταπιεσμένων, γιατί υπάρχουν δύο τάξεις και αυτές οι δύο τάξεις είναι ιστορικά αντίπαλες μεταξύ τους: η μία είναι η τάξη καταπιεστών, η καπιταλιστική, και η άλλη είναι των καταπιεσμένων, η εργατική. Ο εκμεταλλευτής και ο εκμεταλλευόμενος. Εμείς είμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων, και απέναντι από τους δυνάστες. Είμαστε στο πλευρό της δικαιοσύνης, ενάντια στην αδικία. Κάτω από αυτές τις συνθήκες το να γίνουμε μέτωπο δεν είναι επιλογή αλλά αναγκαιότητα. Η σωστή πράξη είναι να μην εκμεταλλεύεσαι, να μη συνθλίβεις τους συνανθρώπους σου. Αυτή είναι η αλήθεια που υποστηρίζουμε, η αλήθεια του λαού.

Η τέχνη πρέπει να γίνει ένα μέσο αφύπνισης και ένωσης των λαών ενάντια στους ηγεμόνες τους. Πίστη μας είναι πως «η τέχνη είναι για τον λαό» και όχι «τέχνη στο όνομα της τέχνης». Για να το καταφέρουμε, πρέπει να ενωθούμε γιατί η ενότητα είναι δύναμη. Γνωρίζουμε ότι αν αγωνιστούμε, μόνο τότε μπορούμε να νικήσουμε. Καθώς ο ιμπεριαλισμός αναδιοργανώνεται με όλα του τα μέσα για να επιτεθεί στους λαούς του κόσμου, είναι ευθύνη μας να απαντήσουμε ενωμένοι. Η αυτοπειθαρχία και η εμπιστοσύνη στον σχεδιασμό μας, θα μας δώσουν την ευκαιρία να συντονιστούμε και να συνεργαστούμε. Το να έχεις δύναμη σημαίνει να είσαι οργανωμένος. Έχουμε ενωθεί και θα συνεχίσουμε περαιτέρω ως Διεθνές Μέτωπο Τέχνης ενάντια στο υφιστάμενο παγκόσμιο καθεστώς, στο οποίο ο καπιταλισμός οδηγεί τους λαούς του κόσμου στην πείνα, στην φτώχεια και στην αδικία. Ο μόνος τρόπος για να συντρίψουμε τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό, η μόνη μας απάντηση, είναι ο διεθνισμός!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΜΟΝΟΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΜΗ ΩΣ ΤΗ ΜΟΣΧΑ!

ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΕΤΩΠΟ ΤΕΧΝΗΣ

*Εκπρόσωποι από:

1. Βουλγαρία

2. Κύπρο

3. Γαλλία

4. Γερμανία

5. Ελλάδα

6. Ιταλία

7. Ρωσία

8. Τουρκία

Κινητοποίηση Κυριακή 09/01/2022, στις 12:00, έξω από την πρεσβεία της Ισπανίας [Διονυσίου Αρεοπαγίτου 21 - Αθήνα (Μετρό Ακρόπολη)], με αίτημα την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση του Πάμπλο Χασέλ από τη φυλακή, καθώς και ως ένδειξη αλληλεγγύης για τον ίδιο λόγο στους καταδιωκόμενους Grup Yorum.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου