Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Εργοδοτικά εγκλήματα από αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τέλος Δεκέμβρη 2021

Αυτό που παράγει ο καπιταλισμός είναι ο θάνατος

Παρακάτω δημοσιεύουμε μια ακόμα προσπάθεια συνολικής καταγραφής εργοδοτικών εγκλημάτων από τις αρχές του Σεπτέμβρη μέχρι το τέλος του 2021. Στην παρακάτω λίστα δεν έχουν καταγραφεί οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες που έχουν νοσήσει και χάσει τη ζωή τους από Covid-19, μέσα στα κάτεργα της μισθωτής εργασίας, με ευθύνη της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Η εργατική τάξη πρέπει να ζήσει. Ο καπιταλισμός να πεθάνει.

***

2/9 Οικοδόμος τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από σκαλωσιά, από ύψος 9 μέτρων, στα Ψαχνά Ευβοίας.

4/9 57χρονος οικοδόμος έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από μπάζα σε οικοδομή της Ξάνθης.

8/9 51χρονος εργαζόμενος πέθανε εν ώρα εργασίας σε εργοστάσιο στη Θήβα.

8/9 Εργάτης στην καπνοβιομηχανία της ΣΕΚΑΠ, στην Ξάνθη, υπέστη ακρωτηριασμό στο δάχτυλο.

9/9 Εκπαιδευτικός του 31ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης υπέστη κακώσεις στα πλευρά όταν την καταπλάκωσε η καγκελόπορτα της αυλής του σχολείου.

11/9 55χρονος εργάτης στο εργοστάσιο «Atlas Tapes» στην Λοκρίδα έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών στο μηχάνημα στο οποίο ήταν χειριστής. Είναι ο δεύτερος νεκρός εργάτης μέσα σε τρεις μήνες στο ίδιο εργοστάσιο.

16/9 23χρονος εργαζόμενος στο εργοστάσιο της «ΑΛΟΥΜΥΛ» τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια εργασιών στις πρέσες. Διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

17/9 Εργαζόμενος οδηγός δικύκλου της ACS γλίστρησε στην οδό Ρήγα Φεραίου στην Καισαριανή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, καθώς μπήκε τμήμα του τιμονιού σε κεντρική αρτηρία. 

25/9 Διανομέας της «e-food» στην Ξάνθη υπέστη κάταγμα σε σπόνδυλο στην μέση, όταν το μηχανάκι του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.

27/9 Εργάτης που εκτελούσε εργασίες σε εκκλησία στο Αρκαλοχώρι Κρήτης έχασε τη ζωή του, όταν έπειτα από σεισμό 5,8 ρίχτερ, καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια.

29/9 Ελαιοχρωματιστής εργαζόμενος σε εργολάβο έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από τον 3ο όροφο του κτηρίου της παλιάς νομαρχίας στην Ελευσίνα.

7/10 Ένας εργάτης έχασε τη ζωή του και ένας ακόμα τραυματίστηκε σοβαρά, έπειτα από κατάρρευση οροφής σε εργοτάξιο στη Σαντορίνη.

8/10 Ντελιβεράς τραυματίστηκε στη Λ. Αλεξάνδρας όταν χτυπήθηκε από οδηγό αυτοκινήτου που παραβίασε κόκκινο φανάρι.

9/10 Ντελιβεράς της WOLT συγκρούστηκε με ΙΧ στο Ηράκλειο Κρήτης.

10/10 Ο 18χρονος διανομέας, μετανάστης από το Πακιστάν, Ανέες Μιρ έχασε τη ζωή του στην Καλλιθέα, όταν το μηχανάκι του χτυπήθηκε από διερχόμενο ταξί που παραβίασε το ΣΤΟΠ.

12/10 61χρονος εργαζόμενος του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Ορεστιάδας έχασε τη ζωή του, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών τον συνέθλιψε μηχάνημα.

18/10 22χρονος εργάτης στο Ηράκλειο Κρήτης τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από πτώση του από ύψος 3 μέτρων από φρεάτιο, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε υδάτινο πάρκο.

22/10 53χρονος οδηγός σε εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ στην Βοιωτία έχασε τη ζωή του, έπειτα από πτώση του φορτηγού από γκρεμό 60 μέτρων. 56χρονος εργάτης-συνοδηγός του φορτηγού τραυματίστηκε σοβαρά.

22/10 Εργαζόμενος – courier της «Γενικής Ταχυδρομικής», στην προσπάθειά του να διασχίσει κάθετα την οδό Μιχαλακοπούλου, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι με συντριπτικό κάταγμα στον αστράγαλο.

25/10 Ο 45χρονος λιμενεργάτης στο ΣΕΜΠΟ της COSCO στο Ικόνιο Περάματος, Δημήτρης Δαγκλής, έχασε τη ζωή του όταν εγκλωβίστηκε στις ράγες γερανογέφυρας.

28/10 53χρονος υπάλληλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε στις ράγες του προαστιακού στην Κόρινθο.

29/10 Υπάλληλος του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, τραυματίστηκε πέφτοντας από σκάλα κατά τη διάρκεια προσπάθειάς του να βγάλει τον εορταστικό διάκοσμο από μία κολόνα.

30/10 Εργάτης καθαριότητας, συμβασιούχος ΟΑΕΔ, στον δήμο Αγ. Βαρβάρας, τραυματίστηκε στο χέρι και στο πόδι από διερχόμενο αυτοκίνητο.

30/10 Ο 47χρονος εργαζόμενος στη WOLT, ως διανομέας Δημήτρης Ασημάκης, έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που παραβίασε κόκκινο φανάρι στη Θεσσαλονίκη.

2/11 Εργάτης στο εργοστάσιο της «Unisol» στην Πάτρα κάηκε στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια τοποθέτησης νέου μηχανήματος. Η παροχή ρεύματος δεν είχε κλείσει, ενώ μετά το «ατύχημα» η παραγωγή συνεχίστηκε κανονικά.

6/11 Διανομέας της WOLT τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας σε παραλιακό δρόμο της Θεσσαλονίκης.

10/11 20χρονος διανομέας της «e-food» στο Βόλο τραυματίστηκε σοβαρά όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο μηχανάκι του.

10/11 Εργαζόμενος ως σερβιτόρος σε κατάστημα στο Γκάζι πέθανε κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

12/11 Διανομέας στη Ν. Σμύρνη είχε ατύχημα κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

14/11 44χρονος εργάτης σε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από φορτίο.

16/11 41χρονος εργαζόμενος στον ΗΣΑΠ έχασε τη ζωή του και ακόμα δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν. Μηχάνημα για εργασίες λείανσης παρουσίασε πρόβλημα στα φρένα με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί στον σταθμό Αγ. Νικολάου κενός συρμός για να συγκρουστεί το μηχάνημα και να σταματήσει η φόρα του(!)

16/11 Η 42χρονη Μαρία Μπάθα, νοσηλεύτρια στην Α’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου του Ρίο, έχασε τη ζωή της σε τροχαίο, κατά την επιστροφή από την εργασία της στο σπίτι.

18/11 56χρονος οικοδόμος έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε από την ταράτσα υπό κατασκευή εργοστασίου στα Οινόφυτα.

22/11 Ντελίβερι τραυματίστηκε στην οδό Λαμπράκη και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

22/11 Ντελίβερι τραυματίστηκε όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Εθνικής Αμύνης. Ο οδηγός του αυτοκινήτου τον εγκατέλειψε.

24/11 Παράπηγμα, όπου διέμενε οικογένεια εργατών/τριων που δούλευαν στο πτηνοτροφείο «Κελαϊδίτης ΕΠΕ - Σκαλέζα - Μαζαράκι», τυλίχτηκε στις φλόγες από διαρροή αερίου. Μια εργάτρια 60 ετών έχασε τη ζωή της ενώ ο 65χρονος σύντροφός της και οι δύο τους γιοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα.

26/11 39χρονος τραυματίστηκε στο κεφάλι σε οικοδομικές εργασίες ανακαίνισης κτιρίου στο Βοτανικό.

26/11 Εργαζόμενη στο Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών φυτών και Αμπέλου Χανίων τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η λειτουργικότητα του δεξιού χεριού της.

26/11 Εργαζόμενος ως ψυκτικός στη Θεσσαλονίκη τραυματίστηκε όταν έπεσε από ταράτσα σούπερ μάρκετ, κατά τη διάρκεια συντήρησης κλιματιστικού.

30/11 Ντελίβερι στη Γλυφάδα τραυματίστηκε έπειτα από σύγκρουση με αυτοκίνητο, το οποίο παραβίασε πινακίδα ΣΤΟΠ.

30/11 Εργαζόμενος του Δήμου Αμαρουσίου έπεσε από τις σκάλες του αμαξοστασίου.

1/12 Εργαζόμενος σε εστιατόριο στο Ηράκλειο Κρήτης τραυματίστηκε όταν το ασανσέρ του καταστήματος έπεσε απότομα στο υπόγειο.

3/12 Οδηγός της ACS γλίστρησε με το μηχανάκι στην οδό Χαμοστέρνας και σύρθηκε για αρκετά μέτρα στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά, στα πόδια και στο χέρι.

4/12 Οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία, όταν στην προσπάθειά του να ξεφορτώσει μπάζα, η καρότσα βρήκε σε καλώδια της ΔΕΗ.

Οδηγός δικύκλου της ACS τραυματίστηκε σοβαρά όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που παραβίασε το ΣΤΟΠ στην οδό Διοχάρους.

Εργαζόμενος ως courier στην ACS τραυματίστηκε στα πλευρά όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματος και γλίστρησε στις γραμμές του τραμ στην οδό Καλλιρρόης.

6/12 Εργάτρια τραυματίστηκε στο αντιπλημμυρικό έργο του «Καλοπλύτη», στην οδό Ψυχάρη της πόλης της Χίου, κατά τη διάρκεια εργασιών ανασκαφών.

7/12 Οδηγός αστικού λεωφορείου τραυματίστηκε όταν χάθηκε ο έλεγχος του οχήματος και προσέκρουσε σε φοίνικα στην Παραλιακή.

8/12 Εργάτης έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση από ύψος σε λατομείο της επιχείρησης «Κυριακίδη», στην περιοχή του Βώλακα Δράμας.

8/12 Οικοδόμος τραυματίστηκε σε εργοτάξιο στο αρχαίο θέατρο της Κασσώπης.

11/12 40χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του, έπειτα από έκρηξη σε εργοστάσιο της ΒΙΠΕ Λάρισας. Ένας ακόμα εργάτης τραυματίστηκε.

13/12 Εργαζόμενη ως συνοδός απορριμματοφόρου του Δήμου Φαρσάλων τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αποκομιδής απορριμμάτων.

13/12 37χρονος εργαζόμενος σε φωτοβολταϊκό σταθμό έξω από την Κοζάνη έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία.

21/12 Διανομέας τραυματίστηκε στη Θεσσαλονίκη έπειτα από σύγκρουση με ΙΧ αυτοκίνητο.

22/12 65χρονος οδηγός φορτηγού σε μεταφορική εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από παλέτα δύο τόνων.

30/12 52χρονος εργαζόμενος ως οδηγός απορριμματοφόρου στην Κηφισιά πέθανε εν ώρα εργασίας.

1 σχόλιο:

  1. Πολλά συγχαρητήρια σύντροφοι-ισες για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση που μας κάνετε για τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, αν και θα 'πρεπε να τα ονομάζουμαι εγκλήματα των αφεντικών κανονικά.
    Το ότι αφήνουμε όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα σκουλήκια να μας σκοτώνουν καθημερινά είναι ένα άλλο ζήτημα κουβέντας και οργάνωσης των εργατριών-ων. Ειδικά με κάποια "μικρά" αφεντικά που θέλουν να αυτοαποκαλούνται ακόμα κινηματικοί.
    Το να τους σπάγαμε το κεφάλι θα είναι το πρώτο βήμα.
    Μπρο και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή