Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Στου κουφού την πόρτα… (2)

Η σιωπή και η απόκρυψη στοιχείων για την καθημερινή κατάσταση στο ΕΣΥ και η ανοικτή πλέον τακτική της «ανοσίας της αγέλης» που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, πρέπει να μη μείνει αναπάντητη από την εργατική τάξη. Ειδικά στα δυτικά προάστια της Αθήνας, όπως έχουμε ξαναγράψει, όλα κινούνται σε ρυθμούς τρόμου.

Προσπαθούμε να διασταυρώνουμε στοιχεία και να παρουσιάζουμε ανακοινώσεις και καταγγελίες των υγειονομικών που δίνουν τη μάχη μέσα στα νοσοκομεία, έτσι ώστε να μπορεί η εργατική τάξη να γνωρίζει ποια είναι η υγειονομική κάλυψη που της παρέχει το «επιτελικό» αστικό κράτος. Αντιγράφουμε αποκαλυπτικό απόσπασμα από καταγγελία των εργαζομένων (29/12) του Θριασίου που δείχνει την σοβαρότητα της κατάστασης.

                                                ***                                                                  

[…] Λόγω της υπολειτουργίας της Πνευμονολογικής, οι γιατροί των Παθολογικών κλινικών, εκτός των υπόλοιπων παθολογικών ασθενών, έχουν αναλάβει ολόκληρη την ευθύνη για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID.

Αντί για ενίσχυση του νοσοκομείου με παθολόγους και πνευμονολόγους, εντείνονται οι αφόρητες πιέσεις στους γιατρούς των Παθολογικών κλινικών για να συνεχίζουν να ξεπερνούν το προβλεπόμενο όριο εφημεριών και σχεδιάζεται η μετακίνηση ειδικευομένων γιατρών άσχετων ειδικοτήτων στο ιατρείο COVID του ΤΕΠ με αρνητικές συνέπειες για την παρεχόμενη περίθαλψη των ασθενών.

Είναι προκλητικοί οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι δήθεν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί για άμεση πρόσληψη, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σε πρόσφατη διαδικασία για πρόσληψη ενός μόνιμου παθολόγου στο Ιπποκράτειο νοσοκομείου συμμετείχαν 38!!! υποψήφιοι παθολόγοι.

Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να εργάζονται αλλεπάλληλες βάρδιες (απόγευμα – πρωί – νύχτα), ενώ τα απογεύματα και τις νύχτες μόνο ένας ή δυο τραυματιοφορείς καλύπτουν την «κίνηση» όλου του νοσοκομείου.

Συνολικά, στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο παραμένουν κενές περισσότερες από 220 οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, 70 περίπου συνάδελφοι είναι σε αναστολή εργασίας ενώ στις 31 Μαρτίου κινδυνεύουν με απόλυση περισσότεροι από 165 συμβασιούχοι.

Για την εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας των κλινικών και του ΤΕΠ, χρειάζεται:

- να ανασταλεί η συμμετοχή της Πνευμονολογικής κλινικής στη γενική εφημερία του νοσοκομείου μέχρι να καλυφθούν οι δύο κενές οργανικές θέσεις πνευμονολόγων. Να συσταθούν και να καλυφθούν τρεις επιπλέον οργανικές θέσεις ειδικευμένων πνευμονολόγων

- να ενισχυθούν τα ΤΕΠ, οι Α και Β Παθολογικές κλινικές με άμεσες προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων παθολόγων, από τους συμμετέχοντες σε κρίσεις για προκηρυχθείσες θέσεις παθολόγων άλλων νοσοκομείων, και με νοσηλευτικό προσωπικό, αξιοποιώντας τον πίνακα επιλαχόντων της 2Κ/2019 και τους πίνακες των επικουρικών.

- να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι και οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές

- να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας και πρόνοιας

- να επιταχθούν μεγάλες ιδιωτικές κλινικές για τη νοσηλεία ασθενών (COVID και μη COVID)

- να στελεχωθεί και να επαναλειτουργήσει πλήρως το νοσοκομείο Δ. Αττικής ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου