Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Η «στράτευση» των ανανεωτών

Ότι με στελέχη της συστημικής ρεφορμιστικής αριστεράς μάς χωρίζει άβυσσος είναι γνωστό, δεν χρειάζεται να επεκταθούμε και να κουράζουμε τους αναγνώστες μας. Φυσικά η άβυσσος δεν είναι μόνο πολιτικο-ιδεολογική αλλά και ταξική. Τα στελέχη της αστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και των οπορτουνιστικών τους απολήξεων έχουν προ πολλού «χαιρετίσει» την εργατική τάξη…

Εμείς επιμένουμε να είμαστε με την εργατική τάξη ως τμήμα της- και αγωνιζόμαστε για όλα όσα ανατριχιάζουν οι διάφοροι «φρέσκοι-ανανεωτές» της αριστεράς. Δηλαδή για την εργατική εξουσία και τον κομμουνισμό.

Ο συριζαίος Καρανίκας ως γνήσιο τέκνο της παρακμιακής εναλλακτικής αντίληψης είναι υποστηρικτής της χρήσης ναρκωτικών. Δημόσια είπε κιόλας ότι έχει «πειραματιστεί» σε διάφορα είδη κλπ. Δεν μπορούμε να κρίνουμε προσωπικές επιλογές. Απόλυτα σεβαστό. Είναι καλό να δηλώνουν όλοι και όλες ποια κοινωνία θέλουμε έτσι ώστε όλοι και όλες να μπορούν να βλέπουν ποιοι δουλεύουν ως πλασιέ στην εμπορευματική κοινωνία και ποιοι όχι. Χρήσιμο είναι για το εμπόριο των ναρκωτικών η όποια διαφήμισή τους και από «αριστερά» (σκεφτείτε αν το ζήτημα των εξαρτήσεων και του αγώνα ενάντια στις εξαρτήσεις σταματούσε να είναι κεντρικό από το ευρύτερα ριζοσπαστικό κίνημα και ακολουθούσε τον μαζικό «πειραματισμό» σε ουσίες και αλκοόλ ψάχνοντας να βρει την «επαναστατική» δοσολογία αλά Καρανίκας ποια θα ήταν η κατάληξη…).

Εμείς αυτό που θα κρίνουμε από τον κύριο Καρανίκα είναι κάτι άλλο. Για τις ουσίες και την εξάρτηση είτε γραπτά είτε ζωντανά στις γραμμές του κινήματος και της νεολαίας έχουμε τοποθετηθεί σχετικά, προσπαθώντας να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο στην πολιτιστική επανάσταση εντός του κινήματος. Να καλλιεργήσουμε την προλεταριακή κουλτούρα, να φτιαχτούν προλεταριακές κοινότητες  που η μόνη «μαστούρα» να είναι η συντροφικότητα και ο αγώνας.

Λέει λοιπόν στον κύριο Σρόιτερ ο κύριος Καρανίκας: «Θέλω να σου πω ότι από τα 14 μου είμαι στρατευμένος στην Αριστερά».

Αυτό δεν μπορούμε να το καταπιούμε. Ξέρουμε πως οι λέξεις, τα νοήματα, οι σημαίες, τα σύμβολα, έχουν χάσει κάθε νόημα μέσα στον μύλο της αναθεωρητικής αριστεράς και όχι μόνο… Τι σημαίνει η λέξη στράτευση; Τι σημαίνει η λέξη στρατευμένος; Μπορούν όλοι να τη  χρησιμοποιούν;

Σε τι είδους αριστερά «στρατεύτηκε» ο Καρανίκας; Μην τρελαθούμε τελείως. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Πως μπορούμε να κοιτάμε τον εαυτό μας στο καθρέφτη και να δηλώνουμε στρατευμένοι αριστεροί; Για να το πούμε αυτό το τόσο πομπώδες μάλλον χρειάζονται και έργα. Νομίζουμε ότι δεν αναλογεί να μιλά για στράτευση γενικά και αόριστα στην αριστερά αλλά ειδικά για την «αριστερά» στην οποία στρατεύτηκε. Έτσι ναι. Και για μας στρατευόμενος είναι και ως τέτοιο πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε αυτόν και την αριστερά του.

Είναι στρατευμένος λοιπόν στην ανανεωτική αριστερά που διαχειρίστηκε τον ελληνικό καπιταλισμό ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό, είναι στρατευμένος στην αντικομμουνιστική και αστική αριστερά που κάνει το σωσίβιο του καπιταλισμού. Είναι στρατευμένος στην αριστερά της πέμπτης φάλαγγας ενάντια στο προλεταριάτο και τη σοσιαλιστική επανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου