Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Γ. Δημητράκη

Οι αστοί και οι κυβερνήσεις τους, ο κόσμος των αφεντικών και των επιχειρήσεων, οι μαφίες της «μαύρης» καπιταλιστικής αγοράς και η διαπλοκή όλων των μηχανισμών που τρέφονται από την καταλήστευση των εργατολαϊκών μαζών και έχουν για σκοπό τους το κέρδος από τις όποιες εμπορικές δραστηριότητές τους είναι ο πόλος των εκμεταλλευτών.

Από την άλλη ο κόσμος της εργασίας και του μεροκάματου, η εργατική τάξη είναι η πλειοψηφία που δέχεται την ταξική βία και εκμετάλλευση. Όσο βαθαίνει η κρίση οι «από πάνω» εντείνουν την επίθεση στους «από κάτω».

Η βία όλο και πιο συχνά ασκείται πάνω στην εργατική τάξη. Η βία όλο και πιο συχνά ασκείται πάνω στο αντικαπιταλιστικό και ευρύτερα ριζοσπαστικό κίνημα. Η βία όλο και πιο συχνά ασκείται σε όσους παλεύουν για έναν άλλον κόσμο, που δε χωράνε στον σκατόκοσμο της εξουσίας. Oι μάσκες πέφτουν καθημερινά και δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες για το οτι ο καπιταλισμός είναι σύστημα βίας και καταπίεσης.

Όταν χτυπιέται ένας αγωνιστής, μια αγωνίστρια χτυπιέται όλο το κίνημα που αγωνίζεται εναντία στο σύστημα της βαρβαρότητας, χτυπιέται το ίδιο το κίνημα.

Ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης τραυματίστηκε σοβαρά στις φυλακές Δομοκού από βαρυποινίτη μπράβο. Όπως όλοι οι φυλακισμένοι αγωνιστές έτσι και ο Γιάννης Δημητράκης είναι έγκλειστοι όχι γιατί θέλουν να γίνουν εκμεταλλευτές  αλλά το αντίθετο επειδή τα έβαλαν με την εξουσία και το εκμεταλλευτικό σύστημα. Οι κρατούμενοι αυτοί δεν διψάνε για κέρδη ούτε για μεγάλες δουλειές που θα τους κάνουν εκατομμυριούχους αλλά για το πώς θα απελευθερωθεί η κοινωνία από τα δεσμά του καπιταλισμού και της βαρβαρότητας.

Όποιος χτυπά φυλακισμένο αγωνιστή τάσσεται με το εκμεταλλευτικό σύστημα. Με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση ας φωνάξουμε για άλλη μια φορά:

Οι κρατούμενοι/ες αγωνιστές και αγωνίστριες δεν είναι για τα δόντια σας

Άμεση μεταφορά του Γ. Δημητράκη σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης

2 σχόλια:

  1. Τετάρτη 9 Ιουνίου στην πλατεία Εξαρχείων στις 7μμ: Συγκέντρωση – Μικροφωνική αλληλεγγύης στον Αναρχικό Γιάννη Δημητράκη (θα ακολουθήσει πορεία στην γειτονιά των Εξαρχείων)

    https://athens.indymedia.org/event/84975/

    ΑπάντησηΔιαγραφή