Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ (Πρωτοβουλία κατοίκων Γκύζη για την ταξική αλληλεγγύη)


Αναδημοσιεύουμε κείμενο-κάλεσμα για την απεργία στις 10 Ιούνη, που μοιράζεται στη γειτονιά του Γκύζη, από την Πρωτοβουλία κατοίκων Γκύζη για την ταξική αλληλεγγύη:

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ

Ο νόμος Χατζηδάκη με κεντρικό πυρήνα την οριστική ξεθεμελίωση του 8ωρου αλλά και με  ένα σωρό άλλες διατάξεις που καταργούν και τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα που με σκληρούς αγώνες η εργατική τάξη είχε κερδίσει, είναι άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα.

Μιλάμε για την αλυσίδα που έχει περαστεί στα πόδια των «από κάτω» από το κεφάλαιο που μετρά ήδη μια γεμάτη δεκαετία. Η βίαιη αναδιάρθρωση ως απάντηση στην καπιταλιστική κρίση σε συνθήκες μάλιστα πανδημίας είναι η μόνιμη κατάσταση που ζούμε όλοι και όλες στην ελληνική κοινωνία.

Χωρίς να χρειαστεί να πλατειάζουμε γνωρίζουμε ότι η καπιταλιστική κρίση έφερε ανεργία, μισθούς ψίχουλα, συρρίκνωση επιδομάτων, αύξηση των ενοικίων, υποβάθμιση της παιδείας και της υγείας, εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, αύξηση εργατικών ατυχημάτων, συνεχή κρούσματα αυτοκτονιών στις λαϊκές συνοικίες, αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και ψυχοφαρμάκων από τη νεολαία, ενώ ο κοινωνικός κανιβαλισμός και η αντικοινωνική βία εμφανίστηκαν και αυτά στις εργατολαϊκές γειτονιές δημιουργώντας ένα ασφυκτικό περιβάλλον για το σύνολο του εργαζόμενου λαού.

Αυτή η βαρβαρότητα που ζούμε δεν μπορεί να λέγεται ζωή. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της γειτονιάς να οργανωθούν όπως και όπου μπορούν μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. Είναι στο χέρι μας και ειδικότερα στο χέρι της νέας εργατικής βάρδιας, των νεαρών προλετάριων να σηκώσουν το ανάστημά τους και να αποσπάσουν με αγώνα ότι τους ανήκει. Όσο είμαστε σκυμμένοι, εξατομικευμένοι και ταπεινωμένοι, οι αστικές κυβερνήσεις, ως υπηρέτες των καπιταλιστών, δεν πρόκειται να αφήσουν πέτρα πάνω στη πέτρα των δικαιωμάτων.

Η οργάνωση σε ταξικά σωματεία και η συσπείρωση στο αντικαπιταλιστικό κίνημα είναι μονόδρομος για όλους και όλες, αν δεν θέλουμε να φτάσουμε στον 19ο αιώνα. Να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει η ηττοπάθεια και η ανάθεση, να εμπιστευτούμε τη δύναμη μας και να αντεπιτεθούμε με αποφασιστικότητα.

Γείτονες εργαζόμενοι και άνεργοι ας μην ξεχνάμε ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε άλλο πέρα από τις αλυσίδες μας...

Την Πέμπτη 10/6 όλοι-όλες στην απεργία, στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Πρωτοβουλία κατοίκων Γκύζη για την ταξική αλληλεγγύη


Για επικοινωνία με την Πρωτοβουλία: protovouliakatoikongkizi@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου