Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Να ανακληθεί η εκδικητική απόλυση του Γ.Κ. από την Ι. ΔΡΟΣΕΡΟΣ και ΣΙΑ Ο.Ε.

Μαζική παρέμβαση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας για την άμεση επαναπρόσληψη του εργαζόμενου Γιάννη Καμαρινού από την εταιρεία Ι. Δροσερός και ΣΙΑ Ο.Ε.

Ο Γ.Κ. απολύθηκε έπειτα από 12 χρόνια δουλειάς. Ο ίδιος είναι οργανωμένος και παλεύει μέσα από τις γραμμές του αναπηρικού κινήματος. Είναι πατέρας παιδιού με αναπηρία και πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων. Το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν σε αναστολή (από τις 19 Δεκέμβρη), ενώ η εταιρεία λειτουργούσε κανονικά. Λίγες μέρες μετά τη λήξη της αναστολής, η εκπρόσωπος της εταιρείας κάλεσε και ενημέρωσε τον εργαζόμενο για την απόλυσή του.

Ο Γ.Κ. «ενοχλούσε» την εταιρεία, γιατί διεκδικούσε τα δικαιώματά του στον χώρο δουλειάς, όπως τις μέρες ειδικής άδειας που προβλέπονται για τους γονείς ΑΜΕΑ. Όντας οργανωμένος απεργούσε και συμμετείχε ενεργά στο εργατικό κίνημα. Όλα αυτά απαντήθηκαν με απόλυση από την εργοδοσία.  

Δίπλα του στάθηκαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), που κάλεσε και τη συγκέντρωση, ο Σύλλογος Γονέων ΑΜΕΑ και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Συμμετείχαμε εκφράζοντας την ταξική μας αλληλεγγύη σε έναν συνεπή εργαζόμενο για τα δίκια της τάξης μας και των παιδιών της.

Άμεση επαναπρόσληψη του Γ. Καμαρινού

Προστασία των ανάπηρων συναδέλφων και των γονέων παιδιών ΑΜΕΑ από τις απολύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου