Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ εν μέσω καραντίνας


Στις συνθήκες της «καραντίνας» και των δυσκολιών που αυτή φέρνει, η διακίνηση του πολιτικού μας λόγου έγινε και συνεχίζει να γίνεται μέσω του διαδικτυακού μας οργάνου Prolet connect. Ανατρέψαμε έτσι την παγωμάρα ότι το περιοδικό μας η Βίδα, αλλά και οι προκηρύξεις μας μετά από 15 συναπτά έτη δεν θα μοιραστούν στο δρόμο για αρκετό διάστημα.

Από τις 11 Μάρτη είχαμε ήδη τοποθετηθεί για τον νέο ιό και έπειτα με καθημερινές αναρτήσεις καταφέραμε να επικοινωνούμε τις πολιτικές μας θέσεις, μέσα σε έναν ανελέητο βομβαρδισμό πληροφοριών από τα Μέσα της αστικής τάξης.

Μετά και το κάλεσμά μας για συσπείρωση συντρόφων και φίλων το blogspot Prolet connect ανέβηκε σημαντικά σε επισκεψιμότητα. Καθημερινά δεχόμαστε δεκάδες e-mail από σωματεία, εργατικές ομάδες, αλλά και συνάδελφούς μας, που στέλνουν τη φωνή της εργατικής τάξης στο blogspot και αυτό μας επιτρέπει να παρακολουθούμε από κοντά κάθε κλάδο ξεχωριστά, επιχειρήσεις και εργοστάσια. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι σύντροφοι και συντρόφισσες στέλνουν μικρά ρεπορτάζ, γνώμες, σχόλια, κριτικές και αγκάλιασαν από τη πρώτη στιγμή  αυτή μας τη προσπάθεια.

Βασικότερο όμως όλων είναι ότι βρήκαμε τους τρόπους - παρά την καραντίνα - να κινηθούμε και να παρεμβαίνουμε όπου το καθήκον μας καλούσε. Τον τελευταίο μήνα πετάχτηκαν τρικάκια σε γειτονιές της Αθήνας (δρόμους, πλατείες), γράφτηκαν συνθήματα ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης, κολλήθηκε αφισάκι σε δεκάδες σούπερ μάρκετ και στάσεις ΜΜΜ, όπως και μια σειρά από χαρτοπανό με τις θέσεις μας και τα καθήκοντά μας.

Εκφράσαμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας στους τούρκους αγωνιστές, τιμώντας την αγωνίστρια Helin Bolek μετά τον θάνατο-δολοφονία της από το Τούρκικο αστικό κράτος (ενημερώσεις, σπρέι – γκράφιτι, πανό).

Μετά την κατάπτυστη δήλωση του Παναγόπουλου πετάχτηκαν τρικάκια έξω από το κτίριο της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ. Τις ημέρες δράσεων που καλέστηκαν από σωματεία και οργανώσεις (ΟΕΝΓΕ, πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικές ομάδες) συμμετείχαμε με αναρτήσεις μέσω του blog, για ζητήματα των υγειονομικών και των εργαζομένων και με τρικάκια έξω από τους χώρους των συγκεντρώσεων.

Σε κάθε συνθήκη, όσο δύσκολη και αν φαίνεται, να μην ξεχνάμε ότι:

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΑΧΕΤΑΙ ΝΙΚΑ!

Ενδεικτικά κάποιες φωτο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου