Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!


Η ταξική πρωτομαγιά φέτος, πέφτει σε μια δύσκολη συγκυρία για την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους. Με τον καπιταλισμό να συνεχίζει να βρίσκεται σε κρίση και με αφορμή την πανδημία, το Κεφάλαιο θα θυσιάσει ακόμα μια φορά αυτούς και αυτές που πουλάνε την εργατική τους δύναμη για να ζήσουν. Η «κίνηση της αγοράς», η συνέχεια της καπιταλιστικής παραγωγής, εν μέσω πανδημίας, είναι αποκλειστικά αυτό που ενδιαφέρει την αστική τάξη και το λένε σε κάθε τόνο.

Χρέος των εργαζομένων, σήμερα όσο ποτέ, είναι να οργανωθούν στον αντικαπιταλιστικό αγώνα, να βρουν τους τρόπους να σταθούν στο ύψος τους, μέσα στα κάτεργα, στους δρόμους, όπου χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης. Το αστικό κράτος θα προσπαθήσει με χίλιους δυο τρόπους, ειδικά αυτούς τους «περίεργους» καιρούς, να μας απομονώσει. Δεν θα τους περάσει!

O κλάδος των ταχυμεταφορών είναι πρώτος σε νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους, χιλιάδες συνάδελφοι-ισσες διαλύονται κυριολεκτικά πάνω στα μηχανάκια. Οι εργαζόμενοι οδηγοί δικύκλου ήταν ανάμεσα στους εργαζόμενους των «στρατηγικών κλάδων» που δούλεψαν (ακόμα μια φορά) για τις ανάγκες της οικονομίας και τα κέρδη των αφεντικών εν μέσω πανδημίας. Ήταν αυτοί και αυτές που απροστάτευτοι στην πανδημία μετέφεραν τα εμπορεύματα σε μια άνευ προηγουμένου εντατικοποίηση.

Παράλληλα όμως, είναι και ο κλάδος που οι εργαζόμενοι/ες έχουν δώσει ταξικές μάχες με το ταξικό τους σωματείο βάσης, ΣΒΕΟΔ, που με συνέπεια παλεύει για δικαιώματα στους χώρους δουλειάς, ξεσκεπάζοντας κάθε είδους τακτικισμούς και επιθέσεις των αφεντικών.

Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου καλεί σε Μοτοπορεία για να τιμηθεί η εργατική πρωτομαγιά. Η συγκέντρωση είναι στο πεδίον του Άρεως στις 11.00 π.μ.

Θα είμαστε εκεί!
Περιοδικό Βίδα (Γ΄περίοδος)
Prolet Connect

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου