Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Η αντιμετώπιση των γιατρών - νοσηλευτών στα αιτήματά τους για δημόσια και δωρεάν Υγεία (Βίντεο)

Με αφορμή και το κάλεσμα για την ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία του λαού (Τρίτη 7 Απριλίου), δημοσιεύουμε το παρακάτω βίντεο συνεχίζοντας να προωθούμε τον αντικαπιταλιστικό-αντιιμπεριαλιστικό-ταξικό αγώνα:


Κάθε φορά που γιατροί, νοσοκόμοι, νοσηλευτές μαζί με τα συνδικαλιστικά τους όργανα κατήγγειλαν τις περικοπές στο σύστημα Υγείας ως αντικοινωνικά μέτρα.
Κάθε φορά που πάλευαν για προσλήψεις, αυξήσεις μισθών, ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, λοιδορούνταν και οι κυβερνήσεις έστελναν τα  ΜΑΤ να γρυλίσουν «στους καβατζωμένους του δημοσίου».

Το οργανωμένο εργατικό κίνημα φέρνει συνεχώς στην πρώτη γραμμή το ζήτημα της Υγείας. Το ταξικό-αντικαπιταλιστικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα δεν σταμάτησε να είναι βαθιά προσανατολισμένο στην ανάδειξη του ζητήματος της Δημόσιας Υγείας και τις επιπτώσεις που θα έχουν τα αντιλαϊκά μέτρα στις λαϊκές μάζες.

Όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε, και ας είναι δύσκολο λόγω καραντίνας, βάζουμε τα παρακάτω ζητήματα και ξεσκεπάζουμε τη δήθεν εθνική ομοψυχία με αυτούς που συνέβαλαν να περάσει η καπιταλιστική αναδιάρθρωση εξυπηρετώντας το ντόπιο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές.
  • Άμεση επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων.
  • Προσλήψεις, αυξήσεις στους μισθούς, άμεσα κονδύλια για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Αν αυτά δεν πραγματοποιηθούν άμεσα οι υπεύθυνοι και τα τσιράκια τους πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αναλογεί από το εργατικό-λαϊκό κίνημα, το οποίο πρέπει να είναι στις επάλξεις μιας και έχει να σηκώσει μεγάλο βάρος στις πλάτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου