Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Θράσος χωρίς όρια...

Πανό από πορεία αλληλεγγύης στους 9 κούρδους
και τούρκους αγωνιστές (Γενάρης 2018)
Μια μέρα μετά τον θάνατο - δολοφονία της αγωνίστριας, μέλους του Grup Yorum, Helin Bölek από το αστικό κράτος της Τουρκίας (3/4), ο Αλέξης Τσίπρας μέσω διαδικτύου εξέφρασε την «θλίψη» του:

Θρηνούμε την Χελίν Μπολέκ που έφυγε χθες από τη ζωή, στα 28 της χρόνια, έπειτα από 288 ημέρες απεργίας πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα μέλη του συγκροτήματός της, Grup Yorum, που βρίσκονται στην φυλακή.

Κανένας όμως δεν μπορεί να φιμώσει ανθρώπους σαν την Μπολέκ, όταν είναι αποφασισμένοι να τραγουδάνε με τη φωνή της ψυχής τους για ελευθερία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη […]

Κλασσικά τερτίπια της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας: γενικολογίες, κροκοδείλια δάκρυα και "αριστερή" ευαισθησία από τον μέχρι πρότινος διαχειριστή του καπιταλισμού. Η ελευθερία, η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη του Τσίπρα εκφράστηκαν όπως πραγματικά τα εννοεί μέσα από τα 4 χρόνια διακυβέρνησης του κόμματός του, τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη ελευθερία που υπερασπίστηκε είναι αυτή της αγοράς, η αλληλεγγύη του στράφηκε προς τους καπιταλιστές αυτού του τόπου, χτυπώντας της εργατική τάξη. Όσο για την κοινωνική δικαιοσύνη, για να μη μακρηγορούμε, ξαναγράφουμε κάποια ενδεικτικά από το κείμενο Το «δίλλημα» της κάλπης:

[…] Σε μια περίοδο οπισθοχώρησης της εργατικής τάξης και των αγώνων της, η γραμμή που επιλέχθηκε ήταν αυτή της συγκεκαλυμμένης καταστολής. Οι δηλώσεις περί κατάργησης των ΜΑΤ- ΥΜΕΤ και απαγόρευσης της οπλοφορίας και των δακρυγόνων σε διαδηλώσεις, όπου υπήρξε κινητικότητα, μετατράπηκαν σε αποφάσεις ωμής καταστολής. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Απαγόρευση συναθροίσεων κατά την επίσκεψη Ομπάμα (2016).
  • Επίθεση των ΜΑΤ και συλλήψεις στην πορεία της 17ης  Νοέμβρη (2017/2018).
  • Το 6χρονο παιδί των μελών του Επαναστατικού Αγώνα γίνεται στόχος του κράτους (2017).
  • Χρήση αύρας στην επέτειο Γρηγορόπουλου (2018).
  • Στημένο κατηγορητήριο και συλλήψεις με εισβολή μπάτσων στα σπίτια 9 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών, με αποτέλεσμα την φυλάκισή τους για σχεδόν ενάμιση χρόνο, όπου και ολοκληρώθηκε η δίκη (2018-2019).
  • Εκκενώσεις καταλήψεων και καταστολή σε διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών, συνταξιούχων, καθαριστριών.
Στη γραμμή του Τσίπρα περί κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατικών δικαιωμάτων, εμφανίστηκε μετά από λίγες μέρες και ένας άλλος σοσιαλδημοκράτης και αρθρογράφος του left.gr, ο Γιάννης Μπαλάφας, με το άρθρο: την έλεγαν Χελίν Μπολέκ, που αξίζει να διαβαστεί όλο για να καταλάβουμε πόσο βρώμικο είναι το επίπεδο της «ανανεωτικής αριστεράς».

Το τιμόνι του αστικού κράτους κρατούσε την προηγούμενη περίοδο και ο ΣΥΡΙΖΑ, καταστέλλοντας, φυλακίζοντας, χτυπώντας με κάθε τρόπο την εργατική τάξη για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Κεφαλαίου. Ας μην κάνει "σκληρή" κριτική στον Ερντογάν και στους "αυταρχικούς ηγέτες" κρυμμένος πίσω από αγωνιστές-μάρτυρες- γιατί οι 9 κούρδοι και τούρκοι φυλακίστηκαν, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ως "δώρο" στο διπλωματικό πλαίσιο της καλής "γειτονίας" με τον Σουλτάνο...
Πανό αλληλεγγύης στις φυλακές Κορυδαλλού
Κλείνοντας, να πούμε πως η κομμουνίστρια Helin Bölek έδωσε τη ζωή της στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στον φασισμό και στον πόλεμο. Δολοφονήθηκε γιατί οι αγώνες της υπερασπίζονταν τους εκμεταλλευόμενους και τον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας.

Οι υποταγμένοι στον Ιμπεριαλισμό, οι διαχειριστές του ελληνικού καπιταλισμού, οι εχθροί της εργατικής τάξης καλά θα κάνουν να το βουλώνουν. Ο κόσμος της Helin με τον κόσμο του Τσίπρα και του Μπαλάφα, είναι δύο κόσμοι που βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Τιμή για πάντα στην Helin Bölek!

Αλληλεγγύη στον Ibrahim Gökçek που συνεχίζει την απεργία πείνας μέχρι θανάτου

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΡΙΖΑ για Helin Bolek : Όταν είσαι κυβέρνηση συλλαμβάνεις τους αγωνιστές ως «τρομοκράτες» και όταν είσαι αντιπολίτευση κλαις τάχα γι’ αυτούς!

    Με οργή διαβάζει κανείς τα ψεύτικα δάκρυα του Τομέα Δικαιωμάτων και του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τη Helin Bolek. «Το όνομα της προστίθεται στο μακρύ κατάλογο των καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, επιστημόνων, δασκάλων, αριστερών και δημοκρατικών πολιτών κάθε προέλευσης και ιδιότητας που διώκονται, φυλακίζονται και στερούνται ακόμα και των βασικών δικαιωμάτων τους στην Τουρκία», μας πληροφορούν τα Τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Θυμούνται άραγε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση τους συνέλαβε 9 Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες, κομμουνιστές, διωκομένους στην Τουρκία με απειλή για τη ζωή τους, παρμένους ακριβώς από το μακρύ αυτό κατάλογο, των «δημοκρατικών πολιτών κάθε προέλευσης και ιδιότητας που διώκονται, φυλακίζονται και στερούνται ακόμα και των βασικών δικαιωμάτων τους στην Τουρκία»;

    Θυμούνται άραγε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι 9 Τούρκοι και Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες, κομμουνιστές, διωκόμενοι στην Τουρκία έμεναν για μήνες σε επαρχιακές φυλακές της χώρας, κατηγορούμενοι ως «τρομοκράτες», απειλούμενοι με απέλαση στην Τουρκία, απειλούμενοι να καταλήξουν στα λευκά κελιά και στα βασανιστήρια;

    Θυμούνται άραγε ότι το κατασκευασμένο από την αστυνομία και τα ΜΜΕ κατηγορητήριο τους κατέρρευσε στη δίκη, όπου οι αγωνιστές αυτοί επέδειξαν γενναιότητα, συνέπεια απόψεων; Λέξεις που ξέρουμε, είναι άγνωστες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η ανακοίνωση καταλήγει: «Δεσμευόμαστε να επιδιώκουμε την πραγματική ζωή κι όχι τη μίζερη επιβίωση. Έτσι ακριβώς, όπως το τραγουδούσε η Helin. Δεσμευόμαστε.»
    Μήπως η Helin Bolek και η κάθε Helin Bolek δεν θα έβρισκε στην Ελλάδα της δήθεν αριστερής κυβέρνησης αλληλεγγύη, αλλά ένα κελί φυλακής;

    ΚΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή