Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Πεθαίνουν τα ζόμπι;

Πέθανε λέει ο Γκορμπατσόφ. Δεν ένοιαξε κανέναν. Όπως είπε και ένας σύντροφός μας «σκατοταφίτης ο Γκόρμπι». Συμφωνούμε και επαυξάνουμε. Αυτά τα τσανάκια και οι κλίκες που παλινόρθωσαν τον καπιταλισμό στην ΕΣΣΔ έπαιξαν το σημαντικότερο ρόλο όλων για να εμποδίσουν το προχώρημα του σοσιαλισμού και το πέτυχαν. Μετά τον Χρουστσόφ, τον Μπρέζνιεφ ήρθε και η σειρά του συγγραφέα της «Περεστρόικα» που μελετούσαν με ευλάβεια όλοι οι ανανεωτές ρεβιζιονιστές ανά τον κόσμο και έπιναν νερό στη «δημοκρατική» αλλαγή που θα συντελούνταν δήθεν στην ΕΣΣΔ.

Τι να γράψουμε για τον τύπο που έκανε τον πρωταγωνιστή διαφημίσεων εταιριών τύπου Pizza Hut και Louis Vuitton; Η προδοσία του ήταν η συνέχεια μιας αντεπαναστατικής σκυταλοδρομίας που χε ξεκινήσει από το θάνατο του Στάλιν και συντελούνταν με αυξομειώσεις μέχρι και την ολοκληρωτική κατάρρευση της σοσιαλιστικής πατρίδας που γεννήθηκε από την οχτωβριανή επανάσταση.

Τα λόγια είναι περιττά για τον σκατοταφίτη. Του γύρισαν όλοι την πλάτη, όπως κάνουν στους ρουφιάνους, ακόμα και αυτοί που τον αποθέωναν από τα σαλόνια των ιμπεριαλιστών για τις υπηρεσίες του. Η εργατική τάξη και το κομμουνιστικό κίνημα έχει χρέος να εμβαθύνει και να μελετήσει πάλι και πάλι την περίοδο επανάστασης-αντεπανάστασης στην ΕΣΣΔ, την ανάπτυξη των σοσιαλιστικών σχέσεων παραγωγής και τα εμπόδια των παλινορθωτών στην  πορεία της σοσιαλιστικής ανάπτυξης.

Υ.Γ. Μια καλή και προσεχτική ανάγνωση του βιβλίου Οικονομικά προβλήματα του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ του Στάλιν γραμμένο το 1952 είναι το αντίδοτο στην προβολή του σκατοταφίτη και των έργων του από τα ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Για τον Ζιρινόφσκι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου