Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Covid-19: Καμία συναίνεση στην εγκληματική πολιτική τους

Από την αρχή της πανδημίας του Covid-19 μέχρι και την τελευταία ενημέρωση μετράμε 31.722 νεκρούς. Την βδομάδα 1 – 7 Αυγούστου, αποκλειστικά με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έχουμε: 100.421 κρούσματα και 347 νεκρούς (50/ημέρα Μ.Ο.).

Οι αριθμοί νεκρών και διασωληνωμένων μαγειρεύονται, τα όποια «μέτρα» έχουν πάψει να ισχύουν εδώ και καιρό. Μπροστά στη «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού μικρό μάς λένε είναι το κακό. Τα δημοσιεύματα για τις χαρωπές διακοπές, την Ελλάδα του τουρισμού πάνε και έρχονται, δεν υπάρχει περιθώριο για «μαυρίλα», μπουχτίσαμε. Αυτό το μπούχτισμα βέβαια είναι που έγινε ιδεολόγημα, το οποίο κατάπιε αμάσητο και ο μικροαστός που ήθελε «ελεύθερος» να πίνει την μπυρίτσα του και όποιος βέβαια είχε οικονομικά συμφέροντα που θα θιγόντουσαν από τα μέτρα, όποια και αν ήταν αυτά.

Από την αρχή της πανδημίας ήταν δύο τα τινά: ή πάλη για υπεράσπιση της υγείας και της ίδιας της ζωής ή κανονικότητα της οικονομίας και προστασία των αφεντικών από το να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Τα ιδεολογήματά τους όμως πολλά και δυστυχώς η εργατική τάξη, μέσα και έξω από τα κάτεργα, δεν μπόρεσε να τα σπάσει και να διεκδικήσει δυναμικά τη ζωή της. Έγινε ουρά των αρνητών της πανδημίας, όποια μάσκα κι αν φορούσαν αυτοί.

Οι συσχετισμοί και στο πεδίο της πανδημίας έχει γύρει προ πολλού προς τη μία πλευρά και είναι λογικό πως σε αυτή την ήττα για την εργατική τάξη (έχουμε εκφράσει πως ήταν αν μη τι άλλο μια ευκαιρία για σκληρή ταξική αντιπαράθεση) η διαχείριση μπορεί τώρα πιο εύκολα να γίνει ακόμα πιο εγκληματική.

Τα τελευταία νέα από την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας έχει να κάνει με ένα αφήγημα που έχει πέσει στο τραπέζι από πολύ νωρίς και αφορά τους χιλιάδες νεκρούς από τον ιό. Ήταν ένα «επιστημονικό» αφήγημα από τα πολλά που παπαγάλιζαν οι αρνητές της πανδημίας για να αθωώσουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία έτριβε τα χέρια της, όπως κάθε φορά με τα κινήματα των «αγανακτισμένων». Πώς οι θάνατοι που καταγραφόντουσαν δεν ήταν «από covid» αλλά «με covid». Αυτό το αφήγημα έχει γίνει πλέον και επίσημο χαρτί της διαχείρισης της πανδημίας.

Λέγαμε σε άρθρο μας από τις 18/4: Πως αντιμετωπίζουν τα επίσημα χείλη το «φαινόμενο» της πρωτιάς (σε νεκρούς); Αντιγράφουμε τα λόγια της Βάνας Παπαευαγγέλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που ονοματίζει το φαινόμενο «πολυπαραγοντικό»: «Είναι προφανές ότι αυτό που έχει σημασία για όλους μας είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί χάνονται. Όμως, φαίνεται ότι σε ένα σημαντικό ποσοστό οι ασθενείς αυτοί καταγράφονται ως θάνατοι Covid, ενώ δεν ευθύνεται ο ιός για την απώλειά τους. Πρόκειται δηλαδή για συνανθρώπους μας που χάνονται με Covid και όχι από λοίμωξη με κορονοϊό»…

Σήμερα, είναι το ίδιο το υπουργείο, δια στόματος Πλεύρη, που για την αύξηση των θανάτων του τελευταίου διαστήματος λέει:

«Όταν κάποιος έχει νοσήσει από COVID, ακόμη και όταν η αιτία θανάτου δεν είναι ο κορονοϊός και απλώς έχει βγει θετικός, τότε καταγράφεται ως θάνατος από COVID.

Πλέον, στους θανάτους θα αναφέρουμε πόσοι από αυτούς είναι με αιτία τον COVID και πόσοι είναι με άλλη αιτία, αλλά τα άτομα είχαν COVID.

Άρα δεν είχαμε αύξηση θανάτων, απλά το ποσοστό των θανάτων από τον Μάιο και μετά συνδυάζονται με περιστατικά ήταν με οποιαδήποτε αιτία και είχαν και COVID.

Αυτά τα στοιχεία θα αναλυθούν και θα συνεχίσουμε να λέμε τους θανάτους, ενώ απόδειξη αυτού που λέμε, είναι πως δεν υπήρχε αύξηση στους διασωληνωμένους».

Άλλος ένας τρόπος, ακόμα πιο επικίνδυνος, για απόκρυψη αριθμών και φυσικά «νέα δεδομένα» ακόμα και για τους σχεδόν 32.000 νεκρούς μέχρι σήμερα, που μένει να μας πουν πως δεν ήταν όλοι «από covid».

Όσοι και όσες μιλούσαν για μέτρα: μάσκες, αποστάσεις, εμβόλια, ενίσχυση του ΕΣΥ κριτικαριζόντουσαν από τους… ούλτρα αρνητές ως «πειθαρχημένοι». Ο χρόνος και οι χιλιάδες νεκροί που αυτός έφερε αποδεικνύει τα όσα φωνάζαμε για τους διαχειριστές και τους αρνητές της πανδημίας από όποια πλευρά και αν προερχόντουσαν: «Το ένα χέρι νίβει το άλλο»…

Αυτό που βγάζει μάτι είναι πως τα αφεντικά νίκησαν και επέβαλαν στην κοινωνία τους όρους για την κερδοφορία τους. Η σκατοζωή για τις εργάτριες και τους εργάτες συνεχίζεται, όπως και η ζωούλα για τους αρνητές της πανδημίας. Ο τουρισμός κινείται. Δίχως μάσκες, δίχως καμία προστασία από τον θανατηφόρο ιό.

Εμείς ξαναλέμε:

Για την εργατική τάξη κανένας εφησυχασμός.

Αγώνας σε όλα τα πεδία για την προστασία των λαϊκών στρωμάτων

Αλληλεγγύη «από τα κάτω» για την υγεία όλων μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου