Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Παιχνίδια στις πλάτες των λαών της περιοχής

Η διαφορά μας με τον μηχανισμό της ντόπιας αστικής τάξης για τον ερχομό στη χώρα μας του αμερικάνου γερουσιαστή και προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ είναι ότι δεν χαιρόμαστε. Ίσα-ίσα που μας τρομάζει η ιδέα νέων αιματοκυλισμάτων στην περιοχή για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Γιατί οι δηλώσεις του που φιγουράρουν σε όλα τα ΜΜΕ ως «ισχυρό χαστούκι» στην τουρκική προκλητικότητα για μας δεν είναι τίποτε άλλο από μια ακόμα σκηνή αμερικανοδουλείας του λακέ της νοτιοανατολικής μεσογείου…

Τα σχέδια που έχει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, μετατρέποντας όλη τη χώρα σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, θα είναι ολέθρια για τους λαούς της περιοχής. Το παιχνίδι των μεγάλων που χει ξεκινήσει για το ξαναμοίρασμα του πλανήτη χρησιμοποιεί τους λαούς ως αναλώσιμο υλικό. Είναι οι ιμπεριαλιστές αυτοί που δεν έχουν καμία ηθική αναστολή στο να μετατρέψουν σε αρένα περιοχές και έθνη για τα τεράστια καπιταλιστικά συμφέροντά τους.

Οι πανηγυρισμοί για τις δηλώσεις Μενέντεζ και οι χαιρετιστήριες δηλώσεις από όλο το προσωπικό της αστικής τάξης δείχνουν πως η «πατριωτική» τους στάση στα εθνικά ζητήματα κινείται με βάση την εξάρτηση. Θεωρούν πατριωτική πολιτική την υποταγή στους αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Θεωρούν διπλωματία τη στάση του υπηρέτη. Θεωρούν καλό για τον τόπο ότι τους επιτάσσουν οι ιμπεριαλιστές δανειστές.

Σε τέτοιες στιγμές που οι λαοί έχουν προγραμματιστεί να γίνουν πιόνια μιας χούφτας ιμπεριαλιστών και να ακολουθήσουν την ντόπια αστική τάξη η οποία είναι δεμένη με μια ιμπεριαλιστική δύναμη είναι πιο επίκαιρος από ποτέ ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας, η πάλη για ειρήνη, η εναντίωση στον πόλεμο.

Μόνο το μέτωπο των λαών για την ειρήνη μπορεί να βάλει φραγμό σε ότι ετοιμάζουν οι εμπρηστές του πολέμου. Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες.

Αυτοί με την εξάρτηση και τον ιμπεριαλισμό

Εμείς με την ανεξαρτησία και τον σοσιαλισμό/κομμουνισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου