Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές από την Τουρκία

Η γειτονική Τουρκία βρίσκεται σε έναν πυρετό διεργασιών, πολλές φορές αντιφατικών σε πρώτη όψη, μιας και θα τη δούμε να μπαίνει ξανά στο παιχνίδι των οπλικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ μέσω των F35, θα τη δούμε να πρωτοστατεί στην… «απελευθέρωση» των ουκρανικών σιτηρών και θα δούμε τέλος τον Ερντογάν, ως επικεφαλή της κυρίαρχης αστικής τουρκικής τάξης, να συνομιλεί με τον Πούτιν σε διμερή επαφή των δυο χωρών. Η Τουρκία ως περιφερειακή δύναμη παίζει συνεχώς το παιχνίδι των ανατροπών των συσχετισμών και του καιροσκοπισμού ώστε να λανσάρεται καλύτερα στην κούρσα της νομής της πίτας και όπου της δίνεται η ευκαιρία να ηγείται ως μακελάρης των λαών στην ευρύτερη γειτονιά της κοντινής μας ανατολής.

Ένα πράγμα παραμένει αναλλοίωτο στην Τουρκία: η ένταση της ταξικής πάλης και η σκληρή καταστολή-επίθεση του κράτους προς τον αγωνιζόμενο λαό. Τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι και θυμόμαστε καλά την ιστορία του αγωνιζόμενου τούρκικου λαού, έως και σήμερα.

Ως είθισται από το 2015 και μετά, το τουρκικό κράτος κατηγορεί και συκοφαντεί ασύστολα με τη χρήση των διαταγμάτων του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, όποιον αγωνιζόμενο άνθρωπο στέκεται απέναντί του, με πρόσχημα την τρομοκρατία. Έτσι και τώρα η δασκάλα Sibel Balaç που απολύθηκε λόγω της συμμετοχής της σε πορείες το 2018 και ο νεαρός προλετάριος Gökhan Yildirim λόγω της μαχητικής του στάσης ενάντια στις ναρκομαφίες που μαστίζουν τους εργατομαχαλάδες της Πόλης, βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις αρχές Γενάρη!

Αμφότεροι καταδικάστηκαν με τη συνήθη μέθοδο των πλαστών στοιχείων. Ειδικά η υπόθεση της Sibel Balaç στοιχειοθετήθηκε έχοντας ως αποδεικτικό στοιχείο μία από τις περίφημες πια κάρτες δεδομένων SD που γράφονται εκ των υστέρων στη δικογραφία αλλά ποτέ δεν παρουσιάζονται στις δίκες, παρόλο που βέβαια τις ζητούν οι δικηγόροι! Στην υπόθεση του Yildirim, οι διακινητές ναρκωτικών που εμπλέκονται στην υπόθεση αφέθησαν μετά από δύο μήνες ελεύθεροι, ενώ του αγωνιστή συμπτωματικά μετά από έλεγχο βρήκαν στοιχεία σύνδεσής του με την… τρομοκρατία καταδικάζοντάς τον σε 46 χρόνια εγκλεισμού!

Μέσα στα αιτήματα των απεργών πείνας, που η ζωή τους κρέμεται πια από μια κλωστή, είναι η απελευθέρωση του ALİ OSMAN KÖSE,καρκινοπαθή αγωνιστή, όπου με τον Ιμπραήμ Αμπνταλλά είναι οι μακροβιότεροι πολιτικοί κρατούμενοι σε Ευρώπη και Τουρκία.

Τα υπόλοιπα αιτήματα των αγωνιστών είναι:

  • Τέλος στις δίκες που γίνονται με ψηφιακά στοιχεία και μυστικούς μάρτυρες και ομολογητές.
  • Να σταματήσουν οι αυθαίρετες πειθαρχικές ποινές.
  • Να αφεθούν ελεύθεροι οι άρρωστοι κρατούμενοι.
  • Τερματισμός των περιορισμών των βιβλίων και των περιοδικών στη φυλακή.
  • Πλήρης εφαρμογή του δικαιώματος συνομιλίας στη φυλακή.
  • Οι κυρώσεις για όσους καταπολεμούν τη διαφθορά πρέπει να ανακληθούν.
  • Πρέπει να ανακληθούν οι ποινές φυλάκισης που μας επιβλήθηκαν.
  • Ο επιβαρυμένος νόμος της ισόβιας κάθειρξης πρέπει να αλλάξει υπέρ των κρατουμένων.
  • Εξάλειψη μυστικών μαρτύρων με τις καταθέσεις των ομολογουμένων κατηγορουμένων και από τα αποτελέσματα των δικών που βασίζονται σε αβάσιμο ψηφιακό υλικό.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές, απεργούς πείνας

Λευτεριά στον ALİ OSMAN KÖSE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου