Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Εργοδοτικά εγκλήματα από αρχές Μαΐου μέχρι τέλος Αυγούστου 2022

Αυτό που παράγει ο καπιταλισμός είναι ο θάνατος

Παρακάτω δημοσιεύουμε ακόμα μια προσπάθεια συνολικής καταγραφής εργοδοτικών εγκλημάτων από τις αρχές του Μάη μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2022. Στην παρακάτω λίστα δεν έχουν καταγραφεί οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες που έχουν νοσήσει και χάσει τη ζωή τους από Covid-19, μέσα στα κάτεργα της μισθωτής εργασίας με ευθύνη της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Η εργατική τάξη πρέπει να ζήσει. Ο καπιταλισμός να πεθάνει.

***

4/5 Έπειτα από έκρηξη σε εργοστάσιο «Alfa Wood» στα Γρεβενά 28χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του από βαριά εγκαύματα, ενώ ένας ακόμα εργαζόμενος μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

6/5 Εργαζόμενος ως οδηγός φορτηγού τραυματίστηκε στην προβλήτα 3 στο λιμάνι του Πειραιά κατά τη διάρκεια εργασιών παράδοσης εμπορευματοκιβωτίου.

9/5 Ο ναυτεργάτης Επαμεινώνδας Ρούφης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο Ε/Γ-Τ/Ρ Πλοίο MINERVA.

10/5 Εργαζόμενος στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου τραυματίστηκε στο αυτί έπειτα από έκρηξη σε καζάνι ατμού.

11/5 Εργαζόμενος τραυματίστηκε στο εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας GAP. Μεταφέρθηκε, χτυπημένος στο κεφάλι, σε ιδιωτική κλινική από όχημα της εταιρείας χωρίς να καλεστεί ασθενοφόρο.

11/5 Δίκυκλο ντελιβερά συγκρούστηκε με μηχανάκι στη Ναύπακτο. Ευτυχώς ο εργαζόμενος δεν τραυματίστηκε.

13/5 Ο ναυτεργάτης Ιωάννης Μιχαλαργιάς βρέθηκε νεκρός στην καμπίνα του κρουαζιερόπλοιου «AEGEAN GODDESS», στο λιμάνι του Ηρακλείου.

15/5 48χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών σε γαλακτοβιομηχανία των Τρικάλων.

16/5 Εργαζόμενος στις εργολαβίες ανέγερσης ικριωμάτων στα ΕΛΠΕ τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι.

18/5 Οδηγός σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ τραυματίστηκε όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματος περνώντας στο αντίθετο ρεύμα.

19/5 Δύο εργαζόμενοι του Δήμου Αργοστολίου τραυματίστηκαν όταν χτυπήθηκαν από στέγαστρο που ξηλώθηκε στο λιμάνι της πόλης.

20/5 43χρονος εργάτης σε λατομείο στην Καβάλα έχασε τη ζωή του όταν υποχώρησε επιφάνεια στην οποία είχε ανέβει για να εργαστεί, με αποτέλεσμα να πέσει από μεγάλο ύψος.

22/5 Ηλεκτρολόγος στο εργοστάσιο της BiC χτυπήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης, κατά τη διάρκεια επισκευής μηχανής.

27/5 Έπειτα από έκρηξη σε κατάστημα στην οδό Ιουλιανού τραυματίστηκε σοβαρά υπάλληλος του καταστήματος.

29/5 34χρονος ναύτης τραυματίστηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια πρόσδεσης δεξαμενόπλοιου.

31/5 Εργάτης εργολαβικού συνεργείου τραυματίστηκε σοβαρά όταν καταπλακώθηκε από τοίχο στο εργοτάξιο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Ρόδου «Amilia Mare» και «Paradise Village».

2/6 50χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του σε καρνάγιο συντήρησης σκαφών στον Βόλο, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών ηλεκτροσυγκόλλησης έπεσε από ύψος 15 μέτρων.

5/6 Οικοδόμος τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από μεγάλο ύψος σε φρεάτιο ασανσέρ σε οικοδομή στο Νυδρί της Λευκάδας.

9/6 26χρονος ντελιβεράς έχασε τη ζωή του στην Καλαμάτα όταν οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και παρέσυρε τη μηχανή του εργαζόμενου.

9/6 Εργαζόμενος έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας στην ΕΠΑΛΜΕ, Βιομηχανία Επεξεργασίας Αλουμινίου στη Βοιωτία.

13/6 Οικοδόμος έχασε τη ζωή του στο Ηράκλειο Κρήτης όταν καταπλακώθηκε από τοίχο σπιτιού.

20/6 58χρονος οικοδόμος τραυματίστηκε στο κεφάλι και στον ώμο κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης στο Ηράκλειο Κρήτης.

20/6 Οικοδόμος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής σε ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο.

20/6 Οικοδόμος τραυματίστηκε όταν κατά τη διάρκεια εργασιών καλουπώματος σε υπό ανέγερση οικοδομή στην Ιτέα έπεσε από μεγάλο ύψος.

21/6 Εργάτης χτυπήθηκε από ρεύμα στο εργοστάσιο της «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» στα Σεπόλια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

21/6 50χρονος μετανάστης εργαζόμενος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών στο εμπορικό λιμάνι του Βόλου.

25/6 Εργαζόμενος στα λιπάσματα Καβάλας νοσηλεύτηκε στην εντατική με σοβαρά εγκαύματα έπειτα από σκάσιμο αντλίας με οξύ.

25/6 Εργάτης έχασε τις αισθήσεις του μέσα σε λέβητα στο εργοτάξιο της υπό κατασκευής μονάδας της Protergia - IPP2 στη Βοιωτία.

28/6 55χρονος οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του στο λιμάνι της Σαντορίνης όταν στο γκαράζ του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» χτυπήθηκε από το όχημα.

29/6 Κατά τη διαδικασία απόπλου του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» από Πειραιά 53χρονος ναυτεργάτης τραυματίστηκε στο δεξί του πόδι.

29/6 54χρονος οικοδόμος έχασε τη ζωή του όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε έργο της Περιφέρειας Αττικής χτυπήθηκε από διερχόμενο ΙΧ.

30/6 Έπειτα από διαρροή τοξικού αερίου στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας. Στο επικίνδυνο αέριο εκτέθηκαν πέντε εργαζόμενοι.

1/7 Ντελιβεράς ακρωτηριάστηκε σε δάχτυλο του χεριού έπειτα από σύγκρουση με ΙΧ αυτοκίνητο στην Πάτρα.

1/7 Ναυτικός τραυματίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά στην αριστερή ποδοκνημική.

3/7 Μετανάστης εργάτης σε επέκταση του ΧΥΤΥ στην Παραμυθιά τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενή.

4/7 Εργαζόμενη στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Αγ. Ανδρέα τραυματίστηκε στο πόδι εν ώρα εργασίας.

8/7 31χρονος εργαζόμενος σε εργολαβία της ΔΕΗ στη Φθιώτιδα έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία, κατά τη διάρκεια καθαρισμού ηλεκτροφόρων καλωδίων από κλαδιά δέντρων.

8/7 33χρονος εργαζόμενος σε εργοτάξιο στο αμαξοστάσιο του Μετρό Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε στην πλάτη και στη μέση, όταν έπεσε από ύψος εν ώρα εργασίας.

9/7 Εργαζόμενος ως πωλητής κρεοπωλείου στην Κέρκυρα χτύπησε με τον μπαλτά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε δύο δάχτυλα του χεριού του.

11/7 Εργαζόμενος στις εγκαταστάσεις της εταιρείας φυτικών τυροκομικών «ARIVIA» τραυματίστηκε στα μαχαίρια μηχανής με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί δάχτυλο του χεριού του.

13/7 Εργαζόμενη σε απορριμματοφόρο στην κοινότητα Δρυμού του δήμου Ωραιοκάστρου τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας.

14/7 Εργαζόμενη καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα, στην προσπάθειά της να βγάλει τον κάδο από απορριμματοφόρο, τραυματίστηκε στο δάχτυλό της.

15/7 Δύο εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στη Μεγαλόπολη τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια εργασιών σε καλάθι υδραυλικής ανύψωσης.

19/7 Συμβασιούχος εργαζόμενος του Δήμου Βύρωνα με πρόγραμμα ΟΑΕΔ τραυματίστηκε στο πρόσωπο μετά από πτώση, από την καρότσα του οχήματος περισυλλογής ογκωδών αντικειμένων.

20/7 41χρονος εργαζόμενος σε υπεργολάβο στο εργοτάξιο του αμαξοστάσιου του Μετρό Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έπειτα από ζαλάδες και ταχυκαρδία.

22/7 47χρονος εργαζόμενος σε τεχνική εταιρία, που ανέλαβε έργο κατασκευής θερμοκηπίων στο Βόλο, έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία όταν σωλήνας που κρατούσε ήρθε σε επαφή με καλώδιο της ΔΕΗ.

22/7 Εργαζόμενη στον οδοκαθαρισμό του Δήμου Βύρωνα υπέστη κάταγμα στο βραχίονα εν ώρα εργασίας.

25/7 Συμβασιούχος εργαζόμενος με δίμηνη σύμβαση στην καθαριότητα του δήμου Πάργας, τραυματίστηκε καθώς παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, κατά τη διάρκεια αποκομιδής απορριμμάτων.

26/7 Εργαζόμενη στην κεντρική αποθήκη της «LIDL» στα Καλύβια Αττικής τραυματίστηκε στο κεφάλι και στο πρόσωπο, όταν καταπλακώθηκε από κιβώτια.

27/7 68χρονος(!) οικοδόμος έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από σκαλωσιά κατά τη διάρκεια εργασιών σε πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη.

28/7 Δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, έπειτα από πτώση, κατά τη διάρκεια εργασιών σε σούπερ – μάρκετ στη Θεσσαλονίκη.

28/7 Ο 30χρονος μετανάστης διανομέας Abdul (freelancer) της «efood» έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας στη Λεωφόρο Κηφισίας.

30/7 Δύο εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΣΟΒΕΛ στον Αλμυρό τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε μηχανολογικό εξοπλισμό.

31/7 30χρονος εργάτης μετανάστης έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από σίδερα εν ώρα εργασίας στην περιοχή Κυρά Βρύση Ισθμίας.

5/8 37χρονος ναυτικός βρέθηκε νεκρός μέσα στο μηχανοστάσιο του πλοίου που εργαζόταν, στη Ρόδο.

9/8 Ο 58χρονος εργαζόμενος στο Δήμου Λουτρακίου Γιάννης Λογοθέτης έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από αναβατόριο από ύψος 6 μέτρων, κατά τη διάρκεια κλαδέματος δέντρων.

22/8 Τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο πρόεδρος του σωματείου E-food στη Θεσσαλονίκη.

24/8 Εργάτρια ως καθαρίστρια σε εργολαβικό συνεργείο στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» ακρωτηριάστηκε όταν πιάστηκε το χέρι της στην πρέσα σιδερώματος. Το μηχάνημα δεν είχε μηχανισμό αυτόματης αδρανοποίησης και το μπουτόν δεν δούλευε.

26/8 45χρονος εργάτης μηχανολόγος στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Sychem» στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου έχασε τη ζωή του όταν βαρύ κομμάτι σωλήνα τον χτύπησε στο κεφάλι.

27/8 Δύο εργαζόμενοι στο εργοστάσιο πλαστικών «Lariplast» στη Λάρισα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι και στα χέρια.

28/8 Ο 51χρονος εργαζόμενος, ως μηχανοδηγός στο πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ», Γιαννακόπουλος Γιώργος έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών ηλεκτροσυγκόλλησης.

* Στις 4 Σεπτέμβρη δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους και ένας ακόμα τραυματίστηκε, έπειτα από έκρηξη που προκλήθηκε από μπουκάλα προπανίου στο ιχθυοτροφείο «Χόχλας ΑΒΕΕ» στο δήμο Πάργας, στην Πρέβεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου