Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

10 χρόνια λειτουργίας του blogspot Prolet connect

10 Χρόνια πέρασαν από τότε που το Prolet connect έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο. 9 Σεπτεμβρίου έγινε η πρώτη ανάρτηση που ως θέμα είχε την απεργία εργατών στα ορυχεία της Νοτίου Αφρικής. Αυτό που ήθελε να προωθήσει ήταν η προλεταριακή κίνηση και οι ταξικοί αγώνες. Ένα εργαλείο αντιπληροφόρησης για την πάλη των τάξεων.

Αν είναι κάτι που μπορούμε με σιγουριά πλέον να πούμε, απευθυνόμενοι και σε νεαρούς και νεαρές προλετάριες, είναι πως η ζύμωση, η συντροφικότητα, η συλλογικότητα, η πολιτική οργάνωση εν τέλει είναι αυτή που μπορεί να βοηθήσει στο προχώρημα της ταξικής και πολιτικής συγκρότησης, ειδικά σήμερα σε συνθήκες υποχώρησης της εργατικής τάξης και βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης. Αυτός είναι και ο δρόμος που ακολούθησε, στην εξέλιξή του, το Prolet connect.

Αντιγράφουμε από την εισήγηση του Prolet connect για την 1η Συνδιάσκεψη (Σεπτέμβρης 2017):

«Παλεύουμε συνεχώς μέσα από τη σταδιακή επεξεργασία ζητημάτων και παραδειγματιζόμαστε από τις μικρές και μεγάλες μάχες της εργατικής τάξης, μέσα στο ίδιο το πεδίο της ταξικής εκμετάλλευσης. Η διαρκής κίνηση, η εμπειρία μέσα από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, η προλεταριακή ζύμωση, ακόμα και η «επαφή» με την ιστορία της τάξης μας είναι στοιχεία που μας καθοδήγησαν.

[…] Η οργάνωση θα πρέπει να εκφράζεται ως μια ενότητα σε θεωρητικό και πολιτικό επίπεδο, που θα αποτυπώνεται έμπρακτα και στη δράση. Είμαστε ανοιχτοί ως προς αυτή την κατεύθυνση…».

Η 1η Συνδιάσκεψη (2017) της Βίδας και του Prolet connect ενοποίησε τις δύο συλλογικότητες σε μια αδιαχώριστη πολιτική οργάνωση και καθόρισε τον αντιιμπεριαλιστικό-αντικαπιταλιστικό-ταξικό προσανατολισμό τους.

Έτσι, το Prolet connect λειτουργεί πλέον ως εργαλείο της Ταξικής Πολιτικής Οργάνωσης και καλύπτει σε καθημερινή βάση τις ανακοινώσεις και την αρθρογραφία της. Αυτή είναι και υπεύθυνη για την σύνταξη της ύλης και των θεμάτων που πραγματεύεται.

Στα 10 χρόνια λειτουργίας του Prolet connect στο διαδίκτυο οι συνολικές αναρτήσεις έχουν φτάσει τις 1.421, ενώ κάθε μήνα ξεπερνάνε τις 5.000 οι αναγνώστες/τριες που επισκέπτονται τη σελίδα. Δεν είμαστε λάτρεις των στατιστικών, η δουλειά που γίνεται για την αρθρογραφία μπαίνει σε καθαρά πολιτικό πλαίσιο.

Το Prolet connect είναι μέρος της δουλειάς μυρμηγκιού που γίνεται χρόνο με το χρόνο από τη Βίδα. Δεκάδες συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι έχουν δώσει βοήθεια σε όλα τα επίπεδα για να μπορεί η σελίδα μας να φτάνει όσο πιο μακριά και να στέκεται δίπλα στην εργατική τάξη.

Η ενίσχυση και η διάδοση του Prolet connect είναι και η δύναμη της Βίδας.

1 σχόλιο:

  1. Γιώργος Σαρηγιάννης26 Σεπτεμβρίου 2022 στις 10:13 μ.μ.

    Σύντροφοι, συγχαρητήρια γιά τα δεκάχρονα !! νά' στε καλά και να τα εκατοστήσετε !! οι θέσεις σας με βρίσκουν πάντα σύμφωνο και χαίρομαι γιά το ότι υπάρχουν σύντροφοι που τις εκφράζουν και τις δημοσιοποιούν , ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !!! με συντροφικούς χαιρετισμούς, Γιώργος Σαρηγιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή