Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Για το συλλαλητήριο στη Στροφυλιά…

To μαζικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στον κόμβο της Στροφυλιάς ήταν μια πρώτη ελπιδοφόρα απάντηση των πυρόπληκτων, των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής. Οι ομιλητές, που εκπροσώπησαν σωματεία και συνεταιρισμούς, περιέγραψαν την καταστροφή μέσα από την εμπειρία τους, περιγράφοντας ένα ζοφερό μέλλον για την επόμενη μέρα. Το κάθε χωριό είναι αναγκαίο να βρει τρόπους οργάνωσης έξω και μακριά από τους «φίλους του λαού». Αυτό τονίστηκε από όλους είτε πήραν το μικρόφωνο είτε όχι.

Είναι κοινό μυστικό στην περιοχή ότι όλων των ειδών οι γύπες και οι τσοπαναραίοι έχουν πέσει με τα μούτρα, για να ξαναβάλουν τον κόσμο στο μαντρί για αρχή και μετά σιγά-σιγά να τον εκβιάσουν πάνω στις νέες ανάγκες που δημιουργούνται μετά την καταστροφή. Αυτοί θα προσπαθήσουν να διασπάσουν πάνω σε υπαρκτά προβλήματα που δημιουργούνται. Θα επενδύσουν στην ανασφάλεια και στον φόβο. Εμείς οι «από κάτω» από την άλλη πρέπει όσο μπορούμε να σφυρηλατήσουμε την ενότητά μας γιατί άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Ο συσχετισμός είναι δύσκολος και πίσω από τους σύνθετους μηχανισμούς διαχείρισης δουλεύουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Η μόνη απάντηση μπορεί να είναι μόνο η ενότητα, η ταξική αλληλεγγύη και η συντονισμένη δράση πάνω στα λαϊκά προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Κάθε ώρα που περνάει χωρίς αντιπλημμυρικά έργα και με διάχυτη αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα δημιουργεί στην ψυχολογία των μαζών οργή αλλά και εκνευρισμό. Δεν μπορεί να προβλέψει κανείς το πώς και πού θα εκδηλωθεί η αντίδραση ενάντια στην καταστροφή για την οποία υπεύθυνη είναι η αστική τάξη και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και όλοι όσοι έβαλαν πλάτη στη βίαιη καπιταλιστική αναδιάρθρωση που συνεχίζεται ως σήμερα.

Οι άνεργοι, οι αγρότες, οι εργάτες και οι τεχνίτες που πλήττονται, αν αφεθούν στις λαμπερές υποσχέσεις των γυρολόγων και των πλασιέ να είναι σίγουροι ότι θα τυλίξουν τη θηλιά στο λαιμό τους παρά τις ενέσεις οικονομικής στήριξης που τους υπόσχονται.

Το συλλαλητήριο στη Στροφυλιά έβαλε ένα λιθαράκι, για να χτιστεί ένα μέτωπο πάλης πυρόπληκτων, εργαζόμενου λαού και όλων όσοι εναντιώνονται στην καταστροφή της φύσης και των δασών που προκαλεί ο καπιταλισμός και φυσικά η «ανάπτυξη» που κάποιοι ευαγγελίζονται για την Βόρεια Εύβοια αλλά και όλη την Ελλάδα…

Να μείνουμε ενωμένοι

Να παλέψουμε μαζί ενάντια στους γύπες της καπιταλιστικής επέλασης

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου