Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Ο λαός μας παλεύει για τον τόπο. Άλλος κανείς


Αφιερώνεται στις συντρόφισσες και συντρόφους που παλεύουν σαν λιοντάρια στα χωριά της Β. Εύβοιας…

Αυτές τις στιγμές καταστροφής του δασικού πλούτου της χώρας από τις φωτιές τι να πρωτογράψουμε. Και πόσο νόημα έχει. Η φωτιά κυκλώνει οικισμούς, χωριά, καταστρέφει σπίτια. Η καταστροφή του τόπου μας είναι γεγονός. Η οργή του λαού είναι αδιανόητη. Τα δάκρυα και η θλίψη έπνιξαν τη χώρα μας.

Παντού οι κάτοικοι αγωνίζονται με αυτενέργεια και συνεργάζονται με απαράμιλλη τόλμη με το πυροσβεστικό σώμα παλεύοντας με τις φλόγες. Χωρίς στήριξη υποδομής. Η αγάπη για τον τόπο τους είναι η μόνη δύναμη που τους κάνει να ξεπερνούν τον εαυτό τους μέρες τώρα, κάθε ώρα που περνάει. 

Δεν θα κρύψουμε τα λόγια μας για κανέναν λόγο, για καμιά δήθεν ενότητα. ‘Ήρθε η ώρα η εργατική τάξη και ο λαός μας να βγάλει συμπεράσματα. Αυτός ο φαύλος κύκλος της καταστροφής της χώρας μας, του περιβάλλοντος και της φύσης. Αυτή η φρικτή αλυσίδα καταστροφής γεννιέται από το οικονομικό σύστημα του καπιταλισμού. Η χώρα που έχει στο τιμόνι την αστική τάξη αναπτύσσει κάθε τι  για να εξυπηρετούνται τα οικονομικά συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια. Όλα έχουν χτιστεί για να έχουν στο κέντρο τους την κερδοφορία του κεφαλαίου, του επιχειρηματικού κόσμου και των καπιταλιστών. Όλη η βίαιη καπιταλιστική αναδιάρθρωση  που συντελείται την τελευταία δεκαετία δείχνει τα όρια της πάλης των τάξεων. Η πανδημία και οι φυσικές καταστροφές και η αποτυχία της αστικής τάξης να τις διαχειριστεί δείχνει ότι οι περικοπές που έγιναν στο όνομα της ελεύθερης αγοράς ήταν εγκληματικές. 

Ως κομμουνίστριες και κομμουνιστές δεν θα σταματήσουμε να το φωνάζουμε στις δουλειές, στις γειτονιές, στα χωριά μας και όπου ζούμε και βιώνουμε την κόλαση της καπιταλιστικής ανάπτυξης: Οργάνωση για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος.

Μας κορόιδεψαν, μας χτύπησαν, μας ειρωνεύτηκαν οι ταξικοί μας εχθροί και αντίπαλοι. Η φωνή της αλήθειας όμως δε μπορεί να φιμωθεί. Μόνο αν πάρουμε την εξουσία και χτίσουμε την σχεδιοποιημένη οικονομία με κέντρο της τις λαϊκές ανάγκες αυτός ο τόπος θα προοδεύσει και θα ευημερίσει. 

Όχι δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε. Συγκρούονται τάξεις και πολιτικές. Συγκρούονται άνθρωποι που αγαπούν πραγματικά τον τόπο τους και παλεύουν με ψυχή βαθιά να σώσουν ότι σώζεται και οι πατριδοκάπηλοι που άφησαν τον τόπο στο έλεος της κερδοφορίας. 

Με δυσκολία γράφονται αυτές οι γραμμές τη στιγμή που συντρόφισσες και σύντροφοι, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, φίλοι και φίλες, συγχωριανοί και συγχωριανές μας βρίσκονται σε μέτωπα σε σημεία της Ελλάδας μέσα στη πύρινη κόλαση. Στέλνουμε όλο το κουράγιο και την αλληλεγγύη μας με πόνο. 

Ας μην απελπιζόμαστε, ας βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τον διπλανό, την διπλανή μας. Κανείς μόνος του, καμία μόνη. Θα νικήσει η ζωή.  

Για την επόμενη ημέρα όλοι μαζί συσπειρωμένοι σε κάθε μέτωπο πάλης για την ζωή, για την υγεία, για την ευημερία του λαού μας. Η δράση αντικαθιστά τα δάκρυα.

1 σχόλιο:

  1. ΘA ΣΑΣ ΠΩ TI ΣKEΦTOMAI.ΣKEΦTOMAI TA ΠAIΔIA TOY XΩPIOY MOY.TA ΠAIΔIA TOY XΩPIOY "AXΛAΔI" AYTOY ΠOY EINAI ΔIΠΛA AΠ THN AΓIA ANNA ΠOY MAZI ME THN AΓIA ANNA KATAKAHKE AΛΛA OYΔEIΣ ΛOΓOΣ XTEΣ BPAΔY ΣTIΣ EIΔHΣEIΣ.TA ΠAIΔIA AYTA ΠOY ME ΔIKA TOYΣ MEΣA ,ME KINΔYNO THΣ ZΩHΣ TOYΣ ΣΩΣANE TO XΩPIO.TA ΠAIΔIA AYTA ΠOY KΛAINE ΓIATI ΔEN MΠOPEΣAN NA ΣΩΣOYN TA ΣΠITIA ΠOY KAHKAN.TA ΠAIΔIA AYTA ΠOY KAHKAN TA MEΣA BIOΠΩPIΣMOY TOYΣ, OI EΛIEΣ TOYΣ ,TA ΓIΔIA TOYΣ ,TA EPΓAΛEIA TOYΣ, TA ΣΠITIA TOYΣ KAI ΠOY HTAN EKEI.ΠEΣ TOYΣ HPΩEΣ, ΠEΣ TOYΣ TPEΛOYΣ ΠEΣ TOYΣ OΠΩΣ ΘEΣ. ΠIΣTEΨE ME ΛIΓO TOYΣ NOIAZEI. TA ΠAIΔIA TOY XΩPIOY MOY ΔEN ΨAXNOYN TO ΠAPAMIKPO credit OYTE KAI ΣTA ΛOΓIA MOY.TO EYXAPIΣTΩ ΓIA OTI EKANAN EINAI ΛIΓO.. ΔYΣTYXΩΣ ΣTH XΩPA ΠOY ZOYME ΘEΩPEITAI ΛOΓIKO TO ΠAPAΛOΓO. KAI AYTA TO EKANAN.AΣ KOITAΞEI TO KPATOΣ THN KATANTIA TOY KAI META AN KOTTAEI AΣ KOITAΞEI AYTA TA ΠAIΔIA ΣTA MATIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή