Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τι μπορεί να γραφεί όταν μιλάμε για ένα νέο παιδί 29 χρονών δολοφονημένο και πολλούς τραυματίες στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ; Αποφάσισαν τα «κεφάλια» του οπαδικού στρατού των φασιστοχούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ότι «ήθελαν αίμα» και το πήραν… Κατέφτασαν διανύοντας 1.474 χιλιόμετρα ανενόχλητοι, με πολεμοφόδια που αφαιρούν ζωές, και έκαναν τη «δουλειά» τους… Τέλος.

Ένας ακόμα νεολαίος της χώρας μας νεκρός, μια μάνα χαροκαμένη, ένας ολόκληρος λαός συγκλονισμένος. Γιατί;

Ποιοι είναι αυτοί που αφαιρούν ζωές με το «έτσι θέλω»; Ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από την οπαδική βία; Ποια ιδεολογία κρύβεται πίσω από τα μαχαιρώματα, τα λιντσαρίσματα, την αρρενωπότητα, τη βία και την «ανωτερότητα των δυνατών»;

Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να γίνουν οδηγός και πρέπει να απαντηθούν από όλους μας, αν θέλουμε  να μη θρηνούμε νεολαίους επειδή είναι κίτρινοι, κόκκινοι, πράσινοι, μαύροι, μπλε.

Η νεολαία μας πρώτα και κύρια είναι αυτή που βομβαρδίζεται από την καπιταλιστική αλλοτρίωση, την θέλουν ελεγχόμενη και σε τεχνητούς  διαχωρισμούς έτσι ώστε να μην μπορεί να δει τη ζωή υπό το πρίσμα της ενότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης που δεν υπάρχει στην ταξική κοινωνία του καπιταλισμού… Η στυγνή δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, έρχεται να προστεθεί στη στυγνή δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, έρχεται να προστεθεί στη δολοφονία του Κατσούλη στην Κρήτη, έρχεται να προστεθεί σε μια λίστα ανθρώπων που έπεσαν δολοφονημένοι επειδή ήταν στην απέναντι εξέδρα ή φορούσαν «εχθρικό» κασκόλ…

Για όσους αναρωτιούνται για το ποιοι ευθύνονται για τη λίστα αίματος θα πούμε ρητά:

Οι καπιταλιστές των ΠΑΕ, το κράτος του Κεφαλαίου, ο νεοφασισμός ως γηπεδική ιδεολογία ανωτερότητας («εδώ μόνο εμείς») από όπου και αν προέρχεται. Και τα τρία αυτά στοιχεία είναι σε διαλεκτική σχέση, όλοι έχουν κέρδη και απολαβές από αυτό το αιματηρό «πάρε δώσε» του διαχωρισμού των ανθρώπων «για τις φανέλες».

Η κοινωνία μας είναι που ματώνει, η νεολαία μας και τα παιδιά μας είναι που χάνονται έτσι επειδή το θέλησαν οι «απέναντι», επειδή το θέλησαν οι «εμείς κάνουμε κουμάντο», οι «στρατιώτες της ιδέας», τα «μπουλούκια» του θανάτου και οι εξολοθρευτές των «αλλόθρησκων»… Και ας σκεφτούν καλά όλοι και όλες ποιοι ελέγχουν το καπιταλιστικό προϊόν που ονομάζεται μοντέρνο ποδόσφαιρο, για ποια ανώτερη ιδέα «πέφτουν κορμιά» και ποιοι πορώνουν τα πλήθη με τους μηχανισμούς χειραγώγησης που η κάθε καπιταλιστική επιχείρηση διαθέτει…

Οι οπαδικοί στρατοί και οι σκληροί πυρήνες αυτών δεν κινούνται έξω από τα συμφέροντα του καπιταλιστή ιδιοκτήτη. Η κυριαρχία του δόγματος no politica και η οπαδική τύφλωση μετατρέπονται σε ένα αντιδραστικό και επικίνδυνο εργαλείο που στέκεται ως εφεδρεία όταν χρειαστεί απέναντι στο απελευθερωτικό και αντιφασιστικό κίνημα και τις κινηματικές υποδομές του.

Η οργανωμένη εργατική τάξη και ο κάθε δημοκρατικός πολίτης πρέπει να στήσει ανάχωμα ενάντια σε αυτόν τον αντικοινωνικό-κανιβαλικό κύκλο βίας και να μην νομιμοποιεί/αθωώνει με κανένα τρόπο αυτές τις εγκληματικές πρακτικές μίσους και βίας που μόνος στόχος είναι το ματοκύλισμα «των από κάτω» και ο αποπροσανατολισμός των συνειδήσεων.

Καθήκον όλων των αντικαπιταλιστών είναι να γυρίσουν την πλάτη στις εξέδρες του Κεφαλαίου και να σφυρηλατήσουν την ενότητα, την συναδέλφωση, την αδερφοσύνη μέσα στις λαϊκές μάζες που τρώνε τις σάρκες τους στις καπιταλιστικές αρένες…

Γράφαμε για τον Άλκη πέρυσι και συνεχίζουμε να τοποθετούμαστε στην ίδια κατεύθυνση: Οι νέες γενιές προλετάριων ας αρνηθούν τον οπαδισμό και ας χτίσουν μαχητικούς πυρήνες αλληλεγγύης και αγώνα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη. Η δολοφονία του Άλκη ας γίνει αφετηρία άρνησης του σάπιου πολιτισμού τους και στάση ζωής ενάντια στην καπιταλιστική αλλοτρίωση.

Να μη θρηνήσουμε άλλα δικά μας παιδιά. Πάλεψε για την εργατική τάξη και τη νεολαία της. Να χτίσουμε μια μαχητική προλεταριακή κουλτούρα και να αγωνιστούμε για τον Κομμουνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου