Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Αλεξανδρούπολη: «Το Άλσος Φυτωρίου θέλουμε να ζήσει, κράτος και επενδυτές λεηλατούν τη φύση»

Την ώρα που τα δέντρα στη χώρα μας έχουν γίνει είδος προς εξαφάνιση και μαίνεται μια πυρκαγιά (βρισκόμαστε στην 13η μέρα) που χει καταστρέψει μια έκταση 800.000 στρεμμάτων στον Έβρο με ανυπολόγιστες ζημιές σε περιβάλλον και κοινωνία, το «επιτελικό κράτος» έστειλε την αστυνομία να συλλάβει 15 πολίτες που διαμαρτύρονταν. Γιατί;

Είχαν το θράσος να υπερασπιστούν τα λίγα δέντρα στην περιοχή Άλσος Φυτωρίου στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στα σχέδια εργολάβου και δημοτικής αρχής που θέλουν να φτιάξουν κλειστό γήπεδο.

Η ταχύτητα που κινήθηκε η αστυνομία μετά τη μήνυση της εταιρίας είναι συγκλονιστική. Την ίδια ώρα ο Έβρος καίγεται, η Αλεξανδρούπολη και τα γύρω χωριά είναι πνιγμένα στη στάχτη και οι «αυτόκλητοι εκδικητές» του τίποτε βγήκανε από τις τρύπες τους και έρπονται ανενόχλητοι, δηλητηριάζοντας με φασισμό την ήδη δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα.

Κάθε λαϊκή κινητοποίηση υπέρ των λαϊκών αναγκών και της υπεράσπισης του περιβάλλοντος στην Αλεξανδρούπολη και στον Έβρο γενικότερα χρειάζεται να στηριχτεί και να αγκαλιαστεί με κάθε τρόπο χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Ο Έβρος καίγεται. Συσπείρωση, ενότητα, αγώνας

Αλληλεγγύη στους/στις 15 συλληφθέντες/είσες του Άλσους Φυτωρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου