Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Ιμπεριαλισμός σημαίνει θάνατος

Ο καθημερινός διάχυτος θάνατος, τα σύγχρονα σκλαβοβάζαρα, οι μαζικοί τάφοι είναι η καθημερινότητα στη σήψη του ιμπεριαλιστικού συστήματος. Χιλιάδες ψυχές καθημερινά αναζητούν την τύχη τους φεύγοντας μαζικά από μέρη που έχει διαλύσει ο ιμπεριαλισμός. Πείνα, αρρώστιες, φτώχεια, εμφύλιες συρράξεις, χαλάσματα και αστεγία είναι κάποιοι από τους λόγους.

Κουφάρια ξεβράζονται στις ακτές της Μεσογείου, άνθρωποι περιπλανούνται στα σύνορα κρατών, πυροβολιούνται από συνοριοφύλακες, ληστεύονται από «επιτήδειους», βιάζονται και δολοφονούνται, στοιβάζονται στα «σύρματα» και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και πάντα «χρωστάνε» στο κύκλωμα των συντοπιτών τους που τους μετέφεραν όπως- όπως μέσα σε πλωτά σαπάκια, σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτων, σε πατώματα φορτηγών, σε κάθε τι που μηχανεύονται οι διακινητές. Γι’ αυτούς όλα αυτά είναι ζαριές, «κάθεται ή δεν κάθεται», το πέρασμα είναι προπληρωμένο και όλοι βρίσκονται για τα χρωστούμενα.

Κι όμως συνεχίζουν οι λαοί να μη βλέπουν την αναδυόμενη καταστροφή και τη φτωχοποίηση όλων, η οποία έρχεται όσο ο ιμπεριαλισμός συνεχίζει την καταστροφή λαών και χωρών. Άλλοι 40 άνθρωποι, με πλοιάριο που είχε ξεκινήσει από Τυνησία, πνίγηκαν σε ναυάγιο στη Λαμπεντούζα. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, τουλάχιστον 1.800 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους από τον Ιανουάριο σε ναυάγια στην κεντρική Μεσόγειο, την πιο φονική μεταναστευτική διαδρομή στον κόσμο, περίπου διπλάσιος αριθμός από πέρυσι.

Στη μεθόριο Τυνησίας-Λιβύης, στην έρημο, άφησαν να πεθάνουν από δίψα και πείνα 27 ανθρώπους ανάμεσά τους και παιδιά. Για αυτή τη βάρβαρη πράξη ευθύνονται οι τυνησιακές αρχές που εγκατέλειψαν τους μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική στην τύχη τους δολοφονώντας ουσιαστικά 27 ξεριζωμένους ανθρώπους…

Δεν θα σταματήσουμε να το λέμε και να το γράφουμε: Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν.

Κάτω ο ιμπεριαλισμός, ο φασισμός και ο πόλεμος

Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου