Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Η τσιρκολαγνεία ως εφεδρεία του συστήματος…

«Θα ήθελα βεβαίως να ευχαριστήσω και τον Ηλία Κασιδιάρη για τη σημαντική βοήθεια που μας έδωσε. Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό εδώ το αποτέλεσμα».

«Σπαρτιάτης» νεροκουβαλητής

Οι επιφανειακές χαζοαναλύσεις περί ακροδεξιάς και ναζιφασισμού των κονδυλοφόρων του αστικού ιδεολογικού συστήματος μόνο οργή μπορούν να γεμίζουν το αντιφασιστικό κίνημα στη χώρα μας αλλά και κάθε προοδευτικό άνθρωπο.

Η είσοδος των «σπαρτιατών» στη βουλή είναι μέρος της «υπενθύμισης» που πρέπει να αντικρίζουν με πόνο αλλά και οργή οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι, οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί εργαζόμενοι και το σύνολο των φτωχολαϊκών μαζών. Ποια είναι αυτή η «υπενθύμιση»; Ότι δίπλα στα αστικά κόμματα που υπηρετούν «δημοκρατικά» το Κεφάλαιο και χαρίζουν γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές δανειστές υπάρχουν και τα μαντρόσκυλα του φασισμού… Οι διάφοροι «σπαρτιάτες» που ως συστημική εφεδρεία προετοιμάζονται για τη «βρώμικη δουλειά» όταν χρειαστεί, τρομοκρατώντας τις μάζες και όχι τους καπιταλιστές. Στα χρόνια που πέρασαν έχουν καταγραφεί οι εγκληματικές φασιστικές ενέργειές τους ενάντια στο προλεταριάτο, στους μετανάστες, στις μειονότητες, στους περιθωριοποιημένους και σε όσους και όσες αγωνίζονται για έναν κόσμο δικαιοσύνης και ισότητας για όλες και όλους.

Αυτή η «υπενθύμιση» που έρχεται «από τα πάνω» και ορθώνεται ως μπαμπούλας σε αυτή τη συγκυρία έχει στόχο συγκεκριμένο και είναι στη γραμμή της ταξικής καθυπόταξης. Η καπιταλιστική κρίση και τα αδιέξοδα που δημιουργεί, οι ταξικές  αντιθέσεις που οξύνονται, τα λαϊκά προβλήματα που δεν λύνονται παρά μεγαλώνουν, είναι καύσιμο που η αστική τάξη της χώρας γνωρίζει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανάψει και να υπάρξουν λαϊκές αντιστάσεις και συσπειρώσεις πάνω σε υλικά αιτήματα που δεν μπορεί να λύσει… Οι χρήσιμοι «σπαρτιάτες» και όλα τα αντίστοιχα μορφώματα (για τα εργατικά συμφέροντα πιο πολύ με «Εφιάλτες» μοιάζουν) υπάρχουν μόνο για να δημιουργήσουν τεχνητούς διχασμούς μέσα στο πόπολο, όπως και την προηγούμενη δεκαετία, βάζοντας και αυτοί ένα  «πατριωτικό» χεράκι για να βγει λάδι η ιμπεριαλιστική εξάρτηση και η ντόπια πλουτοκρατία.

Οι «από πάνω» αυτό το καύσιμο φοβούνται που γεννούν οι ταξικές αντιθέσεις και όχι το ναζιφασιστικό καύσιμο που έχουν για αρχηγό οι «σπαρτιάτες» της διάχυτης τσιρκολαγνείας και των ανόητων λογύδριων περί πατρίδας…

Το μικροαστικό τους πρόγραμμα (με σήμα την περικεφαλαία) φτιασιδωμένο με λίγες λαϊκίστικες φανφάρες δεν είναι τίποτε άλλο από ένα «αντισυστημικό» πρόγραμμα που στα βασικά είναι υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, της υποταγής στους ιμπεριαλιστές, στη ντόπια αστική τάξη και την πολιτική της. Τα δήθεν υπερπατριωτικά τους λόγια είναι στην «πατριωτική» γραμμή της εξάρτησης και του μόκο μπροστά στους ιμπεριαλιστές που καταληστεύουν τον πλούτο της χώρας και αλυσοδένουν την εργατική τάξη και τον λαό με διπλές αλυσίδες.

«Σπαρτιάτες» δηλαδή μόνο στους αδύνατους και στους φουκαράδες αυτής της κοινωνίας και «ανατολίτικο χαρέμι» υπηρεσίας στους ιμπεριαλιστές και τα καπιταλιστικά συμφέροντα, ντόπια και ξένα.

Αυτή είναι η αλήθεια και δεν χρειάζονται πολλά για να καταλάβουμε από πού είναι, με ποιους είναι και τι θέλουν…

Το αντιφασιστικό κίνημα και η οργανωμένη εργατική τάξη ξέρει ποιοι είναι οι «σπαρτιάτες» και πρέπει να παλέψει επίμονα και καθημερινά για να μη περάσουν τα δηλητήριά τους και να αποδείξει για άλλη μια φορά ότι η χώρα μας είναι χώρα αντιφασιστική, ο λαός μας ειρηνόφιλος και δημοκρατικός και η εργατική τάξη πάντα κάστρο αγώνα ενάντια στο φασισμό.

Οι «σπαρτιάτες» κρύβονται πίσω από τα παραβάν και τα πληκτρολόγια του μίσους στα social media μέχρι στιγμής, εμείς, ο κόσμος της εργασίας, με όρθιο το κεφάλι και τη δύναμη της ψυχής μας, με οδηγό τους νεκρούς μας θα πορευτούμε με πείσμα ενάντια σε κάθε τσιράκι του Κεφαλαίου με ψευτοπατριωτικό μακιγιάζ… Η κοινωνική οπισθοδρόμηση που προτάσσει ο φασισμός δε θα περάσει μέσα στην εργατική τάξη και προς αυτή τη κατεύθυνση πρέπει να δουλεύει πολιτικά η πρωτοπορία της, αποδεικνύοντας τον βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα των φασιστικών μορφωμάτων για την κοινωνική εξέλιξη.

Η δική μας Ελλάδα του ήθους και της ανθρωπιάς, του αγώνα και της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της συνέπειας χωράει ολόκληρη αυτές τις μέρες στη γροθιά και στο ανάστημα της Μάγδας Φύσσα που στάθηκε αγέρωχη και σήκωσε μια ολόκληρη χώρα και έναν λαό στην πλάτη της τιμώντας τον γιο της Παύλο και όλα τα αδέρφια του στην Ελλάδα και στον κόσμο που έπεσαν από εγκληματικές ενέργειες φασιστών.

Δε θα περάσει ο φασισμός

Κάτω ο ιμπεριαλισμός, ο φασισμός και ο πόλεμος

Ζήτω η εργατική τάξη και η αντιφασιστική ενότητα των λαϊκών μαζών

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου