Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Η Θεσσαλία στους κοινωνικούς αγώνες

Μια βραδιά του Ιούνη, συντροφική και γλυκιά όσον αφορά την οικειότητα με τους φίλους και συντρόφους της Ευτοπίας, ανακαλύψαμε ένα διαμάντι που μας έκανε περήφανους πολύ και μας ζέστανε τις συζητήσεις καθώς το ξεφυλλίσαμε.

Μπήκε στο κέντρο της παρέας μας φωνάζοντάς μας ότι «όλα συνεχίζονται». Καθώς το κοιτούσαμε, με θαυμασμό και πραγματική χαρά, η αίσθηση ότι υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν για να αναδείξουν τους αγώνες του λαού μας και την τοπική ιστορία μόνο ελπίδα και αισιοδοξία μπορεί να σε γεμίσει.

Η «επιστροφή στις ρίζες» και η αυτομόρφωσή μας από τη ζωή του λαού μας, την πολιτιστική του ανάπτυξη και τις αντιστάσεις των αγροτών και εργατών, των προσφύγων και των μειονοτήτων της χώρας μας, ως διαδικασία κοινωνικοπολιτική και βαθιά αυτοσυνειδησιακή, δε μπορεί να μη χαιρετίσει την καταπληκτική προσπάθεια του περιοδικού Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Αυτό το διαμάντι λοιπόν εκδίδεται από το 2020 και έχουν κυκλοφορήσει πέντε τεύχη. Μιλάμε για περιοδικό ποικίλης ύλης που βγαίνει με την αγάπη των συντελεστών του για τη Θεσσαλία και τους αγώνες των ανθρώπων της. Μόνο συγκίνηση μπορεί να νιώσει κανείς διαβάζοντας τη θεματολογία του περιοδικού. Και δε χρειάζεται να είναι Θεσσαλός κάποιος για να τη νιώσει, αρκεί να αγαπά τον τόπο και τον πλούτο του αγροτοεργατικού και σοσιαλιστικού-κομμουνιστικού κινήματος. Στις σελίδες των τευχών του περνά το 1821, η αντίσταση του ΕΑΜ ΕΛΑΣ, το προσφυγικό, πριν και μετά το 1922, και η εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή, οι Έλληνες Ρομά στον Θεσσαλικό κάμπο, άρθρα για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας αλλά και για τις διώξεις την περίοδο της Χούντας, οι οργανωτικές προσπάθειες της αγροτιάς και οι αντιστάσεις της θεσσαλικής υπαίθρου.

Σε μια εποχή αναθεώρησης της ιστορίας και προσπάθειας των αστών και του μηχανισμού τους να ξεριζώσουν από τη νέα γενιά τις πατριωτικές και επαναστατικές αξίες των προγόνων μας που εξεγέρθηκαν και πάλεψαν ενάντια σε δυνάστες, καταπιεστές, αφέντες ντόπιους και ξένους η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ σηκώνει μπαϊράκι και γίνεται ένα εκδοτικό λάβαρο δίπλα στη νέα γενιά που θέλει να μάθει για την πάλη των τάξεων στα χωριά και τις πόλεις και της Θεσσαλίας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς και ευχές για τη συνέχεια του περιοδικού θα πούμε με όλη μας την καρδιά μπράβο σύντροφοι. Καλώντας τους αναγνώστες και τους φίλους μας να στηρίξουν και να διαδώσουν με κάθε τρόπο τη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

ΥΓ. Στην Αθήνα το περιοδικό βρίσκεται στο χώρο της Ευτοπίας, Ναυαρίνου 17.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου