Σάββατο 9 Μαΐου 2020

9 Μάη, Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Μηχανοκίνητη παρέμβαση


9 Μάη του 1945.

Δοξασμένη μέρα! Ο Κόκκινος Στρατός καρφώνει μια για πάντα το κόκκινο λάβαρο στο κεφάλι του ναζιστικού ανοσιουργήματος που γονιμοποίησε  το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο, και κυοφόρησε και γέννησε η πρόθυμη αντιδραστική τάξη.

Αντεπίθεση Μόσχας, Σμολένσκ, Στάλινγκραντ, Κουρσκ, Κριμαία, Λένινγκραντ. Επιχείρηση Μπαγκρατιόν, Βερολίνο. Δρόμος σπαρμένος με ιερά οστά κόκκινων στρατιωτών. Πίσω στην πατρίδα, αίμα παιδιών, λίπασμα από κορμιά γερόντων.


Ελεύθεροι σκοπευτές, «μάγισσες της νύχτας», τανκιστές Τ-34, οδηγοί κατιούσα, εργάτριες με MosinNagant, εργάτες με PPsh41, παιδιά του Μακαρένκο με κοκτέιλ μολότοφ. Όλοι τους τέκνα της Σοβιετικής Πατρίδας που κατατρόπωσαν τους στρατούς των ιμπεριαλιστών και ενέπνευσαν όλο τον κόσμο: Τους παρτιζάνους της Ευρώπης, τους αντάρτες της Ελλάδας, τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος. Μας δίνουν δύναμη μέχρι και σήμερα, 75 χρόνια μετά, γιατί μας έδειξαν την απέραντη δύναμη του σοσιαλιστικού τρόπου παραγωγής και της εργατικής τάξης.

9 Μάη 2020.

Στην αστική ιδεολογία και προπαγάνδα μεγάλο χώρο πιάνει και ο αντικομμουνισμός. Οξυμένος φυσικά μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά σε μεγάλες διαστάσεις και με το ξέσπασμα του νέου γύρου της καπιταλιστικής κρίσης. Και είναι λογικό… Θέλουν να «απομονώσουν» και να διαστρεβλώσουν την κοσμοθεωρία, που όπως πάντα έτσι και σήμερα, ορίζει την αποστολή της εργατικής τάξης: Την πολιτική πάλη για την απελευθέρωσή της από την εκμετάλλευση – για την εργατική εξουσία.

Την διαστρέβλωση της επαναστατικής ιστορίας της εργατικής τάξης και της πρωτοπορίας της, την συναντάμε σε όλα τα πεδία που εκφράζεται ο αστικός λόγος. Στην εκπαίδευση, στα ΜΜΕ -  ως φερέφωνα των καπιταλιστών - στα κοινοβούλια ανά τον κόσμο και φυσικά «εξ’ αριστερών», στα γραπτά και κυρίως στην ίδια την πολιτική κατεύθυνση των «αριστερών» αναθεωρητών και ρεφορμιστών.

Σε μια σειρά από χώρες η καταστολή, «συμβολική» και μη, παίρνει τεράστιες διαστάσεις με την επίσημη σφραγίδα της Ε.Ε. Από γκρεμίσματα σοβιετικών μνημείων και αγαλμάτων μέχρι κλεισίματα γραφείων και συλλήψεις αγωνιστών. Από ανοιχτές επιθέσεις μέχρι ψηφίσματα νόμων για την απαγόρευση των κομμουνιστικών ιδεών. Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για την προώθηση του ιδεολογήματος της εξίσωσης ναζισμού – κομμουνισμού. Δεκάδες βιβλία, ντοκιμαντέρ, σενάρια ταινιών έχουν δουλευτεί πάνω σε αυτό το ιδεολόγημα για να αποπροσανατολίζουν…

Ξέρουν πολύ καλά οι υπηρέτες της αστικής τάξης που πρέπει να στοχεύουν τα ύπουλα όπλα τους για να διατηρείται η πολιτική και οικονομική τους εξουσία και στόχος - σήμερα που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει - είναι οι οργανώσεις της εργατικής τάξης. Αυτό που κρύβεται πίσω από την αντικομμουνιστική υστερία είναι ο αγώνας που δίνουν σήμερα τα όργανα των ιμπεριαλιστών και καπιταλιστών για την διατήρηση της βαρβαρότητας, για την συνέχιση της δικτατορίας του κεφαλαίου.

Με βάση τα παραπάνω δεν αρκεί να προβληματιζόμαστε και να μένουμε παρατηρητές αυτής της επιθετικής πολιτικής του κεφαλαίου, γιατί περί τέτοιας πρόκειται. Χρειάζεται να ορίζονται τα καθήκοντα των αγωνιστών στο σήμερα και να χτίζεται συνεχώς η πολιτικοϊδεολογική συγκρότηση του επαναστατικού - κομμουνιστικού κινήματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους!

Ως φόρος τιμής πραγματοποιήθηκε σήμερα, 9 Μάη – 75 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών - μηχανοκίνητη παρέμβαση στην περιοχή Κουκακίου – Πετραλώνων με τελικό προορισμό το μνημείο του Σοβιετικού στρατιώτη στην Καλλιθέα. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια και ανέμισαν οι κόκκινες σημαίες μας στις γειτονιές.

Περιοδικό Βίδα (Γ’ Περίοδος)
Prolet connect
9 Μάη, 2020
Ενδεικτικά κάποιες φωτο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου