Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ εν μέσω καραντίνας (2)


Μετά και την λήξη της καραντίνας από την κυβέρνηση για να ‘‘κινηθεί η αγορά” χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες αναγκάζονται να επιστρέψουν στην παραγωγή για να συνεχιστεί πάνω στον ιδρώτα και το αίμα μας η κερδοφορία των αφεντικών. Η διαχείριση από την αστική τάξη της πανδημίας και της κρίσης θα θελήσει να πατήσει πάνω στα κορμιά του προλεταριάτου.

Όλο το διάστημα της καραντίνας δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε ανενεργοί, η ταξική πάλη συνεχίζεται σε όλες τις συνθήκες και η φωνή μας θα βρισκόταν εκεί που χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης. Ως συνέχεια των παρεμβάσεων μας το προηγούμενο διάστημα, συνεχίσαμε να προπαγανδίζουμε τις πολιτικές μας θέσεις μέσα από το Prolet connect, και φυσικά στον δρόμο. Έτσι, από τις 20/4 έως την 1/5:

- Πετάχτηκαν τρικάκια σε δρόμους, πλατείες και στάσεις ΜΜΜ, μια σειρά από χαρτοπανό με τις θέσεις μας κολλήθηκαν σε γειτονιές της Αθήνας.

- Στην μνήμη των τούρκων αγωνιστών Helin Bolek και Mustafa Kocak, που δολοφονήθηκαν από το τουρκικό κράτος, κρεμάστηκε πανό στην γέφυρα Μουστοξύδη.

- Την ημέρα της ταξικής πρωτομαγιάς συμμετείχαμε στην μοτοπορεία που είχε καλεστεί  από το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου παρά την απαγόρευση από την κυβέρνηση και την μεταφορά της για τις 9 Μαΐου (!).

Εκφράζουμε ακόμα μια φορά την χαρά μας για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που μοιράστηκαν μαζί μας κείμενα, προβληματισμούς, ενημερώσεις και ξεπεράσαμε μαζί αυτές τις «περίεργες» μέρες. Μπροστά μας έχουμε έναν δύσκολο δρόμο να διαβούμε και για να μην τον διαβούμε αφήνοντας πίσω μας μόνο θύματα, πρέπει να θέσουμε ως καθήκον το χτίσιμο της ταξικής πολιτικής οργάνωσης.

Σε κάθε συνθήκη, όσο δύσκολη και αν φαίνεται, να μην ξεχνάμε ότι:

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΑΧΕΤΑΙ ΝΙΚΑ!

Ενδεικτικά κάποιες φωτο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου