Κυριακή 31 Μαΐου 2020

10 χρόνια από την σφαγή του «Στόλου της Ελευθερίας»

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ


Στις 31 Μάη 2020 συμπληρώνονται 10 χρόνια από την δολοφονική καταδρομική επίθεση του σιωνιστικού στρατού στον «Στόλο της Ελευθερίας». Τα χαράματα της Δευτέρας 31 Μάη 2010, σε απόσταση 80 μιλίων μακριά από τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας, στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, κομάντο του σιωνιστικού στρατού κατέλαβαν με πειρατικό ρεσάλτο τα 6 πλοία του στολίσκου που επιχειρούσαν να σπάσουν τον ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας.

Τα πλοία, μεταξύ των οποίων ήταν και τα ελληνικά «Ελεύθερη Μεσόγειος» και «Σφενδόνη», μετέφεραν δεκάδες τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και εφόδια προς την μαρτυρική Γάζα. Ο σιωνιστικός στρατός με ελικόπτερα, ταχύπλοα και με χρήση πραγματικών πυρών επιτέθηκε πρώτα ενάντια στο μεγάλο τουρκικό επιβατηγό σκάφος «Mavi Marmara», δολοφόνησε 9 τούρκους αγωνιστές, τραυμάτισε πολύ περισσότερους, συνέλαβε -μετά από χτυπήματα με όπλα ηλεκτρικής εκκένωσης (taser) και άλλα όπλα- όλους τους υπόλοιπους επιβάτες των πλοίων και τους οδήγησε αιχμάλωτους στις φυλακές της σιωνιστικής οντότητας, ενώ τα κατειλημμένα πλοία ρυμουλκήθηκαν στις ναυτικές βάσεις του σιωνιστικού στρατού.

Η δολοφονία των τούρκων αγωνιστών του «Mavi Marmara» ξεσήκωσε διεθνή κατακραυγή. Ογκώδεις διαδηλώσεις ξέσπασαν σε όλο τον κόσμο και η σιωνιστική κυβέρνηση, προκειμένου να εκτονώσει την κατάσταση, αναγκάστηκε να απελάσει μέσα σε δύο μέρες όλους τους αιχμαλώτους με συνοπτικές διαδικασίες. O ΟΗΕ και δυτικές κυβερνήσεις προχώρησαν σε υποκριτικές δηλώσεις καταδίκης, όμως, ακόμα και τις πρώτες μέρες, όταν το αίμα των νεκρών και των τραυματιών ήταν ακόμα νωπό, σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε διακήρυξη πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να ταξιδέψει προς τη Γάζα. Αντίθετα, υπενθύμιζαν συνεχώς το “δικαίωμα του Ισραήλ στην ασφάλεια” και παρά το καταδικαστικό πόρισμα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, η σιωνιστική οντότητα δεν υπέστη ποτέ καμία κύρωση συνεχίζοντας ανενόχλητη να ασκεί καθήκοντα τοποτηρητή και χωροφύλακα στην περιοχή, ενισχύοντας τον θαλάσσιο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, από την αρχή της αποστολής, συμπεριφέρθηκε σαν μια δωσιλογική κυβέρνηση, υποτελής στο διεθνή ιμπεριαλισμό και πιστός σύμμαχος των σιωνιστών καθυστερώντας, όσο μπορούσε, τον απόπλου της “Ελεύθερης Μεσογείου” με διάφορα νομικίστικα τερτίπια. Ενώ ήξερε ότι η σιωνιστική κυβέρνηση απειλούσε ανοιχτά ότι θα κάνει επέμβαση στα πλοία, επιδεικνύοντας στα ΜΜΕ το στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους ομήρους στο λιμάνι του Ασντότ, δεν είχε καν την ευαισθησία να ακυρώσει κοινή αεροπορική άσκηση με τους σιωνιστές, που άρχισε τη μέρα που απέπλεαν τα πλοία.

Έκτοτε, όλες οι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) σύσφιξαν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις τους με τους σιωνιστές αναβαθμίζοντάς τες σε στρατηγική συμμαχία και πλέον έχουν γίνει οι πιο πιστοί σύμμαχοι της σιωνιστικής οντότητας στην Μεσόγειο.

Σήμερα, μετά από 72 χρόνια βάρβαρης σιωνιστικής κατοχής στην Παλαιστίνη, 72 χρόνια από τη Νάκμπα (Καταστροφή), χύνοντας ποταμούς αίματος, οι σιωνιστές δεν έχουν καταφέρει να λυγίσουν την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, ενώ καμία καταστολή όσο βάρβαρη και να γίνει δεν πρόκειται να σβήσει την διεθνή αλληλεγγύη προς αυτή την αντίσταση.

Σήμερα που ο Παλαιστινιακός λαός απειλείται από τα σχέδια προσάρτησης της Δυτικής όχθης στην σιωνιστική οντότητα, εμείς βροντοφωνάζουμε:

Τιμή στους 9 τούρκους αγωνιστές του “Mavi Marmara”

Άμεσο τερματισμό της ισραηλινής πολιορκίας της Γάζας

Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο στο διαρκές κατοχικό έγκλημα στην Παλαιστίνη

Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακό Λαό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου