Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Να τσακίσουμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα



Μετά το σημερινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού οι εργαζόμενοι μπορούν να «κυκλοφορούν ελεύθερα»…

Θα έχουν το «μαγικό χαρτάκι» στα χέρια τους… Το χαρτάκι που θα δείχνουν στην αστυνομία ότι είναι μισθωτοί και πάνε να βάλουν μπροστά τις μηχανές. Να προχωρήσουν την παραγωγή για να μεγεθύνουν τα κέρδη των καπιταλιστών.

Την ίδια ώρα που οι καπιταλιστές έχουν τους υπηρέτες τους να χύνουν ιδρώτα και αίμα στα κάτεργα, αυτοί θα κάθονται στις βίλες τους.

Η Ελλάδα δεν είναι ενωμένη όπως θέλει να μας πείσει ο πρωθυπουργός. Η τάξη των καπιταλιστών και το πολιτικό της προσωπικό παίρνουν μέτρα για την προστασία τους, αντίθετα αφήνουν εκτεθειμένη και ποντάρουν στην απομόνωση της εργατικής τάξης. Η πρόσβαση σε  υγειονομικές υπηρεσίες δεν είναι η ίδια για εκμεταλλευτές και εκμεταλλευομένους. Τα κάθε είδους ψευτοκινήματα που εμφανίζονται και πιθανόν εμφανιστούν τις επόμενες μέρες (βλέπε παλαμάκια) δεν ενισχύουν ούτε το σύστημα υγείας, ούτε στοχεύουν στην καλυτέρευση της ζωή μας. Ας μην γίνουμε ουρά της αστικής προπαγάνδας.

Ήδη διαφαίνεται το πώς πάνε να διαχειριστούν την πανδημία. Αυτοί κλεισμένοι μέσα και προστατευμένοι, να απολαμβάνουν τις περιουσίες τους, με τις καβάτζες τους, τις βίλες τους και τα μαγαζιά τους και η εργατική τάξη εκεί έξω να παλεύει χωρίς κανένα δικαίωμα. Μέχρι στιγμής όλο το βάρος έχει πέσει στην εργατική τάξη, όπως χρόνια τώρα. Την τάξη μας θα ματώνουν ξανά και ξανά για να διασωθούν οι καπιταλιστές προνομιούχοι. Είτε με την εντατικοποίηση και την ανεργία, είτε με τους πολέμους και τις πανδημίες, αυτή που θα είναι αναλώσιμη είναι μία τάξη: Η εργατική.

Ταξική ενότητα και πάλη για να τσακιστεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα, για να προστατεύσουμε τις ίδιες μας τις ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου