Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Αλληλεγγύη στη μαρτυρική Τζενίν

Συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία των σιωνιστών, Πέμπτη 6 Ιούλη, 18:30

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 3 Ιούλη, χερσαίες μονάδες του ισραηλινού στρατού με την υποστήριξη μαχητικών ελικοπτέρων Apache και οπλισμένων drones εισέβαλαν στο στρατόπεδο παλαιστίνιων προσφύγων της Τζενίν, για δεύτερη φορά σε διάστημα λιγότερο τους ενός μήνα. Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της εισβολής, ειδικές μονάδες του ισραηλινού στρατού έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα και μπλόκαραν τις τηλεπικοινωνίες, προκειμένου να εμποδίσουν τις ομάδες των ένοπλων μαχητών της Αντίστασης να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, αλλά και για να αποτρέψουν τη μετάδοση εικόνας και ήχου που θα αποτύπωναν τις θηριωδίες που θα ακολουθούσαν. Στη συνέχεια, τεράστιες θωρακισμένες μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού όργωσαν στην κυριολεξία τους κεντρικούς δρόμους του στρατοπέδου, καταστρέφοντας τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Ακολούθησε η ανάπτυξη περίπου 1.000 ισραηλινών στρατιωτών σε μια περιοχή που δεν υπερβαίνει σε έκταση το μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Κατά τη διάρκεια της εισβολής, που η διάρκειά της ξεπέρασε τις δυο μέρες, ο ισραηλινός στρατός δολοφόνησε 12 Παλαιστίνιους, ανάμεσα τους 5 παιδιά κάτω των 18 ετών, ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 120, με 20 ανάμεσά τους να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι εκτοπισμένοι λόγω της ισραηλινής εισβολής ξεπέρασαν τους 3.000, ενώ το 80% των κατοικιών της Τζενίν έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Το νέο σιωνιστικό έγκλημα δεν έμεινε αναπάντητο από την Αντίσταση. Ενοπλοι μαχητές όλων των οργανώσεων της Αντίστασης, δίπλα δίπλα με τους χιλιάδες παλαιστίνιους νεολαίους που συμμετείχαν στην αντίσταση στους ισραηλινούς εισβολείς, έδωσαν ένα γερό μάθημα στους σιωνιστές, σκοτώνοντας έναν αξιωματικό του ισραηλινού στρατού και ανατινάζοντας απροσδιόριστο αριθμό θωρακισμένων οχημάτων του.

Ο λαός της Παλαιστίνης είναι πολύ σκληρό καρύδι για τα δόντια των σιωνιστών, ενώ η Παλαιστινιακή Αντίσταση, σώμα από το σώμα του, παρά την κατακόρυφη αύξηση της ισραηλινής επιθετικότητας, βρίσκει τρόπους να προκαλεί πλήγματα στο Ισραήλ.

Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Όλες-οι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη μαρτυρική Τζενίν

Ισραηλινή πρεσβεία, Πέμπτη 6 Ιούλη, 18:30

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου