Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Πατήσια: Ο λαϊκός αγώνας μπορεί να νικήσει

Παρά την επίθεση της αστυνομίας και τους πάνοπλους μπάτσους που ήταν παραταγμένοι στα γύρω τετράγωνα για να φράζουν τους δρόμους η λαϊκή αλληλεγγύη απέτρεψε την έξωση μονογονεϊκής οικογένειας στην οδό Πολυλά στα Πατήσια.

Το δικαίωμα στη στέγαση και ο αγώνας γι’ αυτό το δικαίωμα παίρνει όλο και πιο συχνά λαϊκομετωπικό χαρακτήρα και αυτό φάνηκε και στη σημερινή συγκέντρωση. Άνθρωποι της γειτονιάς, εργαζόμενοι-ες, νεολαία και κόσμος του αντικαπιταλιστικού κινήματος βρέθηκε δίπλα στη γυναίκα και τα παιδιά της για να διατρανώσει το ΠΙΣΩ ΚΟΡΑΚΙΑ.

Επί ώρες πλήθος κόσμου ενίσχυε τη συγκέντρωση χωρίς ούτε λεπτό να αφήσει τον δρόμο και την επαφή με το κορδόνι των μπάτσων ενώ δεν έλειψαν και οι αντεγκλήσεις με τις δυνάμεις καταστολής όταν απευθύνονταν προκλητικά σε γείτονες.

Η αποπνικτική ατμόσφαιρα και η δακρυγονίλα, «δώρο» του επικεφαλής στους συγκεντρωμένους, ήταν η ευγνωμοσύνη για το 600αρι που ψήφισαν οι βουλευτές της αριστεράς για τα «σώματα ασφαλείας». Για να μη ξεχνάμε ποιοι «τάισαν» τη γειτονιά χημεία.

Η σημερινή αποτροπή έξωσης και η πολιτική που ασκείται στο ζήτημα της λαϊκής κατοικίας πρέπει να δυναμώσει την αντίσταση στην κοινωνική λαίλαπα. Η ανατροπή των αποφάσεων που έρχονται «από τα πάνω» πρέπει να γίνει άμεσος στόχος του κινήματος αυτή τη δύσκολη περίοδο καπιταλιστικής επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου