Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Δυτικά Προάστια: όχι άλλοι νεκροί

Η εργατική τάξη των δυτικών προαστίων πληρώνει το μάρμαρο για άλλη μια φορά. Οι χαμηλοί μισθοί έρχονται να προστεθούν στη διαρκή υποτίμηση της ίδια της ζωής. Οι εργάτες και οι εργάτριες είναι διαρκώς με το χέρι στη τσέπη για να καλύψουν ανάγκες.

Μέσα στην θανατηφόρα πανδημία οι εργαζόμενοι στα Δυτικά Προάστια βρίσκονται σχεδόν ακάλυπτοι από υποδομές υγείας. Οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων στο όνομα της αναδιάρθρωσης και της δήθεν εξυγίανσης του ΕΣΥ έχει δημιουργήσει ασφυκτική κατάσταση για την υγεία του λαού.

Το βάρος πέφτει στα νοσοκομεία ΑΤΤΙΚΟΝ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, τα οποία είναι υποστελεχωμένα και το προσωπικό σε αυτά εξαντλημένο και στα όρια της κατάρρευσης. Όλα αυτά την ίδια ώρα που η πανδημία θερίζει.

Ήδη οι εργαζόμενοι στο ΑΤΤΙΚΟ κάνουν ότι μπορούν για να καταδείξουν την εικόνα ενός νοσοκομείου που δεν αξίζει για την εργατική τάξη των δυτικών προαστίων. Δεν γίνεται και δε πρέπει να συνηθίσει ο εργαζόμενος λαός τα ράντζα ως υγειονομική φροντίδα. Δεν γίνεται και δε πρέπει να αφεθεί στην μοίρα του και στην παράδοση.

Μόνο η πίεση και η διεκδίκηση για κάλυψη κενών θέσεων, για μονιμοποίηση συμβασιούχων, για άμεση χρηματοδότηση υποδομών υγείας θα αλλάξει τον αρνητικό συσχετισμό που έχει κατακάτσει σα μαύρο σύννεφο πάνω από τα κεφάλια μας.

Η εργατική τάξη ματώνει. Τα Δυτικά Προάστια θρηνούν διαρκώς νεκρούς.

Ταξική ενότητα και μέτωπο πάλης για την υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου