Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Λευκάδα: Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι στο εμβολιαστικό κέντρο

Η παρακάτω επιστολή – καταγγελία με θέμα: «Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου Λευκάδας», δημοσιεύτηκε από τον Σύλλογο εργαζομένων νοσοκομείου Λευκάδας και στάλθηκε επίσης στο Υπουργείο Υγείας και στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και νοσοκομείου Λευκάδας.

Στην πρέσα οι «ήρωες» υγειονομικοί από την σημερινή κυβέρνηση που τόσο τάχα νοιάζεται για την υγεία του λαού. Στις διεκδικήσεις καταστολή, στην δουλειά εξουθένωση και απληρωσιά. Κάθε μέρα που περνά χωρίς να χτίζεται το λαϊκό μέτωπο πάλης, χωρίς αιτήματα που να συσπειρώνουν τις εργατολαϊκές μάζες, θα μετράμε μέρα με την μέρα κι’ άλλους νεκρούς.

***

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι (νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας και διοικητικοί) που απασχολούνται στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου Λευκάδας για έντεκα (11) συνεχόμενους μήνες, από τον Ιανουάριο του 2021 που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί.

Την ώρα που οι εμβολιασμοί φορτώθηκαν στα νοσοκομεία που στενάζουν από τις ελλείψεις λόγω της διαλυμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Την ώρα που οι συνάδελφοι μας μετακινήθηκαν από άλλα τμήματα και κλινικές του νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Λευκάδας για να στελεχώσουν το εμβολιαστικό κέντρο δημιουργώντας έτσι προβλήματα στα τμήματα και στις δομές που δούλευαν αφού και από εκεί δεν περίσσευαν, αντιμετωπίζουν και την αδιαφορία των υπευθύνων που αρνούνται να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Παρότι σύμφωνα με το νόμο 4798/2021 άρθρο 266 παρ. 6 «στο λοιπό προσωπικό(…) πλην γιατρών(….) που απασχολείται στα εμβολιαστικά κέντρα χορηγείται επιπλέον καθαρό ποσό (20) ευρώ ανά εργαζόμενο για την εκάστη ημέρα απασχόλησής του κατά τα Σάββατα, Κυριακές και τις αργίες, υπό την προϋπόθεση της απασχόλησής του τουλάχιστον έξι (6) ώρες ημερησίως κατά τις ανωτέρω ημέρες…».

Δικαιολογημένη λοιπόν είναι η αγανάκτηση μας γιατί βλέπουμε ότι όταν είναι να πληρωθούμε για τη δουλειά μας, μας λένε «λεφτά δεν υπάρχουν». Παρακολουθούμε όμως καθημερινά με οργή, να δίνονται εκατ. ευρώ σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, κλινικάρχες και εργολάβους, την στιγμή μάλιστα που η φορολογία για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς μειώνεται για μια ακόμη φορά κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, στο 22%, και οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στενάζουν από τις ανατιμήσεις, την ακρίβεια και την φοροαφαίμαξη!

ΖΗΤΑΜΕ από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τους Διοικητές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πληρωθούν άμεσα οι συνάδελφοί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου