Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

«Yes! stores»: θάνατος κάτω απ’ το χαλί

Το έγκλημα που συντελείται απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι γνωστό εδώ και 18 μήνες που κρατά η πανδημία και μετριέται πλέον με πάνω από 20.000 νεκρούς. Η εργατική τάξη δε σταμάτησε ποτέ να στοιβάζεται στα εργοστάσια και σε όλους τους χώρους δουλειάς, δυστυχώς χωρίς να σηκώσει τα μανίκια για να αναμετρηθεί με το βάρβαρο σύστημα που στέλνει τις εργάτριες και τους εργάτες στο σφαγείο.

Την ώρα που βρισκόμαστε στο πικ των θανάτων, με δεκάδες νεκρούς ανά ημέρα, τα κρατικά ψευτομέτρα καλά κρατούν και τα αφεντικά συνεχίζουν να ξεσαλώνουν κονομώντας, πατώντας κυριολεκτικά σε πτώματα.

Αναγνώστης του blog μάς έκανε γνωστό ένα παράδειγμα από αυτά που βρίσκονται αντιμέτωποι κάθε μέρα οι εργαζόμενες/οι χωρίς καν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σε κατάστημα της εταιρείας «Yes! stores» στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι θρηνούν έναν νεκρό συνάδελφό τους που κατέληξε μετά από μέρες στην εντατική από Covid-19. Τα αφεντικά στο κατάστημα όχι μόνο δεν πήραν κανένα απολύτως μέτρο, συνεχίζοντας να λειτουργούν κανονικά, αλλά απέκρυψαν από τους υπόλοιπους εργαζόμενους πως υπάρχουν κρούσματα και πίεσαν τους εργαζόμενους με Covid να δηλώσουν πως λείπουν σε άδεια! Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει εκ νέου εργαζόμενος με κορονοϊό.

Για τα παραπάνω εξέδωσε ανακοίνωση το Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε. από την οποία αντιγράφουμε ένα μέρος:

Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά. Το θράσος τους πλέον δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση.

Πόσο απανθρωπιά και κυνικότητα πια μπορούν να επιδείξουν κάποιοι για τα κέρδη τους; 

Πόσο πιο απροκάλυπτα και προκλητικά θα βάζουν χωρίς ίχνος δισταγμού τις ζωές εργαζομένων σε κίνδυνο;

Πόσοι ακόμα πρέπει να θυσιαστούν για να χορτάσουν;

Δεν αρκεί η κόλαση που αντιμετωπίζει ο κάθε εργαζόμενος στον κλάδο απ’ ότι φαίνεται. Η εντατικοποίηση που μας σακατεύει και μας αφήνει με μυοσκελετικά προβλήματα, τα εκατοντάδες ατυχήματα στους συναδέλφους μας διανομείς, οι υπερωρίες, η μαύρη και απλήρωτη εργασία, οι μισθοί  πείνας, τα 10ωρα και τα 12ωρα, τα ελλιπή μέτρα προστασίας και τα πρωτόκολλα λάστιχο κομμένα και ραμμένα για την μεγαλοεργοδοσία κλπ. Όλα αυτά δεν αρκούν…. ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου