Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Το κυνήγι μιας κούκλας από τον θίασο της υποτέλειας

Η 3,5 μέτρα κούκλα Αμάλ συμβολίζει, σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και την οδύσσεια που βιώνουν μακριά από τις χώρες τους.

Την ευθύνη για τις Αμάλ όλου του κόσμου την έχει το ιμπεριαλιστικό σύστημα και οι καταστροφές που έχει κάνει σε χώρες και λαούς. Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Υεμένη, Παλαιστίνη… είναι κάποιες από τις χώρες που διαλύθηκαν από τους ιμπεριαλιστές.

Οι «κυνηγοί της Αμάλ», που δεν μπορούν να δεχτούν ούτε τον συμβολισμό μιας κούκλας, είναι οι διαχρονικοί σύμμαχοι που έχει ο ιμπεριαλισμός σε κάθε χώρα. Αυτοί οι «κυνηγοί» είναι που κάνουν την δουλειά της τρομοκράτησης και της υποτίμησης των εξαθλιωμένων ξεριζωμένων μαζών. Επί δεκαετίες στη χώρα μας λειτουργούν στα σκοτάδια και ως ορδές μίσους, χτυπώντας πρόσφυγες και μετανάστες.

Είναι πιστά σκυλιά και σύμμαχοι της ντόπιας αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών. Τόσο απλά. Στη χώρα μας ποτέ δεν έμειναν χωρίς κρατική υποστήριξη, ήταν πάντα τα τσιράκια. Και σήκωσαν πολλές σημαίες ως τσιράκια όπως άλλωστε κάνουν μέχρι σήμερα. Σήκωσαν την γερμανική με τον αγκυλωτό σταυρό, υπηρέτησαν κάθε κατοχική δύναμη πιστά (ελληνική φιλοξενία πραγματική), έγλειψαν τους αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές το 1946-49 και στη συνέχεια υποτάχθηκαν αυτοί οι μεγάλοι ελληναράδες στην αμερικανοκρατία. Σήμερα η σημαία που κρατάνε είναι ξανά η σημαία των μακελάρηδων του ΝΑΤΟ και των λοιπών συμμάχων…

Αυτοί οι ελληναράδες είναι τμήμα της ιμπεριαλιστικής σταυροφορίας, το πιο αδίστακτο μάλιστα, γιατί χτυπά αμάχους και ανθρώπους δίχως «καβάτζα καμιά», που δεν ευθύνονται αυτοί για το ξεκλήρισμα που τους χάρισαν απλόχερα οι ιμπεριαλιστές. Δε θα τους περάσει γιατί οι λαοί θέλουν την ειρήνη και όχι τον πόλεμο, την φιλία και όχι το μίσος.

Το καθήκον των λαών είναι η αλληλοβοήθεια, η στήριξη, η αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη και η διεθνιστική υποστήριξη των καταπιεσμένων και ξεριζωμένων ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου