Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Εργοδοτικά εγκλήματα από αρχές Μάϊου μέχρι τέλος Αυγούστου 2021

                                 Αυτό που παράγει ο καπιταλισμός είναι ο θάνατος

Παρακάτω δημοσιεύουμε μια ακόμα προσπάθεια συνολικής καταγραφής εργοδοτικών εγκλημάτων από τις αρχές του Μάη μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2021. Στην παρακάτω λίστα δεν έχουν καταγραφεί οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες που έχουν νοσήσει και χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό, μέσα στα κάτεργα της μισθωτής εργασίας, με ευθύνη της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Η εργατική τάξη πρέπει να ζήσει. Ο καπιταλισμός να πεθάνει.

***

5/5 Χειριστής στις προβλήτες 2 και 3 στο λιμάνι στο Νέο Ικόνιο Περάματος, τραυματίστηκε έπειτα από ανατροπή ανυψωτικού μηχανήματος βαρέως τύπου.

22/5 23χρονος ναυτεργάτης, μέλος πληρώματος του πλοίου «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ» στα Χανιά, τραυμάτισε τον αριστερό του αντίχειρα ενώ χειριζόταν καδένα έχμασης.

26/5 Χειριστής φορτωτή στους Ανδρονίανους γλίτωσε από τύχη, όταν το βαρύ όχημα που χειριζόταν ανατράπηκε.

28/5 Έπειτα από έκρηξη που έγινε σε καζάνι αποστακτηρίου έξω από τη Λάρισα, τραυματίστηκαν 6 άτομα. Ο ιδιοκτήτης και πέντε εργαζόμενοι.

31/5 Καθαρίστρια σε σχολείο του Βόλου τραυματίστηκε, όταν καταπλακώθηκε από την πόρτα του σχολείου.

1/6 Συμβασιούχος εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, ενώ χειριζόταν χορτοκοπτικό μηχάνημα, έσπασε ο δίσκος κοπής με αποτέλεσμα ένα κομμάτι του να τον τραυματίσει σοβαρά στο αριστερό του πόδι.

6/6 48χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του στο εργοστάσιο της «Atlas Tapes» στην Αταλάντη Φθιώτιδας, όταν χτυπήθηκε θανάσιμα από το μηχάνημα παραγωγής στο οποίο ήταν χειριστής.

10/6 48χρονος εργαζόμενος σε ιχθυοκαλλιέργεια σκοτώθηκε στην θαλάσσια περιοχή «Διόνι Κατοχής» Αιτωλοακαρνανίας.

11/6 Εργαζόμενος σε απορριμματοφόρο στη Σκόπελο τραυματίστηκε από αντικείμενο στο κεφάλι.

 

15/6 48χρονος εργάτης ο οποίος εκτελούσε εργασίες δακοκτονίας σκοτώθηκε στον Αποκόρωνα Χανίων, όταν παρασύρθηκε από το τρακτέρ.

 

15/6 59χρονος εργαζόμενος σε φούρνο της Λάρισας, τραυματίστηκε στο ύψος του καρπού όταν το χέρι του εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα ζυμωτηρίου.

 

18/6 Τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη που εκδηλώθηκε σε εγκαταστάσεις φόρτωσης υγραερίου στην περιοχή του Ασπροπύργου.

 

18/6 63χρονος εργαζόμενος ιδιωτικού συνεργείου τραυματίστηκε κατά την εκτέλεση ανύψωσης ενός σωλήνα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

 

19/6 59χρονος λιμενεργάτης στο εμπορικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχασε τη ζωή του, έπειτα από σοβαρό τραυματισμό στα πόδια του από κλαρκ, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών φόρτωσης σε πλοίο.

 

29/6 Εργαζόμενος τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν έπεσε από σκαλωσιά ύψους δύο μέτρων ενώ εκτελούσε εργασίες σε υπό κατασκευή κατάστημα καφέ, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

 

29/6 Οδηγός τραυματίστηκε όταν τράκτορας του δήμου Θεσσαλονίκης, φορτωμένος με κοντέινερ, ανατράπηκε.

 

1/7 Συμβασιούχος εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου λιποθύμησε και κατέληξε στο νοσοκομείο με θερμοπληξία. Δούλευε κάτω από τον ήλιο σε καύσωνα.

 

5/7 Εργαζόμενος σε ιδιωτικό ναυπηγείο στο Πέραμα τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι.

 

7/7 Μέλος πληρώματος του Φ/Γ «SIRIOS SEMENT VI», το οποίο είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο του εμπορικού λιμένα Μυτιλήνης, υπέστη κάταγμα στο πόδι όταν γλίστρησε στο κατάστρωμα του πλοίου.

 

8/7 Δύο εργαζόμενοι, χειριστές κλαρκ στη «Bic» συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα ο ένας να σπάσει το πόδι του.

 

9/7 23χρονος ναυτικός τραυματίστηκε, έπειτα από πτώση του από σκάλες, στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Νήσος Ρόδος».

 

10/7 47χρονος εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά σε βιομηχανία τροφίμων στην Καρδίτσα.

 

20/7 33χρονος εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Αμβρακία – Άκτιο. Συνάδελφοί του τον απεγκλώβισαν από χωματουργικό μηχάνημα με σπασμένα το δεξί του χέρι και πόδι.

 

25/7 37χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία σε ξενοδοχείο στα Χανιά στην περιοχή του Αποκόρωνα.

 

27/7 49χρονος οικοδόμος, που εργαζόταν στη συντήρηση εκκλησίας, χτυπήθηκε από ρεύμα και έπεσε από τη σκαλωσιά ύψους περίπου 5 μέτρων, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι.

 

30/7 Ηλεκτρολόγος σε εργολαβία στο εργοτάξιο κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου της JUWI στα Λιβερά τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι και στο χέρι στη προσπάθεια του να κατέβει από φορτηγό.

 

30/7 Ναυτικός τραυματίστηκε στον θώρακα κατά την έξοδό του από ρυμουλκό πλοίο σε ναυπηγείο στη Χαλκίδα.

 

2/8 Ντελίβερι τραυματίστηκε στη Βούλα έπειτα από σύγκρουση με ΙΧ αυτοκίνητο.

 

9/8 55χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του από θερμοπληξία. Η εργοδοσία δεν δήλωσε το συμβάν σαν εργατικό ατύχημα.

 

18/8 Εργαζόμενη στον εργολάβο υπηρεσιών καθαριότητας GLOBE WILLIAMS, έχασε τη ζωή της από ανακοπή αμέσως μετά τη λήξη του ωραρίου εργασίας της, στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ.

 

22/8 Ντελιβεράς τραυματίστηκε ελαφρά στο κέντρο των Χανίων, έπειτα από πτώση με το δίκυκλο.

 

23/8 Ο Γ’ Μηχανικός Πάιλας Θανάσης, πέθανε ξαφνικά, ενώ ήταν ναυτολογημένος στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ».


28/8 Εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι στην επιχείρηση «Αλουμίνιο της Ελλάδας» στη Βοιωτία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου